Muusikoiden.net
26.05.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Roland rd-700gx ?
1
priihilu
06.05.2010 00:08:02
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko kokemuksia, mainokset kehuu maasta taivaaseen mutta en ole soitanut kuin aitoa asiaa(=siis pianoa) vuosiin ja nyt pitäis lähteä keikoille ilmeisesti. Hommanko ton, kallis on, mutta kuulosti ainakin kuulokkeilla liikkessä hyvältä. mutta jos vahvistetaan ämyreistä, entäs miltäs sitten kuulostaa, toimiiko millään muotoa vai tarkisko jotenkin raaemmat/selvemmän saundin ?
Eli onko kokemusta tahi näkemystä asiasta. T. Panu Rihiluoma / www.eurooppa3.com
 
musamies
06.05.2010 01:39:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaa tsekata myös Yamaha CP5 kunhan se tulee konkreettisesti saataville.
 
http://www.thomann.de/fi/yamaha_cp5.htm
 
tarmo
06.05.2010 07:50:33 (muokattu 06.05.2010 07:53:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

priihilu: mutta jos vahvistetaan ämyreistä, entäs miltäs sitten kuulostaa, toimiiko millään muotoa vai tarkisko jotenkin raaemmat/selvemmän saundin ?
Eli onko kokemusta tahi näkemystä asiasta.

 
Makuasiahan tämä on, mutta itse olen suosinut Rolandin RD-sarjaa juuri pianojen läpitunkevuuden vuoksi. Se on erinomainen keikkapiano pop/rock -bändiin. Soolo/jazztriohommissa käyttäisin mieluummin yamahaa. Itsellä on ollut lukuisilla keikoilla käytössä RD-700SX, jonka pianosoundi on perusklangiltaan hyvin samanlainen, mutta pitäisin GX:n soudia vielä asteen verran hienostuneempana taikka dynamiikaltaan laajempana. Hitto, että on hankalaa pukea soundia sanoiksi. Mutta koska olet laitetta kokeillut, voin todeta, että itselleni Rolandin soundi toimii juuri siinä vaiheessa, kun soundi pölähtää pa:sta. Kotitreeneissä diggailisin varmasti enemmän Yamahaa...
 
Multa menee edelleen pisteet Rolandin pianoille, joskin toiset suosivat Yamahaa musatyylistä riippumatta.
 
"kentillä tavataan, veljet". Hihhii...
musamies
06.05.2010 12:53:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitä olen kokeillut moista vehjettä musaliikkeissä, tuo on ollut ihan ok, mutta ehkä innokkain riemunkiljahdus soittajalta puuttuu -> olisinko kaivannut jotain enemmän oikeaa akustista pianoa tai flyygeliä muistuttavaa. Nythän siihen saa tuollaisen päivityksen, jota en ole vielä kokeillut missään:
http://www.rolandus.com/products/productdetails.php?ProductId=1056
 
Siinä oli hyvää mm. kohtuullisesti muitakin käyttökelpoisia ääniä kuin piano. Urkuihin oli jonkinmoisia digitaalisia drawbarsseja, tosin jokaista ei voinut säädellä erikseen.
 
Kokeilin myös Roland V-Pianoa. Siinä oli hyvää pianoäänen mukautettavuus. Pystyi muuttelemaan ääntä aika paljon.
 
Yamaha CP1, CP5 ja CP50 on kokeilematta. CP5:sen hyvä puoli on, että siinä on hyvien tekniseti nykyaikaisesti toteutettujen piano- ja rhodesäänien lisäksi Motif ääniä, eli se on monipuolinen. Tuo voi olla kova haastaja?
 
Roland tekisi 700:sestaan aika kovan vehkeen jos laittaisi siihen mukaan V-Piano ominaisuudet ja pitäisi hinnan samana.
 
Bronks
06.05.2010 13:47:06
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

musamies:
 
Roland tekisi 700:sestaan aika kovan vehkeen jos laittaisi siihen mukaan V-Piano ominaisuudet ja pitäisi hinnan samana.

 
Eli ahtaisi halvempaan vehkeeseen tuplasti kalliimman laitteen ominaisuudet ikään kuin kylkiäisenä?
 
No kilpailukyky nousisi kyllä, mitenköhän eivät ole Rolandilla tuota huomanneet?
 
Don't take me serious, I'm just playing.
Janus
06.05.2010 13:59:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

musamies: Roland tekisi 700:sestaan aika kovan vehkeen jos laittaisi siihen mukaan V-Piano ominaisuudet ja pitäisi hinnan samana.
 
Tuo pianopäivitys, jota et ollut kokeillut, nimenomaan tuo jotain elementtejä/algoritmejä V-Pianosta ja ilmeisesti yhdistää niitä RD:n sämplepohjaiseen teknologiaan. V-Pianossa on 4 prosessoria yhtäaikaa laskemassa ja generoimassa sitä pelkkää pianosoundia "tyhjästä" - suhteellisen hankala tota ois toteuttaa mitenkään muuten kuin dedikoidulla soittimella.
 
Uudet Yamahat on epäilemättä kovia, mutta jos jollekulle on kynnyskysymys se, ettei Rolleen saa "Motif-soundeja", niin kannattaa kuitenkin huomata, että jo lähtöruudussa RD-700GX:ssä on aika läjä käyttökelpoisia syna-, orkka- jne. soundeja (+tietenkin typistetty VK-tyyppinen drawbar-urkuosio ja SuperNatural-rhodesit) JA SRX-laajennuksilla voi laajentaa soundivalikoimaa juuri siihen suuntaan kuin itse haluaa.
 
tarmo
06.05.2010 14:27:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

musamies: Mitä olen kokeillut moista vehjettä musaliikkeissä, tuo on ollut ihan ok, mutta ehkä innokkain riemunkiljahdus soittajalta puuttuu -> olisinko kaivannut jotain enemmän oikeaa akustista pianoa tai flyygeliä muistuttavaa.
 
Mä nimenomaan olenkin sitä mieltä, että soundi toimii keikalla ja bändissä. Se ei ehkä ole täydellinen kotisoitossa/luureilla/jne, mutta toimivuus bändin kanssa on lienee keikkapianon tärkein ominaisuus. Ainakin mulle. Rolandin soundissa oleva "kovuus" ja toisaalta maltillisuus (ei yamahan "yliohjautuvuutta") on toimiva juttu.
 
Piano pa:han kiinni, niin tulee oikeampia arvioita. Vaikkakin nämä ovat mielipiteitä.
 
Kävin kokeilemassa Yamahan CP1:stä ja onhan se kova. Tuntuu vaan, että poppibändissä kaikki ne vivahteet jää kuitenkin totaalisesti jalkoihin, ja jäljelle jää ihan perushyvä pianosoundi, jota joutuu vähän boostaamaan, että erottuu. Paitsi jos soittelee Stingin bändissä. Minähän siis en soita..
 
"kentillä tavataan, veljet". Hihhii...
musamies
06.05.2010 21:47:44 (muokattu 06.05.2010 22:03:38)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bronks: Eli ahtaisi halvempaan vehkeeseen tuplasti kalliimman laitteen ominaisuudet ikään kuin kylkiäisenä?
 
Yamaha on vähän tuohon tapaan tehnytkin CP5:sessa. Se on saundivalikoiman puolesta monipuolisempi kuin CP1:nen, mutta CP1 on pianona monipuolisempi.
 
Minun mielestä V-Piano ja CP1 on hinnoiteltu ulos markkinoilta. Niitä menee mahdollisesti kaupaksi vain vähän kun parin tonnin hintaluokassa kauppa käy paremmin.
 
V-Pianossa on 4 prosessoria yhtäaikaa laskemassa ja generoimassa sitä pelkkää pianosoundia "tyhjästä" - suhteellisen hankala tota ois toteuttaa mitenkään muuten kuin dedikoidulla soittimella.
 
En tiedä minkälaiset prosessorit siinä on. Moniydinprosessorit ovat kuitenkin nykyisin halpoja kuten Intel I7.
 
mutta jos jollekulle on kynnyskysymys se, ettei Rolleen saa "Motif-soundeja", niin kannattaa kuitenkin huomata, että jo lähtöruudussa RD-700GX:ssä on aika läjä käyttökelpoisia syna-, orkka- jne. soundeja (+tietenkin typistetty VK-tyyppinen drawbar-urkuosio ja SuperNatural-rhodesit)
 
Sitä juuri meinasin, että Rollessa oli tuo muut saundit osio suht kiva. Rhodes ei kyllä kovin mielettömästi vakuuttanut toisin kuin vakuuttaa ainakin netistä kuultuna CP1:sen Rhodes.
http://www.youtube.com/watch?v=xLtwOkdsP4c
- Aluksi tekstiä, sitten Rhodeseja.
 
Anonymous-jazz
07.05.2010 04:56:13
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

musamies: Kannattaa tsekata myös Yamaha CP5 kunhan se tulee konkreettisesti saataville.
 
http://www.thomann.de/fi/yamaha_cp5.htm

 
Hankintaan menee väkisinkin.
 
"In a time of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act" - George Orwell
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti