Muusikoiden.net
24.06.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Urkujen tuonti ulkomailta
1
Ville.K
24.03.2010 15:22:28
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko kenelläkään kokemuksia urkujen (isot hammondit) tuonnista ulkomailta. Lähinnä jenkkien hintoja katselin ja iski kyllä aikamoisen kuumeen päälle. Olisiko tuossa mitään järkeä? Kommentteja/ajatuksia yms.
 
"No ehkä sinä oot vaan syntynyt sähkörumpaliksi" -Dv
Bassottelija
24.03.2010 16:06:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ville.K: Onko kenelläkään kokemuksia urkujen (isot hammondit) tuonnista ulkomailta. Lähinnä jenkkien hintoja katselin ja iski kyllä aikamoisen kuumeen päälle. Olisiko tuossa mitään järkeä? Kommentteja/ajatuksia yms.
 
Heitänpä muutaman kommentin ennen asiantuntevamman avun saapumista. Muistathan, että Amerikoista tulevasta Hammondista joudut maksamaan ALVin ja tullit. Jos A100 paketointeineen maksaa 1800 dollaria ja ronttaus Suomeen about 2000, niin yhteensä se kustantaakin jo 3800+alv+tulli= 4800 dollaria eli 3550 euroa. Tähän päälle 230V --> 110 V muuntaja ja 50 Hz --> 60 Hz muuntaja (olisiko yhteenä pari sataa) niin päästään yhteishintaan 3750 euroa (+lukemattomat säätämiset ja harmaat hiukset, joille ei kuitenkaan lasketa hintaa, koska kyseessä on harrastustoiminta).
 
En ole pahemmin Euroopan Hammond-markkinoita seurannut, eteenkään vähään aikaan, mutta tuohon hintaan saanee Saksastakin A100:n? Nopeesti katsottuna ainakin Englannissa on jokin yksilö alta parin tonnin.
 
Kongiton bändi ei ole mitään ...ja selkä kiittää
maza
24.03.2010 23:19:39
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, onhan noita soittimia tullut tilattua sieltä ja isoin hankinta oli Hammond C-3 ja Leslie kesällä-syksyllä 2007.
 
Jos sulla ei ole erikoisdiiliä, tyyliin kaverin muuttokonttia tms. rahtia varten, niin oikeastaan ei sieltä muuta kantsi roudata kuin noita isoja konsoleita. Ja kuten sanottu, rahtien ja tullien jälkeen hinta ei ole enää ihan niin halpa. Mun tapauksessa urku ja Leslie maksoivat yhteensä 1700 dollaria (mielestäni erittäin kohtuullinen hinta), rahdit reilusti toisen mokoman päälle. Silloisilla kursseilla urun ja Leslien hinnaksi muodostui reilu kolme tonnia. Siihen päälle taajuusmuunnin ja muuntaja, niin oltiin n. 3500 eurossa. Leslielle olen tehnyt täyshuollon ja lisännyt moottoriohjaimen, että vehje toimii kahdella eri nopeudella. Tällä hetkellä kokonaishinta on siis about neljä tonnia, jos ei omalle työlle ota hintaa.
 
Tuon jälkeen olen nähnyt Euroopassa muutamia halvempia kunnon urkuja myynnissä, ja en ehkä jaksaisi nähdä enää vaivaa pelkästään yhden urun roudaamisen eteen. Joku kimppatilaus voisi tietysti olla ihan mielenkiintoinen vaihtoehto - tosin omat urkutarpeeni ovat tällä hetkellä aika pitkälti tyydytettyjä.
 
Kuljetuksia voi Suomesta kysellä esim. firmoilta nimeltä Varova ja Victor Ek. Varaudu siihen, etteivät suostu asioimaan kuin yritysten kanssa. Oma tai kaverin pöytälaatikko- tai oikea puulaaki käyttöön. Tämä saattaa olla ongelma myös lähtöpäässä: noutoa ei suoriteta kuin yritysten tiloista.
 
Saapi kysellä lisää, jos tarvii.
Ville.K
25.03.2010 11:37:25
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia. Tuossa olikin jo tosi hyvin tietoa. Yhdestä liikkeestä kyselin (joka myy hammondeja ja lepoja ympäri maailman) ja sanoivat, että toimituksineen yksi bc-sarjan urku + tonekabinet tulisi maksamaan n.2800dollaria (+verot tietenkin) joka mielestäni ei oo enää hinta eikä mikään kunnolliselle urulle.
 
"No ehkä sinä oot vaan syntynyt sähkörumpaliksi" -Dv
terni
25.03.2010 12:06:45 (muokattu 25.03.2010 12:34:41)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämmönen Trafoxin suojaerotusmuuntaja 230/110V (50 VA) maksaa 40,26e (sis.alv.) Helsinkiläisestä liikkeestä noudettuna. Eli tämä muuntaja muuntaa 230V:n 110V:ksi. Tarviikohan tähän vielä lisäksi toisen muuntajan, sen taajuusmuuntajan, joka muuntaa 50Hz- 60Hz? Eli onko taajuusmuunnin välttämätön tässä tapauksessa?
 
Uusimmassa Kopteri lehdessä (n:o 92) sivu 76. On Amer Trading inc:in mainos tavaroiden kuljettamisesta USA:sta Suomeen otsikolla: Luotettava edullinen rahti USA:sta Suomeen. Tilaa ja maksa osasi itse. Meille maksat vain merirahdista.
 
Tossa paikassa on myös suomenkielinen neuvonta. Itse olen ajatellut tilata Leslie kaapin tota kautta, mutta vielä harkinnassa...
 
Bassottelija
25.03.2010 12:09:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ville.K: Kiitoksia. Tuossa olikin jo tosi hyvin tietoa. Yhdestä liikkeestä kyselin (joka myy hammondeja ja lepoja ympäri maailman) ja sanoivat, että toimituksineen yksi bc-sarjan urku + tonekabinet tulisi maksamaan n.2800dollaria (+verot tietenkin) joka mielestäni ei oo enää hinta eikä mikään kunnolliselle urulle.
 
BC:stähän puuttuu sitten perkussio-osuus täysin. Hammondin Tonekabineteja on myös pelkillä kiinteillä kajareilla, eivätkä pyöriväkajarisetkaan kuuleman mukaan Leslielle vedä vertoja.
 
Koska kuljetuksen osuus tulee kuitenkin olemaan suuri verrattuna urun hintaan, niin kannattaisi katsoa kerralla kunnon konsoli (A100/C3) ja leslie. Eipä tarvitse sitten jälkikäteen enää ajatella, että tulipa ostettua turhankin budjettiluokan vehkeet.
 
Kongiton bändi ei ole mitään ...ja selkä kiittää
Ville.K
25.03.2010 12:17:11
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bassottelija: BC:stähän puuttuu sitten perkussio-osuus täysin. Hammondin Tonekabineteja on myös pelkillä kiinteillä kajareilla, eivätkä pyöriväkajarisetkaan kuuleman mukaan Leslielle vedä vertoja.
 
Ai puuttu?!? :O Sekö on se ero tuossa verrattuna b3/c3/a100? Kiitos! Oonki ihmetelly, että mikä on se suurin ero, kun ei oikeen oo mistään selvinny. Ja ttonecabinetin tiesinki olevan kiinteä, mutta iha mielenkiinnosta sellasta katellu, kun tulevat monessa tapauksessa lähes ilmaiseksi urun mukaan (toki rahdit nousee).
 
"No ehkä sinä oot vaan syntynyt sähkörumpaliksi" -Dv
jurpontor
25.03.2010 12:26:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

maza: Kuljetuksia voi Suomesta kysellä esim. firmoilta nimeltä Varova ja Victor Ek. Varaudu siihen, etteivät suostu asioimaan kuin yritysten kanssa. Oma tai kaverin pöytälaatikko- tai oikea puulaaki käyttöön. Tämä saattaa olla ongelma myös lähtöpäässä: noutoa ei suoriteta kuin yritysten tiloista.
 
Mä kysyisin kyllä näiltä tahoilta jotka tuovat jenkkiautoja sieltä Suomeen. Niillä kun on koko ajan kontteja kulussa ja niissä on väkisinkin hukkatilaa, merikontti kun ei ole täsmälleen jenkkiauton kokoinen.
 
"Te ette osaa." -- Tattarisuon konttorin katsastusmies
A100
25.03.2010 12:30:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ville.K: Ai puuttu?!? :O Sekö on se ero tuossa verrattuna b3/c3/a100? Kiitos! Oonki ihmetelly, että mikä on se suurin ero, kun ei oikeen oo mistään selvinny.
 
http://www.dairiki.org/HammondWiki/ConsoleOrgans
 
jyrkkä ehkä.
Ville.K
25.03.2010 12:41:16
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

A100: http://www.dairiki.org/HammondWiki/ConsoleOrgans
 
Kiitos! hyvä linkki!
 
"No ehkä sinä oot vaan syntynyt sähkörumpaliksi" -Dv
valotus
25.03.2010 14:02:42
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ville.K: Ai puuttu?!? :O Sekö on se ero tuossa verrattuna b3/c3/a100? Kiitos! Oonki ihmetelly, että mikä on se suurin ero, kun ei oikeen oo mistään selvinny. Ja ttonecabinetin tiesinki olevan kiinteä, mutta iha mielenkiinnosta sellasta katellu, kun tulevat monessa tapauksessa lähes ilmaiseksi urun mukaan (toki rahdit nousee).
 
Kuten noista linkkien takaa löytyvistä vuosimallikartoista huomaatkin, kaikki BC yksilöt ovat ajalta WW2, eli täydellisen antiikkia ja ulkonäöstään huolimatta myöhempiin malleihin verrattuna tekniikaltaan hyvinkin erilaiset (chorusgeneraattori, foldback puuttuu, ei perkussiota, ei vibratoa, teräväreunaiset koskettimet...).
 
Toki materiaalien kannalta ne ovat joiltain osin paremmin tehtyjä kuin uudemmat mallit; kauttani aikoinaan kulkeneessa yksilössä esimerkiksi koskettimien palautusjouset olivat erillisiä kierrejousia, joiden jäykkyyttä sai säädettyä.
 
Myös BV ja B2 kuuluvat lähes samaan kategoriaan, jälkimmäinen tosin on jo perkussiota lukuunottamatta melkein identtinen B3:n kanssa, mutta silti valmistusajaltaan ja komponenteiltaan 50-luvun alkuun sijoittuva. Ja erilaisia tonecabinetteja tosiaan näkyy usein tulevan urun mukaan kaupanpäällisiksi, nekin kun (vielä) arvotetaan lepoihin verrattuna enempi ongelmajätteeksi.
 
Oma suositukseni on ehdottomasti A100. Niitä löytyy hienokuntoisina jenkeistä B3 ja C3 -malleihin verrattuna edelleen sopuhintaan, mutta kuten edellä jo kerrottiin, aivan yksinkertaista ja halpaa ei urun järjestäminen tänne ole.
 
tonecab
25.03.2010 14:58:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

terni: Tämmönen Trafoxin suojaerotusmuuntaja 230/110V (50 VA) maksaa 40,26e (sis.alv.) Helsinkiläisestä liikkeestä noudettuna. Eli tämä muuntaja muuntaa 230V:n 110V:ksi. Tarviikohan tähän vielä lisäksi toisen muuntajan, sen taajuusmuuntajan, joka muuntaa 50Hz- 60Hz? Eli onko taajuusmuunnin välttämätön tässä tapauksessa?
 
230/110V (50VA) muuntaja on Hammond+Leslie/tonecab setille aivan liian pieni. Oiskohan tollanen 450 VA riittävä ainakin A100 tapauksessa, se kun haukkaa vähän enemmän virtaa kuin B/C-3. Tällainen muuntaja maksaa tietysti reippaasti enemmän. Taajuusmuunnin on välttämätön jenkkihammondiin, hinnat kelvollisesta sellaisesta lähtee n.160€sta. Sikavarma Trek muuntaja taitaa suomeen tilattuna tulla maksamaan melkein 500€! Leslieen kannattaa sitten samalla tilata 50hz vetorissat, muuten sekin pyörii liian hitaasti.
 
Tonecabinetteja tosiaankin myydään vähän kuin kaupanpäälle, mutta kannattaa muistaa että sen rahti maksaa kuitenkin samanverran kuin Leslien. Rahtikulut taas voivat olla melkein mitä vaan maan ja taivaan välistä. Halvin hinta minkä todistettavasti tiedän on 600€ koko paketista, ja sehän alentaa tullin ja ALVin osuuttakin jo roimasti. Tapaus lienee kuitenkin melko harvinainen, eikä ensikertalaiselta varmasti onnistu.
 
Thothmes
25.03.2010 18:59:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

terni:Tarviikohan tähän vielä lisäksi toisen muuntajan, sen taajuusmuuntajan, joka muuntaa 50Hz- 60Hz? Eli onko taajuusmuunnin välttämätön tässä tapauksessa?
 
On pakollinen. Hammond synkronoi generaattorin moottorin pyörintänopeuden verkkojännitteen tahtiin, eli ilman tuota muuntajaa urku soi reilusti alavireessä. Ei siis hieman, vaan reiiiiiilusti.
 
fnb112
23.08.2011 04:18:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hieman vanha ketju, mutta kysymykseni on kuin tehty tälle threadille, joten: Olen jo pidemmän aikaa haaveillut spinetistä (M3 olis paratiisia) ja nyt tuli oikea onnenpotku eli loistava tilaisuus sellaisen hankkimiseen. Isäukko matkasi eilen Hollantiin ostamaan rekan peräkärryä ja aattelin, että sinne sujahtais vaikka kuinka monta spinettiä heittämällä. muistan lukeneeni jostain, että Alankomaista sais halpoja Hammondeja, mutta voisiko joku kertoa, mitä hyväkuntoinen M3 siellä ilman rahtikuluja tms kustantaisi? Rahaa ei ole paljoakaan, joten aikas sopuhintainen, mutta hyväkuntoinen yksilö hakusessa. Toivon nopeita vastauksia, koska matka ei kestäne kuin muutaman päivän, joten aikaa on todella vähän.
 
Etukäteen kiittäen:
 
Janne
 
tarmo
23.08.2011 07:37:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

fnb112: Hieman vanha ketju, mutta kysymykseni on kuin tehty tälle threadille, joten: Olen jo pidemmän aikaa haaveillut spinetistä (M3 olis paratiisia) ja nyt tuli oikea onnenpotku eli loistava tilaisuus sellaisen hankkimiseen. Isäukko matkasi eilen Hollantiin ostamaan rekan peräkärryä ja aattelin, että sinne sujahtais vaikka kuinka monta spinettiä heittämällä. muistan lukeneeni jostain, että Alankomaista sais halpoja Hammondeja, mutta voisiko joku kertoa, mitä hyväkuntoinen M3 siellä ilman rahtikuluja tms kustantaisi? Rahaa ei ole paljoakaan, joten aikas sopuhintainen, mutta hyväkuntoinen yksilö hakusessa. Toivon nopeita vastauksia, koska matka ei kestäne kuin muutaman päivän, joten aikaa on todella vähän.
 
Etukäteen kiittäen:
 
Janne

 
Nyt suosittelen etsimään tietoa täältä: http://www.marktplaats.nl/
 
Tätä paikalliset käyttävät ja suosittelivat myös hammondin hankinnassa. Kannattaa googlata, josko löytyisi myös hammondeihin erikoistuneita liikkeitä, mutta ainakin itselleni paikalliset suosittelivat suoraan tuota sivustoa.
 
fnb112
23.08.2011 09:52:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hmm... Eli miten käytännössä pitäs toimia, jos tuolta jotain ostaa haluais? Olen täysi ummikko tässä asiassa, joten hyvät neuvot ovat todella tarpeen. Mistä mä tiedän, mitä oon ostamassa, kun henk. koht. ainakaan en voi arvailuastetta kehittyneemmällä hollanninkielentaidolla kerskua?:)
Yksi houkutteleva vaihtoehto olisi kai tämä:
http://muziek.marktplaats.nl/orgels … ABTen88fftGOHQ%3D%3D&fta_ind=5&fs=1
 
En saa kuvia auki enkä ymmärrä tekstistä mitään, mutta mitä tuosta tiedetään, onko asiallisen näköinen ja miten pitäisi edetä, jos tuosta jotain haluaisi tarjota? Paljon kysymyksiä, mutta tosiaan aika itselleni oudolla alueella ollaan enkä pääse edes itse kokeilemaan vehjestä ennen ostoa niin luonnollisesti herättää ajatuksia.
 
Titares
27.08.2011 21:09:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=551165
 
baron
31.08.2011 10:03:57
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

fnb112: Hmm... Eli miten käytännössä pitäs toimia, jos tuolta jotain ostaa haluais? Olen täysi ummikko tässä asiassa, joten hyvät neuvot ovat todella tarpeen. Mistä mä tiedän, mitä oon ostamassa, kun henk. koht. ainakaan en voi arvailuastetta kehittyneemmällä hollanninkielentaidolla kerskua?:)
Yksi houkutteleva vaihtoehto olisi kai tämä:
 
En saa kuvia auki enkä ymmärrä tekstistä mitään, mutta mitä tuosta tiedetään, onko asiallisen näköinen ja miten pitäisi edetä, jos tuosta jotain haluaisi tarjota? Paljon kysymyksiä, mutta tosiaan aika itselleni oudolla alueella ollaan enkä pääse edes itse kokeilemaan vehjestä ennen ostoa niin luonnollisesti herättää ajatuksia.

 
Kaikki hollantilaiset osaa englantia. Kysy heiltä.
 
You can play any note on any chord. If it sounds "right", then it is (Mark Levine)
Prophet
01.10.2016 19:32:47 (muokattu 01.10.2016 19:33:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitä mahtaa olla edullisimmillaan rahtikulut Suomeen Saksasta 100 kg:n uruille?
 
ppcw
11.10.2016 14:26:08 (muokattu 11.10.2016 14:27:04)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Prophet: Mitä mahtaa olla edullisimmillaan rahtikulut Suomeen Saksasta 100 kg:n uruille?
 
En tiedä rahdeista laajemmin, mutta tilastomerkintänä mainittakoon, että oman E-100:n jalkioineen ja Leslie 760:n rahti lämpösäädellysti Belgiasta Suomeen oli 800 euroa.
 
T. Mustakorppi
 
== Psykedeelinen tunnelma, hyvin énekdallamok, Hammond tasaisesti kainalosauvat ontuu hirviö. Antiikin rock rikkomaton teho paholainen, kun hän meni kirkkoon, kolkko hiljaisuus sisällä. (Palautetta Unkarista Google-kääntäjän läpi)
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti