Muusikoiden.net
21.06.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Microkorg XL kitaran multiefektinä?
1
Hanuriin
18.03.2010 09:43:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve,
 
Voisko tuota XL:llää käyttää kitaran/huuliharpun/minkä vain efektinä? Vaikkapa niin, että ottaisin vahvarin effect sendistä synalle inputin (senhän pitäisi olla linjatasoista tavaraa, eikös vain?), käyttäisin vaikka synan tremoloa tai delayta tms ja synasta takaisin vahvarin effect returniin.
 
Ei kai kitaraa voi ihan sellaisenaan viedä plugilla XL:llän audio ineen? Vai voiko? Miksi voisi tai miksi ei?
 
Voisiko joku testata, koska jos tällainen toimii, niin sehän olisi periaatteessa yksi syy lisää ostaa XL.
 
Mismatch error
18.03.2010 12:52:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hanuriin: Terve,
 
Ei kai kitaraa voi ihan sellaisenaan viedä plugilla XL:llän audio ineen? Vai voiko? Miksi voisi tai miksi ei?

 
Tuohon osaa vastata ilman testausmahdollisuuttaki.
En usko. Spekseissä sanottiin että tuossa on line/mic sisääntulo eli mikkitasoista kamaa saa sisään, mutta: perus sähkiksestä lähtee impedanssiltaan eroava signaali verrattuna mikkeihin yleensä jolloin tarvitsen DI-boksin siihen väliin.
 
Siitä saako niitä efektejä sotkettua ja miltä se kuulostaa saa kertoa joku muu.
 
"Koska kahvia ei voi nauttia rajattomasti täytyy luoda illuusio sen jatkuvasta juomisesta." -Kerkko Koskinen
Exhausted
18.03.2010 13:23:36
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vahvistimen efektilenkki antaa kyllä yleensä linjatasoista signaalia, eli sen ei pitäisi olla ongelma. Muutenkaan en näkisi tässä mitään ongelmaa, mutta en ole itse kokeillut, niin en lupaa mitään.
 
Hanuriin
18.03.2010 20:09:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Exhausted: Vahvistimen efektilenkki antaa kyllä yleensä linjatasoista signaalia, eli sen ei pitäisi olla ongelma. Muutenkaan en näkisi tässä mitään ongelmaa, mutta en ole itse kokeillut, niin en lupaa mitään.
 
Näin mäkin järjellä ajatellen arvioisin. Mutta eikö tosiaan muka kellään ole sekä extralargea, kitaraa että vahvaria (ja paria ylimääräistä piuhaa), että voisi kokeilla esittämäni skenaariot läpi ja vahvistaa, mikä käytännössä toimii ja mikä ei?
 
tcitc
22.03.2010 00:36:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hanuriin: Näin mäkin järjellä ajatellen arvioisin. Mutta eikö tosiaan muka kellään ole sekä extralargea, kitaraa että vahvaria (ja paria ylimääräistä piuhaa), että voisi kokeilla esittämäni skenaariot läpi ja vahvistaa, mikä käytännössä toimii ja mikä ei?
 
Miulla oikeestaan saattais olla tuohon valmiudet, mut kahessa eri osoitteessa. Jos vaan muistan ottaa xl:n mukaan reenikselle torstaina nii voisin kokeilla.
 
Amateurs built Titanic, professionals built the ark.
Hanuriin
22.03.2010 19:17:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tcitc: Miulla oikeestaan saattais olla tuohon valmiudet, mut kahessa eri osoitteessa. Jos vaan muistan ottaa xl:n mukaan reenikselle torstaina nii voisin kokeilla.
 
Arvostaisin sitä kovasti. Kullaksellahan toi XL näyttäis olevan suorilta halvemmalla kuin T-kaupassa. Hitto kun ei vaan oikein tiedä laittaisko XL vai Microsamplerin, molemmissa hyviä puolia ja toisaalta ne täydentäisivät soppelisti toisiaan, eli pitäisi ostaa molemmat. Mutta niinhän se vähän on yleensä, että laite per tarve.
 
tcitc
23.03.2010 22:38:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hanuriin: Arvostaisin sitä kovasti. Kullaksellahan toi XL näyttäis olevan suorilta halvemmalla kuin T-kaupassa. Hitto kun ei vaan oikein tiedä laittaisko XL vai Microsamplerin, molemmissa hyviä puolia ja toisaalta ne täydentäisivät soppelisti toisiaan, eli pitäisi ostaa molemmat. Mutta niinhän se vähän on yleensä, että laite per tarve.
 
Joo turha ostaa t-kaupasta. Kokkolan laitevälityksestä olisin tuon saanut vähän päälle kolmeen sataan, olikohan 340 tai jotain, kun oli kai joku harjoittelija väärin sen hinnoitellu. No miulla oli jo sit oma kappale noita nii päätin kysyä vaan kaverin kanssa et paljon se vanhempi maksaa jos xl maksaa niillä noin vähäsen. Sit ne tarkasti ne hinnat ja huomasivat virheen. Eivät ois varmana huomannu jos en ois kysyny, tuntu ainakin sen verran "asiantuntevalta" meiningiltä. En vaan oo oikeen semmosta porukkaa jolla ois rehellisyys antanu periks, oishan sen voinu siihen hintaan ostaa ja myydä vaikka siulle pienellä voitolla :P
 
Amateurs built Titanic, professionals built the ark.
tcitc
25.03.2010 23:28:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nonii, kokeilinpa nyt XL:ää Windsorin efektilenkissä. Ei ollu hirviän kummonen kokemus, audio in- ja vocoder-toimintoja testailin ja ne "toimi" kitaran kanssa. En tiiä miten oisin muuta saanu kun semmoista bulibuli-efektiä numiskoja säätelemällä ja ei ollu hirviästi aikaakaan ennen reenejä. Vocoderin kanssa se taas toimi vähän silleen et ei siitä oikein ois hyötyä.
 
Eli audio in:ssä sai aikaan kivaa pulputusta jota vois käyttääkin jossain studiolla. Ei mieluiten keikalla koska joku kosketin pitää olla kokoajan pohjassa (ainakin kun ite testasin niin näin oli). Vocoder taaskaan ei vaikuttanut muuten, kun et kitaran ääni kuulu sillon kun paino kosketinta ja samalla soi XL:n oma soundi, eli kitara ei vaihtanut omaa äänenkorkeutta sen mukaan.
 
Liitäntä oli siis efektilenkin sendistä XL:n audio inputtiin ja XL:n L/stereo outputista efektilenkin returniin. En tiiä jos jotain tein eri tavalla kun pyydettiin mutta tässä tuntemuksia :) En ainakaan ostais (näillä testauksilla) XL:ää sillä lisätekosyyllä et sitä voi käyttää skitan kanssa. Se kannattaa ostaa koska se on muuten vaan paras :P
 
Amateurs built Titanic, professionals built the ark.
Exhausted
26.03.2010 09:34:06 (muokattu 26.03.2010 09:34:34)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Microkorgin VCA-osio kuitenkin oletuksena reagoi omaan envelopeensa, joka aukeaa koskettimen painalluksesta, ei siitä, että audio iniin tulee signaalia. Jos vehkeessä on jonkinlainen VCA level, niin nosta sitä, ja laitteesta pitäisi tulla koko ajan ääntä audio inin kautta. Oskillaattorit pitää vaan kytkeä sitten pois päältä, ettei ne soi samalla.
 
BubbleBob
26.03.2010 09:58:56
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toimisiko myös "äänetön" auto-arpeggio triggerinä ?
Sitä olisi helppo hidastaa ja moninkertaistaa.
 
Joo-joo, mut auttaako.
Hanuriin
21.06.2010 08:52:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä sit ostin äxällän! Tässä vähän näytettä ihan preset-ohjelmasta (ROBOSYNC), kun soitin ja äänitin sen Marsun kautta. Ei ollut muuten turhaa puhetta, että tää laite kannattaa ostaa muuten vaan sen takia, että se on ihan paras!
 
http://www.ilike.com/artist/Ukko+Finning/track/Kerro+se+Jussille
 
jaxen
21.06.2010 10:55:33
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

^Kuulosti joo ihan kitarasyntikalta.
 
Itse jossain vaiheessa tappelin ton Microkorgin edellisen mallin kanssa saadakseni ajettua sen läpi audiota. Selvittelin asiaa monesta paikkaa ja tarkkojen ja monimutkaisten ohjeittenkaan jälkeen en saanut aikaan, kuin jotain hiljaista pihinää.
 
Muuten jaksan edelleen hehkuttaa tätä pientä suhinaboksia. Tänään se lähtee treenikselle kirkuvaan 'Silver Machinen' taustalle.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti