Muusikoiden.net
23.05.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Midi ei kulje kiipparista koneeseen/softaan
1
Vurki
17.02.2010 19:24:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moro
 
Posti toi 1x1 midi-interfacen. Laitoin sen kiinni kiippariin (Kurzweil PC-88) ja PC:hen ja kokeilin että pelittääkö, mukana tulleen lapun mukaan ei tarvitse mitään asennusta, ajureita tms. Softana Cubase SE. Ei pihaustakaan. Syntikkana kokeilin Synth1:stä ja shortcircuitia, mutta mitään ei kuulu eikä signaali ilmeisesti mene alkuunkaan perille. Nauhoitus eikä soittaminen ei kumpikaan onnistu. Kaikki mikä mieleen tulee on enabled. Sitten huomasin ettei koko tietokone taida huomata tuota midi interfacea. Kun laittaa sen koneeseen niin se "plim" kyllä kuuluu, mutta my kompuutteriin ei ilmesty mitään eikä Cubasesta voi valita midi inniin tai outtiin k.o. vehjettä. Aluksi olin laittanut midi in:iin jonkin "USB Audio Device":n, mutta perkele, kyseessähän on midi eikä audio, joten tuo on tietenkin väärä, mikä ikinä onkaan. Miten saan tämän kiipparini/midi interfaceni yhteyteen koneen kanssa, kun siitä ilmeisesti kiikastaa?
 
Kiitos!
 
kakka
xulu
17.02.2010 19:33:20 (muokattu 17.02.2010 19:44:41)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vurki: "USB Audio Device":n, mutta perkele, kyseessähän on midi eikä audio, joten tuo on tietenkin väärä
 
Laitapa uudestaan. jos se on ajuriton mokkula ni tolleinhan se näkyy siellä. Tai laita: "All MIDI inputs". Sitten tietty klassikko, että mistä mihin ne midi piuhat menee, outista iniin?
 
disclaimer: osittain mutua kun en ko. moggulaa omista, mut ei se siellä midi inputeissa muuten näkyis.
 
the purity of German electronic music
Vurki
17.02.2010 23:31:57 (muokattu 17.02.2010 23:36:15)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

xulu: Laitapa uudestaan. jos se on ajuriton mokkula ni tolleinhan se näkyy siellä. Tai laita: "All MIDI inputs". Sitten tietty klassikko, että mistä mihin ne midi piuhat menee, outista iniin?
 
disclaimer: osittain mutua kun en ko. moggulaa omista, mut ei se siellä midi inputeissa muuten näkyis.

 
Tuo USB Audio Device näkyy tuolla vaikka piuha ei ole koneessa kiinni, ja nyt kun sen uudestaan siihen laitan, niin eipä toimi silti. All MIDI inputs ei pelaa myöskään. Mokkulassa pitäisi näkyä vihreä valo jos soittaa ja sininen jos nauhoittaa, mutta punaista (on) vain pukkaa vaikka kuinka pimputan. Onko vika kiipparissa? Piuhat menevät in-out ja out-in. Pitääkö tuosta kiipparista valita joku midisiirto? "MIDI transmit" -niminen nappula löytyy. Siitä kun klikkaa niin screeniin ilmestyy jotain zone ja midi channel infoa, mutta eipä ole apua. Cubasessa channel on "any" ja kiipparissa 1. Saatanan outoa.
 
E: Kyllä se tuo USB Audio Device varmaan on, kun nyt kun tarkasti tsekkasin mitä tapahtuu kun isken piuhan kiinni, kyllähän tämä ilmoittelee että uusi vehje löydetty, audiovehje löydetty, audiovehje asennettu jne. Pistän tuon All MIDI inputsin koko ajaksi niin pelittää varmasti jos yhtäkkiä rupeaa syystä tuntemattomasta toimimaan. Mutta apua kaivataan yhä!
 
kakka
aanipaja
18.02.2010 00:45:24
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tsekkaas sen kiipparin midiasetukset.
 
xulu
18.02.2010 10:04:49
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tietysti jos ton mystisen mokkulan nimen sais niin siitä vois löytyä jotain tarkempaa infoa. Ei sulla ole samaan aikaan mitään muuta ohjelmaa käynnissä mikä käyttää sitä laitetta? Noi ajurittomat ei ole multiclienttejä, ei näy/toimi kuin yhessä ohjelmassa kerrallaan.
 
the purity of German electronic music
Vurki
18.02.2010 12:17:36 (muokattu 18.02.2010 12:23:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aanipaja: Tsekkaas sen kiipparin midiasetukset.
 
Tässä voi hyvinkin olla se vika, mutta en tiedä mitä pitäisi tehdä. Kiippari on aika simppeli ja MIDIin viittaavia nappuloita on kolme: MIDI transmit, MIDI receive ja MIDI setups. MIDI transmitin luulisi olevan oleellinen, mutta ei siitä sen paremmin kuin noista muistakaan löydy mitään millä saisin homman pelittämään. Vinkkejä mitä pitää tehdä?
 
xulu: Tietysti jos ton mystisen mokkulan nimen sais niin siitä vois löytyä jotain tarkempaa infoa. Ei sulla ole samaan aikaan mitään muuta ohjelmaa käynnissä mikä käyttää sitä laitetta? Noi ajurittomat ei ole multiclienttejä, ei näy/toimi kuin yhessä ohjelmassa kerrallaan.
 
Se onkin niin mystinen etten edes tiedä minkä valmistajan se on. Tällainen on kyseessä: http://huuto.net/kohteet/midi-usb-s … ssional-heti-pikatoimitus/128822825
 
Ei ole muuta ohjelmaa päällä, eikä edelleenkään se vihreä valo (soittaa) ole päällä vaikka pimputan, eli ei tunnu menevän midi edes palikkaan asti, vaan jäävän kiippariin.
 
kakka
Murgo
18.02.2010 12:58:08 (muokattu 18.02.2010 13:00:24)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vurki:Piuhat menevät in-out ja out-in.
 
Koetahan vaihtaa piuhat keskenään, ainakin omassani on muistaakseni merkitty sillä logiikalla että piuhassa lukee mihin liitäntään se kuuluu, ei mikä liitäntä se mokkulasta katsottuna on. Eli in-in ja out-out. Oli muistaakseni mainittu kyllä ohjeessakin, omani ei tosin välttämättä ole tasan sama laite, saman näköinen kuitenkin.
 
Mitään ei kuitenkaan pitäisi hajota vaikka on väärinpäin, joten kannattaa kokeilla.
 
Niin vähän aikaa,niin paljon puuhasteltavaa!
Vurki
18.02.2010 13:09:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Murgo: Koetahan vaihtaa piuhat keskenään, ainakin omassani on muistaakseni merkitty sillä logiikalla että piuhassa lukee mihin liitäntään se kuuluu, ei mikä liitäntä se mokkulasta katsottuna on. Eli in-in ja out-out.
 
Voi vittujen kevät! Piuhan mukana tuli surkea lappunen jossa lukee että "Pin5 port(in) to Midi Out" ja "Pin5 port(out) to Midi in", joten luonnollisesti noudatin ohjeita. Nyt kun kokeilin kehotuksestasi toisin niin sehän perkele toimii! Huhhuh! KIITOS. Pitääpä laittaa palautetta kapineen myyjälle, että väärää infoa lapussa. On kyllä niin epämääräinen "manuaali" että ei mikään ihme että on virheellinen.
 
kakka
xulu
18.02.2010 13:11:57 (muokattu 18.02.2010 13:12:43)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vurki: Se onkin niin mystinen etten edes tiedä minkä valmistajan se on. Tällainen on kyseessä: http://huuto.net/kohteet/midi-usb-s … ssional-heti-pikatoimitus/128822825
 
Sen verran mystinen/pro et voi olla hyvinki toi in-in ja out-out meininki.
 
edit. näköjäm ////
 
the purity of German electronic music
Vurki
18.02.2010 13:20:05 (muokattu 18.02.2010 13:20:17)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mietin kyllä että onkohan k.o. vehje kuinka pätevä kapistus mutta reilu 700 positiivista palautetta myyjälle ja uskomattoman halpa hinta tekivät ostopäätöksen. Kannattihan se, mieluummin muutaman tunnin säätö ja mahdollinen epävakaus kuin 30€ lisää hintaa. Köyhä kun olen :(
 
kakka
Murgo
18.02.2010 14:07:52
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse ostin samalta myyjältä ilmeisesti ei-pro-version, se kun maksoi vain 7€+2€ postitusta. Tarvitsin vain jonkun MIDI-liitännän Nord Electron OS-päivitystä varten ja ainakin siinä toimi loistavasti, en ole kokeillut miten toimii kiippari-tietokone-välissä kun MIDI-kiipparissani on USB ja MIDI:n kautta käyttäen tarvittaisiin virtalähde.
 
Niin vähän aikaa,niin paljon puuhasteltavaa!
Lennu
20.02.2010 08:15:16
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aina yhtä hauska killeri kyllä noi merkinnät :D Esi:n midimokkulassa on stanssattu nuolet, mihin suuntaan datan pitäis kulkea, mutta sitten ne on kuitenkin nimetty loogisesti väärinpäin. Aina pitää kokeilla, mikä oli se oikea järjestys. Muistaakseni nuolet, jos ajattelee sen syntikan kannalta. Hoho.
 
My life is like an Opel-highway.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti