Muusikoiden.net
22.04.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: USA-sähkö suomeksi (110V -> 220V) ??
1
tepposal
30.11.2009 18:21:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko kellään käytössä koskettimia tai synia jotka on hankittu merten takaa ja vaativat pienemmän jännitteen kuin meidän 220V?
 
Ilmeisesti muuntajia löytyy, mutta onko asioita mitä pitää ottaa huomioon?
 
Onko jotain riskejä olemassa muuntajan kanssa käytettäessä? Esim. jos pistää uber-harvinaisen vintage-analogin seinään ja käräyttää sen lopullisesti..?
 
Vai pitäisikö unohtaa USAsta vermeitten hankkiminen?
 
maza
30.11.2009 18:27:05
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarvitset muuntajan. Esim. http://www.trafox.fi/index.php?id=293 ja suojaerotusmuuntajat. 100 VA (W) mallilla ajat jo montaa syntikkaa. Nuo eivät vaan mitään ihan ilmaisia ole.
 
Monissa syntikoissa on jännitteenvalitsin. Mikäli ei ole, sisällä oleva muuntaja saattaa silti hyvinkin olla universaalimallia, jolloin sisäinen kytkennän muutos ja töpselin vaihtaminen riittää. Huonoimmassakin tapauksessa sisäinen muuntaja on lähes aina vaihdettavissa. Jos kolvi pysyy kädessä, tämä on pidemmän päälle ehdottomasti näppärin ja kustannustehokkain ratkaisu.
maza
30.11.2009 18:28:37 (muokattu 30.11.2009 18:30:16)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muuten, Suomessa käytettävä jännite on nykyisin 230 volttia.
 
Ja mainittakoon vielä, että Hammondit vaatii sitten lisäksi sisäisen taajuusmuuntimen. Muuten soivat alavireessä, kun 60 Hz generaattori synkronoituu 50 hertsin taajuuteen. Leslieissä muutos ei ole välttämätön, mutta nopeampaa väpätystä kaipaavat (kuten minä) voivat vaihtaa vetorissat euromallisiksi.
 
Meikäläisen kokemukset muuten perustuvat yhteen Hammond C-3:een ja muutamaankin synaan (mm. Minimoog), ja hyvin on menny.
MrShaft
01.12.2009 05:16:16 (muokattu 01.12.2009 05:17:35)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tepposal: - - onko asioita mitä pitää ottaa huomioon? - -
 
1) Tämän päivän synttyosastolla on usein muuntajat globaaleja, eli piuhanvaihto riittää. Tarkistaa voi helposti valmistajan nettisivulta. Joskus voi silti vaatia sulakkeen vaihdon.
 
2) Ongelmia ovat yleensä "Made in U.S.A."-tuotteet joiden päämarkkinat eivät ole kansainväliset. Näissä löytyy kitara-/bassostyrkkaria, efektispedua etc. sekä kaikki halvan hintaluokan krääsä, jossa oon yritetty säästää myös muuntajassa. Näiden kanssa edes se asian selvittäminen nettisivunkaan kautta ei aina tuota tulosta.
 
3) Lisäksi kaikki vintage tai sen termin alle jotenkin sijoittautuva voi aiheuttaa ongelmia.
 
Erikseen ostettavalla ulkoisella muuntajalla pärjää, mutta maksaahan se, jos vaan jaksaa kannella sitä keikalle. Sisäistä muuntajaa ei aina edes saa, koska se ei välttämättä sovinnolla mahdu laitteen sisälle, tai hinta voi olla niin kohtuuton että ei kehtaa. Kannattaa siis selvittää. Noista vintage-syntyistä ja generaattoriuruista en sano mitään, kun on niin tapauskohtaista, mutta voi tosiaan olla että joutuu jotakin moulineksia hiukan viilaamaan.
 
MrS
 
Try not to become a man of success but rather try to become a man of value. - Albert Einstein
tepposal
01.12.2009 21:40:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itseäni kiinnostaa lähinnä vintage-synat.
 
Eli periaatteessa ulkoisella muuntajalla aina pärjää? Se on iso, ruma ja kallis. Sisäisen kanssa on vähän arvailua ja tapauskohtaista että onnistuu? En toistaiseksi kyllä viitsisi itse edes ruveta kolvailemaan laitteiden sisuskaluja.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti