Muusikoiden.net
24.06.2018
 

Koskettimet »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Hyvä ja halpa syna?
1 2 3
Legis
19.09.2009 21:35:37 (muokattu 19.09.2009 21:45:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei arvon muusikot,
 
olen musiikkiharrastusta aloitteleva opiskelija, ja suunnitelmissani on ostaa ensi viikolla 200-400 hintaluokassa pyörivä keyboard. Tarkoituksena on näillä näkymin tilata laite UK:sta punnan heikon kurssin takia. Power adapterin joutuu tällöin ostamaan erikseen Suomesta.
 
Ensiksi listaan käyttötarkoitukseni tarkemmin:
- soittaminen tulee tapahtumaan laitteella pelkästään, sekä laite kytkettynä tietokoneeseen (reason, pro tools) ja erilliseen vahvistin-kaiutin -settiin.
- tarkoitus on myös opetella soittamaan nuoteista (alkutaso nolla) ja opetella musiikkiteoriaa.
- harrastuspohjalta, kuten jo varmaan näkyy.
 
Nämä lähtökohdat huomioon ottaen kysyn, että tekeekö Yamaha PSR-E413 tai Casio CTK-5000 malleilla mitään? Ja jos olisi valittava toinen, niin kumpi ja miksi?
 
Esittelyvideo Casiosta: http://www.in.com/videos/watchvideo-casioctk5000-4851535.html
speksit: http://www.dv247.com/keyboards-and- … te-digital-sampling-keyboard--58549
 
Jammusta: http://www.youtube.com/watch?v=3GDexm0LMvU
speksit: http://www.dv247.com/keyboards-and- … psr-series-portable-keyboard--49087
 
Sitten, jos jollain on ehdottaa jotain mallia, mikä näissä olosuhteissa kannattaa ehdottomasti ottaa huomioon, niin ehdotuksia otetaan avomielin vastaan. Haluaisin kuitenkin ostaa laitteen uutena takuiden vuoksi.
 
Mitä tekisin esimerkiksi jos tuplaisin keyboardiin investoimani summan, mitä konkreettista hyötyä? Mikä asia teitä on alkanut eniten pännimään ensimmäisissä keyboardeissanne; Mikä ominaisuus tulee vastaan ensimmäisenä kun taso alkaa nousta? Jotain muita hyviä vinkkejä laitteen ostoon?
 
Toivottuja ominaisuuksia laitteelta:
- hintaluokassaan hyvät soundit (tosin tietokoneeseen kytkettäessä ei niin väliä)
- hintaluokassaan hyvät näppäimet
- opetusohjelma (tekeekö tällä ylipäätään mitään, olen siinä uskossa että tekee)
- kytkettävyys tietokoneeseen (pakollinen)
- toimintojen monipuolisuus sekä yleisilme ja jämäkkyys
- nopeakäyttöisyys, olisi mukavaa jos soittaessa ei puolet ajasta menisi koneen ohjelmoimiseen.
 
Kiitän etukäteen opastuksesta.
 
Legis
 
Sami H
19.09.2009 23:31:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nuot Casiot ym ei oo synia. Näitä kysymyksiä tänne satelee tuon tuosta ja ehkä selailemalla vanhempia topicceja saa vastauksia. Mutta en halua olla tyly vaan tottakai haluan auttaa jos suinkin voin. Mulle itelle ei oikeen auennut että mihin tarkoitukseen sitä soitinta tarvitaan..no joo soittamiseen varmaan mutta onko tarkoitus tehdä sillä jotain vai tarvitaanko ehkä vain "pianon " soittoon vai tarvitaanko rytmikonetta...tarvitaanko sequa? Minkälaiseen tyyliin?
 
xulu
20.09.2009 00:47:05 (muokattu 20.09.2009 00:47:22)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sami H: Nuot Casiot ym ei oo synia.
 
Meinasin tänne kirjotella pitemmätkin läpän asiasta mutta ei nyt oikein pysty kun on kalsarit käynnissä. Noista PSR:stä / casioista et saa kun ison/ruman/kalliin midi kontrollerin pitemmän päälle.
 
the purity of German electronic music
Legis
20.09.2009 00:47:21 (muokattu 20.09.2009 00:48:05)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sami H: Nuot Casiot ym ei oo synia. Näitä kysymyksiä tänne satelee tuon tuosta ja ehkä selailemalla vanhempia topicceja saa vastauksia. Mutta en halua olla tyly vaan tottakai haluan auttaa jos suinkin voin. Mulle itelle ei oikeen auennut että mihin tarkoitukseen sitä soitinta tarvitaan..no joo soittamiseen varmaan mutta onko tarkoitus tehdä sillä jotain vai tarvitaanko ehkä vain "pianon " soittoon vai tarvitaanko rytmikonetta...tarvitaanko sequa? Minkälaiseen tyyliin?
 
Ei tämä terminologia ole vielä aivan hallussa. Yritin selailla foorumia, mutta en mainituista malleista löytänyt mitään.
 
Keyboard tulee 1) soittamisen opetteluun/soittamiseen 2) musiikin (tyyleinä tekno ja muu ei-hevi tms. raskas) tekemiseen tietokoneavusteisesti. Rytmikonetta ei ilmeisesti tarvitse olla, vaan kun teen musiikkia, niin voin rytmit hoitaa reasonin rumpukoneella? Sequencer noissa monissa näyttää olevan, mutta en tiedä onko sekään välttämättä pakollinen jos musiikinteossa avustamassa on tietokone.
 
Lähinnä sitä, että mikä keyboard on näppituntumalta mukava soittaa, kuulostaa hyvälle ja sisältää ominaisuuksia sen verran, että tällaisessa käytössä ei ainakaan pariin vuoteen (oletetaan, että kehitystä tapahtuu) tule tarvitta ostaa heti parempaa. Mikä keyboard on tuossa alle 400e hintaluokassa paras? Kannattaako mielestänne ostaa 76 tai 88 nuottinen malli? Kuinka paljon tällaisia biisejä on missä koko oktaaviasteikkoa tarvitaan, ja onnistuuko niiden soittaminen 61 näppäimisellä jotenkin?
 
Ja osaako joku kertoa tuosta 1. postissa mainitusta jammusta mitään? Kannattaako satsata 260 euroa lisää Yamaha PSR-S550:ään?
 
xulu
20.09.2009 00:48:30 (muokattu 20.09.2009 01:02:32)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Legis: musiikin (tyyleinä tekno ja muu ei-hevi tms. raskas) tekemiseen tietokoneavusteisesti. Rytmikonetta ei ilmeisesti tarvitse olla, vaan kun teen musiikkia, niin voin rytmit hoitaa reasonin rumpukoneella? Sequencer noissa monissa näyttää olevan, mutta en tiedä onko sekään välttämättä pakollinen jos musiikinteossa avustamassa on tietokone.
 
Osta midi kontrolleri ja tee niillä reasonin synillä, sitten kun rupeaa ne kyrpimään niin hommaat jonkun alan vehkeen. Nuo PSR:t on tarkoitettu tyylin joululaulujen/humppa keikan heitämiseen, ei mitään tekemistä synien kanssa. 76-88 koskettimistot on tarkoitettu pianon soittoon, et "tarvitse" niitä teknon tekemiseen, 49 ja allekin riittää ihan hyvin. Ei niistä varsinaisesti haittaakaan ole paitsi että 88 tuppaa olemaan painotetut koskettimet (piano) mikä lähinnä haittaa "teknon" tekemistä. Reason on vielä sellainen pökäle että et saa sinne ulkopuolista audiota sisään, en tiedä onko pro toolsin joku rewire mahdollisuus olemassa (saatikka VST tukea) mutta hyvin olet itteäs jalkaan ampunu noilla softa valinoillakin (eli toinen on suljettu "groovebox" ja toinen on pelkkään audion nauhoittamiseen tarkoitettu ylihintainen laitos).
 
the purity of German electronic music
BubbleBob
20.09.2009 01:07:01
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näin on. PSR:t ovat... no, käy kaupassa katsomassa ja yllätyt! Jos diggaat, niin mikä siinä sitten :-) Ja jos haluat soitella ilman tietotokonetta, silloin tollanen on vaihtoehto - Toisaalta onhan noita ihan "soittimiakin", vaikkapa integraalinen Juno-Di
http://www.roland.com/products/en/JUNO-Di/
 
Power-adapteria tarvitset vain jos et halua vaihtaa/vaihdatuttaa seinäpistoketta.
 
Jos mikään ikinä sinua koskettaa... Älä saatana ammu runoilijaa
xulu
20.09.2009 01:29:44 (muokattu 20.09.2009 01:37:44)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

BubbleBob:Juno-Di
Väitätkö että teknot vääntää "1000 soundia! hammondista säkkiplliin!" romplerilla paremmin ku niillä reasonin omilla synillä?
 
the purity of German electronic music
masal
20.09.2009 09:27:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kehottaisin kysymään Suomen kaupoilta esim Juno-di:stä tarjouksia. Itse sain sen ostettua Suomesta 50€ alle dv247 hinnan, kun vaan kyselin tarjouksia... Voit yllättyä!
 
Ja samalla tuet Suomen markkinataloutta.
 
Rrrrrrockkkk...
Quru
20.09.2009 10:23:48 (muokattu 20.09.2009 10:27:38)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

xulu: Väitätkö että teknot vääntää "1000 soundia! hammondista säkkiplliin!" romplerilla paremmin ku niillä reasonin omilla synillä?
 
Sieltä löytyi tällainenkin laini joka on mielestäni paljon tärkeämpi aloittelijalle kuin se, että löytyy ne täydelliset tekno-soundit:
- soittaminen tulee tapahtumaan laitteella pelkästään, sekä laite kytkettynä tietokoneeseen (reason, pro tools) ja erilliseen vahvistin-kaiutin -settiin.
 
Midikiipparista kun ei pelkilteen lähte mitään ääntä.
 
- tarkoitus on myös opetella soittamaan nuoteista (alkutaso nolla) ja opetella musiikkiteoriaa.
 
Eiköhän tässäkin ihan erillinen laite ilman tietokoneen latensseja ole huomattavasti näppärämpi.
 
Minä väitän, että Juno-Di on erinomainen soitin ensimmäiseksi syntikaksi ja sillä oppii myös soittamaan. Rolandin halvimmatkin syntikat ovat aivan eri luokassa kuin halvemmat (tai samanhintaisetkin) PSR:t, mitä tulee tuohon "1000 soundia hammodista harmonikkaan". Sikäli kun olisit tutustunut laitteeseen, tietäisit että sieltä löytyy myös ihan maukkaita ääniä tuohon teknohommaankin.
 
Antti1: Ehkä olen väärin ymmärretty nero, kuten Steven Seagal.
Legis
20.09.2009 11:54:10 (muokattu 20.09.2009 12:02:11)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos kaikille vastanneille. Juno-Di näyttää kyllä hyvältä. Miten halvempi Juno-D vertautuu Di-malliin?
 
Mietin myös sitä, että soitin voisi olla 76 näppäiminenkin. Mikä merkki/malli tällä saralla olisi huomionarvoinen? Jammun dgx230 ainakin menee hintahaarukkaan. Koskettimien ei tarvitse olla painotetut, mutta jäykemmät kuin synassa ne saavat olla, ja melkein parempi olisi niin.
 
Todennäköisesti laitteella tullaan soittamaan enemmän kuin tekemään musiikkia. Sen vuoksi hyvä pianoimitaatio olisi plussaa, kuin myös laitteen muut ominaisuudet. 76 näppäimisiä, jotka ovat ominaisuuksiltaan lähelläkään Juno-Di:tä, ei vain taida olla olemassa?
 
edit: saa näköjään fantomin ja motifinkin 76 näppäimisenä, jotain halvempaa olisiko?
 
masal
20.09.2009 12:06:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Legis: Kiitos kaikille vastanneille. Juno-Di näyttää kyllä hyvältä. Miten halvempi Juno-D vertautuu Di-malliin?
 
Mietin myös sitä, että soitin voisi olla 76 näppäiminenkin. Mikä merkki/malli tällä saralla olisi huomionarvoinen? Jammun dgx230 ainakin menee hintahaarukkaan. Koskettimien ei tarvitse olla painotetut, mutta jäykemmät kuin synassa ne saavat olla, ja melkein parempi olisi niin.
 
Todennäköisesti laitteella tullaan soittamaan enemmän kuin tekemään musiikkia. Sen vuoksi hyvä pianoimitaatio olisi plussaa, kuin myös laitteen muut ominaisuudet. 76 näppäimisiä, jotka ovat ominaisuuksiltaan lähelläkään Juno-Di:tä, ei vain taida olla olemassa?
 
edit: saa näköjään fantomin ja motifinkin 76 näppäimisenä, jotain halvempaa olisiko?

 
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=348686
 
Rrrrrrockkkk...
lukethesis
20.09.2009 12:11:00 (muokattu 20.09.2009 12:15:14)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä sanoisin että toi Juno-Di on JUST sulle tarkoitettu. (Tai sitten tuo ylempänä tarjottu käytetty Juno Stage). Se on erittäin halpa, siinä on paljon hyviä sisäisiä soundeja, eli voi soittaa ilman tietokonetta, mutta sit taas toisaalta siinä (niinkun kaikissa kiippareissa melkein) on MIDI, eli voit touhuta sillä Reasonissa. Tiesithän muuten, että Reason ei ole perinteinen sekvensserisofta, eli sillä ei voi äänittää audiota, vain sen sisäisiä instrumentteja. Eli tuota Junoasi et pysty sillä äänittämään, vain käyttämään sitä MIDI-kiipparina. Tässä Junossahan ei itsessä ole sitä sisäistä sekvensseriä.
 
Unohda hei suosiolla noi "arranger-keyboardit". Eli PSR:t sun muut. Kuten tuossa jo ihmiset sanoivatkin, ne on lähinnä pelleilyvehkeitä joilla ei ole "synan" kanssa mitään tekemistä. "Rytmikoneella" et tee hevon helvettiä, eikä ne noissa PSR-pulikoissa jotain Tyrosta lukuunottamatta edes kovin kummoisia ole.
 
Jos näistä halpa-Rolandeista jotain huonoa pitää etsiä, niin vaikka niissä on se "1000 soundia", niin Roland-tyyliin niissä on turhan paljon variaatioita samasta soundista, tyyliin kaks tusinaa Rhodes-emulaatiota (...joista yksikään ei pääse edes lähelle, mut se on toinen juttu ;)
 
P.S. Jos haluaisit päästä vielä halvemmalla, mulla olis Torilla myynnissä 61-koskettiminen Edirolin MIDI-kontrolleri (ei siis sisäisiä soundeja, vain tietokonekäyttöön). Hae "Edirol PCR-M80".
 
xulu
20.09.2009 12:17:41 (muokattu 20.09.2009 12:23:26)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En vaan käsitä minkä takia pitää ostaa laite jossa on "1000 soundia" kun vois hommata laitteen mikä on täysin ohjelmoitavissa, esim. käytetty vanhempi VA ( ja niissäkin tuppaa olemaan presetejä nykyään toista tuhatta valmiina, niitä "soundeja"). Ja varsinkaan kun sillä ei tee hevon vittua tuon reason setupin kanssa. Osta pois, kasvataa varmaan ainakin luonnetta.
 
the purity of German electronic music
CPU
20.09.2009 13:21:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Siis mikä helvetin pakkomielle teillä on noihin uusiin junoihin? Jokaiseen threadiin, kun joku kysyy synää, niin "OSTA JUNO", vittu se oo ees mikään synä, samaa kamaa kun joku m1, uudemmat samplet vaan vaihettu koneeseen? Jos jollain romplerilla alkaa tekemään teknoa, niin lopputulos vaihtelee nolosta tylsään. Jos haluaa teknoa tehä ja halpa synä pitää saada, niin joku esim. novation xiosynth on just hyvä.
 
En myöskään ymmärrä miks se livesoittomahollisuus on niin tärkeetä tai jotkut latenssit (jotka on kunnon äänikortin kanssa about samat, ku jossain romplerissa/va-synässä), ei teknon teossa soiteta mitään livenä (keikalla tai nauhalle) muutenkaan.
 
Ainut mitä rolandin kurrentista mallistosta voi jotenkin suositella kysyjälle on sh-201, tosin halvemmalla pääsee just vaikka noitten novationeiden kanssa (samaa paskaa ne saudit on kummassakin, mut roland on ylihinnoteltu).
 
K.
 
http://www.therepublicofdesire.net/ http://www.myspace.com/protectorateindustrial
Juho L
20.09.2009 13:29:56
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Käytettynä NordLead tai Virus kB/kC olisi ehkä toimivin ratkaisu. Toinen vaihtoehto on sitten laadukas MIDI-kontrolleri (esmes Fatar) ja softaa. Aloittelija pääsee edukkaimmin juurikin Reasonilla.
masal
20.09.2009 14:35:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

CPU: Siis mikä helvetin pakkomielle teillä on noihin uusiin junoihin? Jokaiseen threadiin, kun joku kysyy synää, niin "OSTA JUNO", vittu se oo ees mikään synä, samaa kamaa kun joku m1, uudemmat samplet vaan vaihettu koneeseen? Jos jollain romplerilla alkaa tekemään teknoa, niin lopputulos vaihtelee nolosta tylsään. Jos haluaa teknoa tehä ja halpa synä pitää saada, niin joku esim. novation xiosynth on just hyvä.
 
En myöskään ymmärrä miks se livesoittomahollisuus on niin tärkeetä tai jotkut latenssit (jotka on kunnon äänikortin kanssa about samat, ku jossain romplerissa/va-synässä), ei teknon teossa soiteta mitään livenä (keikalla tai nauhalle) muutenkaan.
 
Ainut mitä rolandin kurrentista mallistosta voi jotenkin suositella kysyjälle on sh-201, tosin halvemmalla pääsee just vaikka noitten novationeiden kanssa (samaa paskaa ne saudit on kummassakin, mut roland on ylihinnoteltu).
 
K.

 
Käsittäkseni tässä kysyttiin mielipiteitä, jotka tietysti ovat henkilökohtaisia. Ei suinkaan ole tarkoitus äänestää universumin parasta laitetta tai mollata muiden ehdotuksia, vaan suositella omia näkemyksiään muille. Sitä kutsutaan mielestäni keskusteluksi ;-) Relax...
 
Rrrrrrockkkk...
CPU
20.09.2009 14:58:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

masal: Käsittäkseni tässä kysyttiin mielipiteitä, jotka tietysti ovat henkilökohtaisia. Ei suinkaan ole tarkoitus äänestää universumin parasta laitetta tai mollata muiden ehdotuksia, vaan suositella omia näkemyksiään muille. Sitä kutsutaan mielestäni keskusteluksi ;-) Relax...
 
Kyllä kyllä. Pointtina vaan, että kun oliskin sitä keskustelua, mut tuntuu, että homma on lähinnä sen uusimman oman kosketinsoittimen hehkutusta ja kavereille tyrkyttämistä. Tässäkin tapauksessa, se, että mitä kamoja jätkällä jo on ja mihin niitä ois tarkotus käyttää, jäi täysin huomiotta. Sit jätkälle suositellaan laitetta, jossa maksetaan useita satoja euroja toiminnoista (tässä tapauksessa, se sisäinen saundibänkki), joilla kyseselle kaverille ei oo todennäköisesti mitään tai todella vähän käyttöä. Ja joista kaikki löytyy jo herralta softamuodossa (samat ja monessa tapauksessa paremmat saundit löytyvät reasonista).
 
K.
 
http://www.therepublicofdesire.net/ http://www.myspace.com/protectorateindustrial
lukethesis
20.09.2009 16:17:28 (muokattu 20.09.2009 16:24:38)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

CPU: Siis mikä helvetin pakkomielle teillä on noihin uusiin junoihin? Jokaiseen threadiin, kun joku kysyy synää, niin "OSTA JUNO", vittu se oo ees mikään synä, samaa kamaa kun joku m1, uudemmat samplet vaan vaihettu koneeseen? Jos jollain romplerilla alkaa tekemään teknoa, niin lopputulos vaihtelee nolosta tylsään. Jos haluaa teknoa tehä ja halpa synä pitää saada, niin joku esim. novation xiosynth on just hyvä.

 
Kaveri oli kuitenkin kertomansa mukaan musiikinharrastusta aloitteleva opiskelija, jonka lähtötaso oli vieläpä "nolla". En mä lähtis mitään VA:ta ensimmäisenä tarjoomaan kyllä, jos tarkoituksena oli vielä opetella nuotinluvun kaltaisia asioita ja soitella koneen ulkopuolella.
 
Mun mielestä esim tommonen Juno Di tai Stage ajais asiansa nimenomaan, koska noita VA-tason juttujahan saa periaatteessa Reasoninkin syntikoista sitten vielä sen hardware-koneen lisäksi. Ja voihan sillä soittaa, ilman että tarttee aina se Reasoni buutata. Olen sitä mieltä, että hiirinysväys kyllä karistaa halut aika nopeasti, jos se on ainut ratkaisu sekä musiikintekemiseen- että -soittamiseen.
 
Ja voihan niitä "romplerienkin" soundeja muokata. Kyllä niitä sampleja yhdistelemällä ja ominaisuuksilla ja filsuilla leikkimällä saa tuoreen kuuloista tavaraa romplereistakin. Mä oon aina ollut sitä mieltä että romplerienkin presetit on vaan laitteissa demoamassa mihin se oikeasti pystyy.
 
Legis
20.09.2009 16:23:08 (muokattu 20.09.2009 17:40:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Arvon raati, mites tällainen (M-Audio ProKeys Sono 88): http://www.m-audio.com/products/en_us/ProKeysSono88.html
 
Esittelyvideo: http://www.youtube.com/watch?v=0xdHxN7JD34
 
Jos laitteen sisäisillä soundeilla ei kamalammin ole väliä, ja pääpaino muutenkin soittamisen opettelussa, ja musiikinteossa tietokoneavusteisesti niin tekisikö tuolla mitään? Saisi melko edukkaasti.
 
Edit: Sanotaan nyt vielä, että olen aikeissa ottaa 76 tai 88 näppäimisen soittimen. Se tuntuu loogisemmalta (pianonsoiton) opettelutarkoitukseen ja tuskin haitannee musanteossakaan.
 
edit2: Löytyi arvostelu netistä: http://www.musicradar.com/gear/all/ … oards/prokeys-sono-61-165070/review
 
Legis
 
CPU
20.09.2009 21:06:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Legis: Arvon raati, mites tällainen (M-Audio ProKeys Sono 88): http://www.m-audio.com/products/en_us/ProKeysSono88.html
 

 
Tota meinasin suositella kans, mutta kun puhuit teknosta, niin päädyin suosittelemaan VA:ta. Ei taida olla tyyriitäkään. M-Audio ei oo omissa kirjoissa maailamn paras merkki, mut kyllä saat varmaan asiat hoidettua tollakin.
 
K.
 
http://www.therepublicofdesire.net/ http://www.myspace.com/protectorateindustrial
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti