Muusikoiden.net
27.05.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kontra basso
1
tonicaster
10.10.2004 13:13:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi vaan kaikille!
Tällaista asiaa tuli mieleen että onko mitään tietoa, kuinka arvokas peli on tämmöinen kontra basso, jonka ikä on yli 30 vuotta, ehkä enemmänkin, ja F-aukosta tarkasteltaessa sisällä lukee: rakentanut basisti E. Hyyryläinen, Helsinki, kaikki tiedot tarpeellisia!!
 
Karlsson
10.10.2004 13:23:21 (muokattu 10.10.2004 13:23:54)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi vaan kaikille!
Tällaista asiaa tuli mieleen että onko mitään tietoa, kuinka arvokas peli on tämmöinen kontra basso, jonka ikä on yli 30 vuotta, ehkä enemmänkin, ja F-aukosta tarkasteltaessa sisällä lukee: rakentanut basisti E. Hyyryläinen, Helsinki, kaikki tiedot tarpeellisia!!

 
Lukeeko vuosiluku kans?
 
Mulla on herra Hyyryläisen vuonn 1968 rakentama kontra. Rujonnäköinen mutta aivanm törkeän hyvän kuuloinen.
 
Sun oma on ilmeisesti vanhempi kuin toi mun, koska tämä Hyyryläinen oli ammattibasisti joka puhdetöinä rakenteli kontrabassoja. Siitä tämä "basisti Hyyryläinen" -teksti. Sitten verstaalla lävi kämmi ja ukkeli sirkkelöi peukun vasemmasta kädestään. Eipä onnannut soitto enää sen jälkeen. Tämän vuoksi myöhemmissä soittimissa, kuten omassani, luki "soitinrakentaja Hyyryläinen". Jotenkin mustaa huumoria tämä...
 
Hyyryläinen rakenti kahta eri mallia 50-luvulla semmoista aika pienikoppaista ja 60-luvulla sangen isoa rohjaketta.
 
Hinnasta on paha mennä sanomaan kun kuntoa ei tiedä, mutta omastani soittokelvottomassa kunnossa arvioitiin 2500€. Itse tietysti maksoin paljon vähemmän.
 
Tarkempaa infoa näistä ilmeisesti parhaiten antaa Hesassa soitinkorjaaja Åhlberg. Puhelinnumero löytyy keltaisilta sivuilta.
 
Hyyryläisissä on se jännä juttu että oikeasti voivat olla kasattu ihan jätepuusta, mutta soundi on hyvä tästä huolimatta. Siis siellä voi olla joku kylki vaneria ja toinen jotain muuta jne.. Mullakin on takakansi ja kyljet ootrattu kovin kotikutoisen oloisesti loimulle... Mutta vielä kerran: kuulostaa niin prkleen hyvälle! Ja se o pääasia.
 
Jazz on parasta ja sä ihan tyhmä!
Kailis
04.02.2011 21:36:51 (muokattu 04.02.2011 21:38:34)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nostoa. Meillä Kansallisteatterissa on kontra, jonka sisällä teksti "Rakentanut Hyyryläinen E. 1968". Santanan huonossa kunnossa, kaula katkennut ja varmaan verstaalla joku vetänyt puuliimalla kasaan tökerösti. Koppa haljennut monesta kohtaa. Soundi on silti hyvä. Käytössä mm. Idiootissa.
 
Se pääkomppi siinä Bomberissa kulkee mielestäni DuuDuDut DuADutDut, mutta koska se on tuossa tahtilajissa minulle aivan liian hankala pitää ajassa tuplilla, toistossa on paljon virheitä.
Heliini
24.10.2013 23:34:57
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hellurei Bassoveikot!
Mä sainkin kaverilta Hyyryläisen jonka setelissä lukee"anno domini 1950"...ja tietysti "rakensi basisti Hyyryläinen"...kaveri olisi heittänyt sen roskikseen, mutta olin aiemmin luvannut tulla sen noutamaan mikäli tämä tilanne tulisi vastaan...olin myös kokeillut todella huonokuntoista ja aika pientä bassoa jossa kuitenkin oli suuri ja rakastettava ääni. Nyt, noin kolme vuotta myöhemmin soitin on hienossa soittokunnossa ja siinä on mielettömän iso, kaunis ja tasapainoinen soundi. Se on hurjan näköinen, mutta niin on soittajakin, joten se sopii mulle ku nenä Pekka Tiilikaisen päähän.
Nuorena poikana minulla oli myös hyvä Hyyryläinen, mutta en älynyt silloin pitää siitä kiinni...se oli 60-luvun loppua... Mutta, mutta...kuka oli tämä Hyyryläinen, missä eli ja vaikutti? Koska rakensi bassoja, missä soitti, mitä soitti?...olisi mukava tietää...minä ainakin tykkään kaverista kovasti...Pekka Helin
 
Oreejii
28.10.2013 20:09:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyyryläisellä teetin basson minäkin keväällä 1960. Verstas oli Uudenmaankadulla Fredan ja Albertinkadun välillä pohjoispuolella katua pihan puolella. Koulusta kävimme kaverini kanssa seuraamassa työn valmistumista ja olimme juovinamme Hyyryläisen tarjoamasta Kap Brandy pullosta. Basso valmistui toukokuussa 1960 ja vein sen taksilla himaan Siltasaarelle. Olen kuullut, että nämä Hyyryläisen bassot eivät olleet kovinkaan hyviä; tehty mm. koivusta. Minäkään en koskaan saanut täyttä tuntumaa tähän bassoon, kun olin soittanut parempaa, legendaarisen Norssin bassoa sitä ennen (OBS! Jorma Weneskoski, Ilppo Aarnio ja Olli Häme). Möinkin sen, kun tarvitsin fyrkkaa intissä, jo vuoden 1962 syksyllä. Nyt on himassa DDR:n Musima.
 
EP
29.10.2013 18:00:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi, olisko kellään kuvia laittaa näistä "Hyyryläisistä"?
 
Musiikissa nimenomaan laatu ratkaisee, eikä määrä. (Lasse Mårtenson)
ebs
22.11.2013 11:24:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

EP: Moi, olisko kellään kuvia laittaa näistä "Hyyryläisistä"?
 
Laitoin omaan kuvaan Hyyryläisen vuodelta 1955.
 
EP
23.11.2013 15:48:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ebs: Laitoin omaan kuvaan Hyyryläisen vuodelta 1955.
 
Komee basso, tollanen tumma lakkaus.
 
Musiikissa nimenomaan laatu ratkaisee, eikä määrä. (Lasse Mårtenson)
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti