Muusikoiden.net
13.04.2021
 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Fender Silverface Bassman 100 - line out tukossa
1
ossaB
27.03.2021 19:39:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi
Mulla on tuommoinen (ehkä vm. 1976) bassonuppina. Siinä on line out -liitäntä takana, jossa näyttäisi olevan normaali 6,3mm plugiliitäntä. "Pultti ei nyt kuitenkaan osu jenkaan" eli sisällä liittimessä näyttäisi olevan jotain. Ilmeisesti jotain saattanut katketa sinne tmv.
Kun nyt ei ole kovin pitkää kokemusta ko. nupista eikä yhtään sen kautta nauhoittamisesta, niin ajattelin kysäistä jos jollain on.
Ensinnäkin pitäisikö plugin siis painua vaan normaalisti sisään ja toiseksi jos sinne on katkennut jotain, niin maksaako korjaus-/korjautusoperaatio vaivan eli minkälaista tavaraa nuppi tuottaa suoraan tuon line outin kautta?
 
ituvirtanen
28.03.2021 00:21:48
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mahdollista on, vastaan on tullut, että plugi on katkennut sinne sisälle. Tai kuten kerran kaverille kävi, tytär pani näkkileipää kasettina videon sisään päästäkseen katsomaan viidioita.
 
Mikäli työkalut pysyvät käsissä, työ vie kaikessa rauhassa ehkä tunnin tai kaksi. Purkamista luultavasti tulee jonkin verran. Tuolta apuja:
https://www.smpartizan.com/?page_id=1329
 
basisti1971
28.03.2021 08:28:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
ossaB: Moi
Mulla on tuommoinen (ehkä vm. 1976) bassonuppina. Siinä on line out -liitäntä takana, jossa näyttäisi olevan normaali 6,3mm plugiliitäntä."

 
Osassa on, osassa ei (vaikka skemoissa kait aina?), ja joihinkin tuo modaus on tavalla tai toisella -syystä tai toisesta- tehty jälkikäteen.
Aikaa on omista Bassman (100&135) ajoista vierähtänyt jo useampi vuosikymmen, enkä muista että mulla olisi linjaulostuloa ollut kumpaisessakaan.
Joku hämärä muistikuva olisi siitä että Jenkki-laitteissa tuo linjaulostulojakki olisi ollut "Export" mallien jänniteenvalintakytkimen reiässä.
Tai Hum-balance on jännitevalintakytkimen tilalla, ja linjaulostulo äärilaidassa.
 
Jos takapanelissa on vain kolme jakkia (kuten tuossa jäsen ituvirtasen yllälinkittämässä), todennäköisempää onkin että kyseessä on hurinabalanssin potikka (kuten tuossa yllälinkitetyssä).
 

 
ossaB: "Pultti ei nyt kuitenkaan osu jenkaan" eli sisällä liittimessä näyttäisi olevan jotain. Ilmeisesti jotain saattanut katketa sinne tmv.
 
Mahdollista, mutta äärimmäisen epätodennäköistä avoimilla (Switchcraft) jakeilla, noista kun on suljettuihin jakkeihin verrattuna äärihelppoa sinne katkennut plugi, lyijykynä, syömäpuikko tmv. vierasesine ulos kaivaa.
Ja yleensä plugista irtoaa kärki, harvemmin katkeaa juuresta.
Koskaan ei tietenkään reunaa syvemmältä.
 

 
ossaB: ...jos sinne on katkennut jotain, niin maksaako korjaus-/korjautusoperaatio vaivan eli minkälaista tavaraa nuppi tuottaa suoraan tuon line outin kautta?
 
Jos kyseessä on tosiaan linjaulostulo, maksaa vaivan vaikkei linjaulostuloa käyttäisikään, on otettu sen verran vinkeästi vastusjaolla pääteasteen sisääntulosta ja päätemuuntajan ulostulokäämistä että vaikka "avoin" häiriöesine kytkimettömässä jakissa ei mitään tietysti vaikutakaan, oikosulku vaikuttanee.
 
Nykyään(kin) putkivahvareista kannattaa useammastakin eri syystä ottaa linjaulostulo siihen kykenevällä DI-boksilla tai sellaisen sisältävällä keinokuormalla.
Jo pelkkä noiden (pl. mm. Marshall JCM800 2001) blansoimattomuus tekee niistä tänäpäivänä verraten epäkäytännöllisiä oikeastaan mihinkään käyttötarkoitukseen.
 
T:Samuli
 
ossaB
28.03.2021 12:27:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

OK. Kiitos molemmille vastauksesta.
Kyseessä ei olekaan linjaulostulo, vaikka allekirj. amatööri niin ajatteli ja reikä ilmeisesti tarkoituksella tukossa.
 
Sitten voisi varmaan harkita jotain DI-boxi tms. virittelyä. Siihenkin otetaan vinkkejä vastaan jos jaksatte kirjoitella. Kaappina on 4 x 12 pyramidi (4 ohm) ja tallennellaan livenä soittamista eli kaapistakin täytyisi saada mökää kuulumaan. Kaapista mikittämällä ei oikein onnistuttu saamaan kunnon soundeja.
 
okabass
28.03.2021 14:35:50 (muokattu 28.03.2021 14:36:19)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ossaB:
Sitten voisi varmaan harkita jotain DI-boxi tms. virittelyä. Siihenkin otetaan vinkkejä vastaan jos jaksatte kirjoitella. Kaappina on 4 x 12 pyramidi (4 ohm) ja tallennellaan livenä soittamista eli kaapistakin täytyisi saada mökää kuulumaan. Kaapista mikittämällä ei oikein onnistuttu saamaan kunnon soundeja.

 
DI boksi, jossa instrument /speaker in. Silloin voi valita ottaako signaalin suoraan bassosta vai vahvistimen jälkeen. Ja kyllä mikilläkin onnistuu. Tulee enemmän tai vähemmän ympäristöääniä mukaan, mikä voi ollla hyväkin (live meininkiä).
Jos käytätte jotain DAWia käsittelyyn, niin periatteessa terve, suora basson signaali on varsin hyvä.
 
DI bokseja on noin miljoona mallia. Hinta?
Millä bassolla soitat, aktiivi vai passiivi? Aktiivib. voi soittaa suoraan moni"raituriin".
 
basisti1971
29.03.2021 08:41:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
ossaB: OK. Kiitos molemmille vastauksesta.
 
Omasta puolestani, ole hyvä.
 

ossaB: Kyseessä ei olekaan linjaulostulo, vaikka allekirj. amatööri niin ajatteli ja reikä ilmeisesti tarkoituksella tukossa.
 
Kyllähän se reikä ihan jakilta näyttää, ymmärrettävä väärinkäsitys.
Taskulampulla tiiraten siellä pitäisi näkyä talttaruuvariin sopiva kolo.
Edellyttäen että laite on alkuperäinen, potikkaa säätämällä on helppoa hakea kohta jossa hehkujen aiheuttama hurina on pienimmillään.
Joskus tuohon(kin) reikään on asennettu vaikkapa Bassman TEN:istä tuttu pääteputkien balanssi, tai biaspotikka, tai jotain muuta, joten ennen säätöä kannattaa todeta/todetuttaa että kyseessä on juuri hurinabalanssi.
Ainakin ennen säätöä merkata mihin suuntaan kolo osoittaa ;).
 

 
ossaB: Sitten voisi varmaan harkita jotain DI-boxi tms. virittelyä. Siihenkin otetaan vinkkejä vastaan jos jaksatte kirjoitella.
 
Kuten jäsen okabass tuossa yllä totesi, vaihtoehtoja on liki määrättömästi.
Itse en vahvarisoundia yleensä kaipaa (vaikka putkivahvistimen läpi yleensä soitankin jos vahvistinta käytän), mutta jos tarvetta tulee, hoitaa tuon tarpeen halvimmista halvin eli Behringer DI100:
 
https://www.thomann.de/fi/behringer_di100_ultra_di.htm
 
Yleensä mulla on signaalitiellä heti basson jälkeen aina Ampeg SVTDI, josta otan balansoidun signaalin suoraan PA:han/äänitykseen.
 

 
ossaB: Kaappina on 4 x 12 pyramidi (4 ohm) ja tallennellaan livenä soittamista eli kaapistakin täytyisi saada mökää kuulumaan. Kaapista mikittämällä ei oikein onnistuttu saamaan kunnon soundeja.
 
:)
 
Bassman 100 ja Pyramidi ovat eittämättä varsin klassinen Fender-bassostäkki.
 
Kaikki yksinkertaisellakin crossfire-konfiguraatiolla toteutetut kaapit ovat kenkkuja lähimikittää, eikä pyramidissä lähimikitys tule luultavimmin onnistumaan tyydyttävästi lainkaan.
Jos olisi ihan pakko kokeilla, mikittäisin 1/3 alimman elementin alareunasta, ja/tai saman verran ylimmän yläreunasta kun kaappi on "pystyssä".
 
Tilamikitys kauempaa toki onnistuu liki samalla tapaa kuin muissakin laitteissa mutta vaatinee hivenen perinteistä kaappia enemmän kaapin asennon säätöä tilaan nähden, kuin myös tilamikin paikan haeskelua.
 
T:Samuli
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti