Muusikoiden.net
18.03.2019
Musiikkipedagogi, tanssinopettaja | Savonia.fi 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Phil Jones bassocombot?
1
ppi
12.12.2017 07:26:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Helou,
 
Onko kuultua, nähtyä tai koettua?
Pieniä ja kevyitä taitavat olla, mutta myös hinnakkaita.
Kokeilumahdollisuus Suomessa?
 
-petteri
 
jmr1
12.12.2017 12:40:13 (muokattu 12.12.2017 12:50:17)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ppi: Helou,
 
Onko kuultua, nähtyä tai koettua?
Pieniä ja kevyitä taitavat olla, mutta myös hinnakkaita.
Kokeilumahdollisuus Suomessa?
 
-petteri

 
Minulla PJB Suitcase. Käytössä kontran apuna, mutta toimii myös vintage Musarin kanssa. Lisäkaapin kanssa vielä paremmin.. Combossa on omaperäisiä ratkaisuja, jotka mielestäni toimivat hyvin. Ei lämpene eikä kyykkää. Pieni, kallis ja painavakin. Surkea kantohihna. Samankokoisia saa paljon halvemmallakin, mutta rinnakkain vertaillessa eron huomaa.
 
Saimou
13.12.2017 22:37:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ppi: Helou,
 
Onko kuultua, nähtyä tai koettua?
Pieniä ja kevyitä taitavat olla, mutta myös hinnakkaita.
Kokeilumahdollisuus Suomessa?
 
-petteri

 
Meillä kotona Bass Cub BG-100, ostettiin rouvan vahvistimeksi. Kevyt, näppärä, helppokäyttöinen, laadukas mutta ei hifi. Toimii kontrabasson tukena hiljaa soitettaessa (=ilman rumpalia), käypä treenivahvistin sähköbassolla. Ei mene kovin alas ja myös yläpään toisto on rajoittunut, mutta kiva vahvistin silti. Perinteinen, hiukan tuhnu soundi, jälkimaku hivenen taatelimainen. €/dB suhde on vaatimaton. Ei ykkösvahvistimeksi jos soittaa akustisen rumpusetin vieressä, mutta jos talous on kunnossa ja volumessa vähempikin riittää, niin siitä pukin konttiin!
 
ppi
27.12.2017 11:19:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Saimou: Meillä kotona Bass Cub BG-100, ostettiin rouvan vahvistimeksi. Kevyt, näppärä, helppokäyttöinen, laadukas mutta ei hifi. Toimii kontrabasson tukena hiljaa soitettaessa (=ilman rumpalia), käypä treenivahvistin sähköbassolla. Ei mene kovin alas ja myös yläpään toisto on rajoittunut, mutta kiva vahvistin silti. Perinteinen, hiukan tuhnu soundi, jälkimaku hivenen taatelimainen. €/dB suhde on vaatimaton. Ei ykkösvahvistimeksi jos soittaa akustisen rumpusetin vieressä, mutta jos talous on kunnossa ja volumessa vähempikin riittää, niin siitä pukin konttiin!
 
Ukulelebasson kaveriksi ajattelin. Jospa kerrankin sellainen vempele ettei tarvitse miettiä sitä "parempaa". Taitaa Markbass sittenkin viedä voiton?
 
ppi
27.12.2017 11:30:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jmr1: Minulla PJB Suitcase. Käytössä kontran apuna, mutta toimii myös vintage Musarin kanssa. Lisäkaapin kanssa vielä paremmin.. Combossa on omaperäisiä ratkaisuja, jotka mielestäni toimivat hyvin. Ei lämpene eikä kyykkää. Pieni, kallis ja painavakin. Surkea kantohihna. Samankokoisia saa paljon halvemmallakin, mutta rinnakkain vertaillessa eron huomaa.
 
Ja se ero on soundissa, niinkö?
 
jmr1
27.12.2017 16:47:59 (muokattu 27.12.2017 16:48:30)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ppi: Ja se ero on soundissa, niinkö?
 
PJB toimii mielestäni paremmin kuin muutamat edulliset samankokoiset, joihin olen sitä verrannut. Tämä on tietenkin hyvin henkilökohtainen näkemys. Marbassia en ole verrannut, vaikka naapurissa olisi mahdollisuus siihen. Neljä pikkupiranhaa antavat vaikutelman, että ääni kuuluu joka suunnasta. Equ on tarvittaessa napakka. Mielestäni PJB ei soundaa, vaan toistaa instrumentin äänen sellaisena kuin se on. Kontran kohdalla tietysti mikrofoni vaikuttaa. Equlla kyllä saa mieleistään soundia.
 
ppi
28.12.2017 14:26:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jmr1: PJB toimii mielestäni paremmin kuin muutamat edulliset samankokoiset, joihin olen sitä verrannut. Tämä on tietenkin hyvin henkilökohtainen näkemys. Marbassia en ole verrannut, vaikka naapurissa olisi mahdollisuus siihen. Neljä pikkupiranhaa antavat vaikutelman, että ääni kuuluu joka suunnasta. Equ on tarvittaessa napakka. Mielestäni PJB ei soundaa, vaan toistaa instrumentin äänen sellaisena kuin se on. Kontran kohdalla tietysti mikrofoni vaikuttaa. Equlla kyllä saa mieleistään soundia.
 
Kala U-basso yrittää hakea kontran soundia, vaikka toki pikkuinen on. Akustisesti ilman vahvistusta siihen kohtuullisen hyvin pystyykin.
Kiitos asiallisista kommenteista.
Keikkaroudaus ukulelebändin kanssa soundin jälkeen se toinen juttu. Ja vielä se, ettei tarvitse miettiä sitä "parempaa".
 
MakkeJ
06.01.2018 12:54:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko kenellä kokemusta PJB isoimmista kaapeista, esim tuo 8x5 "compact, tai vastaava 4x5"?
 
loud&proud
jazzitukka
11.01.2018 22:46:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moro. Tänään kotiutui Phil Jones double four bg-75. Pieni combo kahdella 4-tuumaisella. 70w ja painoa reilu 4kg. Tilasin kätevän olkalaukun kanssa. On todella vakuuttava soundi kokoisekseen. Rajan voinee vetää siihen, että rumpujen kanssa ei volat riitä. Itsellä tarkoitus käyttää jazz-duossa, treenivahvarina, sekä katusoitossa. Toimii nimittäin ulkoisella läppärin akulla, kun ostaa vain oikeanlaisen. Toistaa ala-b:n hienosti. Olen niin iloinen...
 
Antti K.
15.01.2018 19:06:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaverini olisi myymässä PJ Flightcase -vahvistinta. Jos kiinnostaa, niin pv.
 
Muusikon paras ystävä!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti