Muusikoiden.net
21.04.2018
Tilisali Oy | #1 tilitoimisto muusikoille 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Gallan bassot
1
ginnu86
17.02.2016 17:17:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko kenelläkään kokemusta tai tietoa kyseistä merkistä?, minkä arvoisia nämä soittimet ovat?
 
jperala
17.02.2016 17:20:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ginnu86: Onko kenelläkään kokemusta tai tietoa kyseistä merkistä?, minkä arvoisia nämä soittimet ovat?
 
Jossain pajalla oli yksi myynnissä 600€ mutta sanoisin että puolet liikaa, tuli jonkun verran noita ihmeteltyä kun piti yksi ostaa mutta sekin kauppa kaatui omaan mahdottomuuteen.
 
Mee polvilles ja huuda mun nimee! Höhö!
fox
17.02.2016 17:40:07 (muokattu 17.02.2016 17:46:33)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jperala: Jossain pajalla oli yksi myynnissä 600€ mutta sanoisin että puolet liikaa, tuli jonkun verran noita ihmeteltyä kun piti yksi ostaa mutta sekin kauppa kaatui omaan mahdottomuuteen.
 
Gallan-merkkisiä japsisoittimia teki (oletettavasti) Chushin Gakki -soitintehdas. Chushin toki teki monille muillekin, kuten kaikki japsitehtaat, sopimuksen mukaan. Muun muassa Hoshinolle (Ibanez, Cimar) pulttikaulasia soittimia, joka oli se Chushinin "erikoisala". Gallanit tais olla enemmän noita huokeamman pään soittimia kyllä. Kovin paljoa muuta en osaa sanoa. Pittää googlettaa??
 
E:P: Gallanin (sen "tavaramerkin eli nimen") takana näkyy olevan Kyowa Shokai -markkinointiyhtiö. Kyowa Shokai oli Matsumoto Musical Ins. Union -yhteenliittymässä yks "osanen". Gallanin akustisia joskus nähnyt, ne sitten valmisti sellanen firma kuin Tahara.
Että tuollasta juttua Gallanista..
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
ituvirtanen
17.02.2016 17:46:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Cimar ja Gallan olivat minusta niitä halpiksia, joilla japanilaiset hankkivat yhdenlaista ja esimerkiksi Aria Pro II ja Kawai toisenlaista mainetta.
 
fox
17.02.2016 18:00:24
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ituvirtanen: Cimar ja Gallan olivat minusta niitä halpiksia, joilla japanilaiset hankkivat yhdenlaista ja esimerkiksi Aria Pro II ja Kawai toisenlaista mainetta.
 
No, lähtökohtasestihan Cimar oli jo ns. halpamalli, Cimar by Ibanez luki monessa akustisessa.. Ehdottomiin halpamalleihin sitten lukeutu mm. DIA, jonka "merkkisiä" kopiokeppejä tuli muinoin useasti erilaisiin remontteihin. Niissä oli ominaisuutena mm. harvinaiset "yhden kelan humbukkerit" eli Gibson-kopioitten mikkeinä oli usein tuollaset normi humpparin kuorien alla oli ainoastaan yks liimattu kela. No, oli noita tuonsortin mikkejä kyllä muillakin "halvimman pään" soittimentekijöillä. Ja tuolloin 70-luvun alkupuolillahan niitä piisas tuolla idässä.
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
J.Nikkanen
17.02.2016 18:15:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

fox: No, lähtökohtasestihan Cimar oli jo ns. halpamalli, Cimar by Ibanez luki monessa akustisessa.. Ehdottomiin halpamalleihin sitten lukeutu mm. DIA, jonka "merkkisiä" kopiokeppejä tuli muinoin useasti erilaisiin remontteihin. Niissä oli ominaisuutena mm. harvinaiset "yhden kelan humbukkerit" eli Gibson-kopioitten mikkeinä oli usein tuollaset normi humpparin kuorien alla oli ainoastaan yks liimattu kela. No, oli noita tuonsortin mikkejä kyllä muillakin "halvimman pään" soittimentekijöillä. Ja tuolloin 70-luvun alkupuolillahan niitä piisas tuolla idässä.
 
Maya käytti myös kitaroissaan tuommosia hienoja sinkku"humpuukereita". Bassot sitten ihan omanlaisiaan ritsoja. Varovasti kun vie niin miksipä ei toimis, mutta ei niiden pitäisi nauttia vitnake-lisää, vaikkakin moiseen törmää vähän väliä. Vanha japski --> pakko olla hyvä.
 
fox
17.02.2016 18:25:02
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

J.Nikkanen: Vanha japski --> pakko olla hyvä.
 
Pätee vanha totuus: Kaikki vanha ei "nauti" vintage-statusta, niillä kun ei oo markkinoita, niin ovat vaan vanhaa soittokamaa. Totta kai tua "suuressa maailmassa" on yksilöitä, jotka noita halvemman pään japskejakin ostelevat ja keräilevät, mutta kyllähän se "arvostus" siihen hintaan kummasti korreloi.
Tietty jos on myymässä jotain "vanhaa japsia", niin siinä toki mieluusti näkis jotain "vintagelisää", vaikka kylmä totuus on, ettei se oikein kyllä toteudu.
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
hollstro
17.02.2016 21:21:59
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

fox: Pätee vanha totuus: Kaikki vanha ei "nauti" vintage-statusta, niillä kun ei oo markkinoita, niin ovat vaan vanhaa soittokamaa. Totta kai tua "suuressa maailmassa" on yksilöitä, jotka noita halvemman pään japskejakin ostelevat ja keräilevät, mutta kyllähän se "arvostus" siihen hintaan kummasti korreloi.
Tietty jos on myymässä jotain "vanhaa japsia", niin siinä toki mieluusti näkis jotain "vintagelisää", vaikka kylmä totuus on, ettei se oikein kyllä toteudu.

 
Näio. Jos soitin on ollut halpis aikoinaan, niin se on sitä edelleen. Mikit, raudat ja viimeistely on sen mukaan eikä ne vintagoidu, eli parane vanhetessaan. Ei se vanhakaan vintage muuten parane, mutta soitinpuut tuntuvat paranevan kun ne on vanhoja, tai sitten ne on olleet sitä jo alunperinkin nykyisiin verrattuina.
 
vasemmassa lahkeessa-klubin elinikäinen kannatusjäsen
artope
18.02.2016 13:44:55
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meikäläisen eka basso oli Gallan. Presarikopio jossa oli kaulapikkasen vinossa kieliin nähdeen. Mutta ihan hyvä ekaksi soittimeksi. 300 markkaa jouduin pulittamaan kaverille siitä joskus 70/80 luvun taitteessa.
 
"Siwa-stemma - yllättävän lähellä"
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti