Muusikoiden.net
20.06.2018
 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Rätinä vahvarissa (roland db-500)
1
Arto-M
09.12.2015 21:53:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi! Kuten huomaatte, ongelmia on mulla useampia..:D
 
Mutta kysymyksessä on Rolandin DB-500. Ilmeisesti kosketushäiriötä input jackissa (sekä high että low..); aina välillä soundi on vaimea ja välillä volumet nousee yllättäen ja soundi muuttuu normaaliks ja muhkeaksi.
 
Varmaan jossain juotukessa tms. vika? Auttaisiko koko input jackin vaihto? Kalvo lienee ehjä, sillä välillä soundi on ok. Vai olisiko muita kotikonsteja? Joskus joku sanoi, että jotain suihketta tms voisi laittaa sinne?
 
Amerikasta näyttäisi saavan uusia input jackeja, mutta tietääkö kukaan potentiaalista paikkaa Suomessa tai EU:ssa? Vai olisko helpoin viedä korjaukseen - tampereella mitään ok mestoja?
 
Kiitos taas ja hyvää joulua:)
 
timo TT
09.12.2015 22:03:32 (muokattu 09.12.2015 22:04:26)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hmmm..
jos molemmista jackeista rätäjää niin olisiko kuitenkin joku potikka syyllinen ? Vai kuuluuko ko. ääntely vain piuhaa kääntelemällä ??
 
Noh, Jos ei ala selkenemään niin ainakin Kitarakuun yhteydessä on nykyään vahvistinhuolto Ampere.
http://kitarakuu.fi/
 
Arto-M
09.12.2015 22:09:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos linkistä!
 
Vika ei ole suoraan yhteydessä piuhan kääntelyyn. Lattea soundi (ja nykyään joskus jopa rätinää) ilmestyy ja menee pois mielestäni aika satunnaisesti.. Välillä kun piuhan irroittaa ja laittaa uudelleen paikoilleen, ongelma poistuu. Mutta hetkellisesti vain. Usein käy niin, että soundi on lattea ja kesken soiton äänenvoimakkuus kasvaa yht'äkkiä ja soundi menee normaaliksi. En usko, että potikoissa on vika, koska niitä pyörittelemällä ääni ei muutu.
 
Ja tuo soundin muuttuminen on siis huomattava. Jos "vika on päällä", niin soundista puuttuu kaikki vahvistimelle tyypillinen muhkeus ja syvyys. Ihan kuin veden alla soittaisi.
 
ituvirtanen
09.12.2015 22:11:14
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Siinä vaffarissa on jalkakytkin, linjalähtö, kuulokeulostulo ja efektisilmukka (insert: send ja ret; tätä epäilen eniten). Jakkien renaaminen plugilla eestaas voi auttaa asiaa. Voit myös kokeilla panna lyhyen (tai pitkän) johdon tuohon effektorisilmukkaan, siis sendistä returniin. Niitten kytkimet hapettuvat silloin tällöin.
 
Manuaalin sivut 6, 7 ja 11:
http://cdn.roland.com/assets/media/pdf/DB-500_OM.pdf
 
NitroJeesus
10.12.2015 23:59:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joku kylmäjuotos voisi olla oireena. Tai sitten tosiaan noi efektilenkin jakit. Puhdistavaa elektroniikkasprayta (ei voitelevaa) voi koittaa suihkia vähän joka reiästä (jakit ja potikat jos pääsee käsiksi). Tai sitten tosiaan kuskata huoltoon.
 
pernarutto
11.12.2015 21:20:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla oli Mesassa sama homma, satunnainen räminä. Meni myös muutaman kerran kokonaan hiljaiseksi. Huollosta kertoivat että oli juotos auennut jostain päin laitetta.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti