Muusikoiden.net
25.04.2018
Soittajasta muusikoksi | Kymen Konservatorio 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Bassosofta tietokoneelle
1
ekvirtanen
07.07.2015 18:35:16
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi,
 
eli hakusessa olisi joku hyvä softa basson soittelun tueksi tietokoneelle. Nyt on alla Guitar Rig 4 joka ei ehkä ole bassolle se paras softa. Kokeilin myös Audacityä mutta siinä latenssi oli aivan älytön.
 
Bassosta tulee tietokoneeseen piuha Alesis GuitarLink Plussan kautta.
 
Onko jakaa hyviä kokemuksia softista?
 
Ei ne oo virheitä vaan "improvisaatiota"
piivei
08.07.2015 12:59:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos haluat basson sellaisenaan kuulumaan tietokoneessa, et tarvi kuin kunnolla toimivan audiointerfacen basson ja tietokoneen väliin. Latenssia ei pitäisi tässä tapauksessa olla jos interface on yhteensopiva ja sen ajuri on (windows-koneessa) ajan tasalla.
 
Suoramonitorointia, joka siis tarkoittaa että ääni ohjautuu audiointerfacesta kaiuttimiin tai kuulokkeisiin jo ennen kuin se menee tietokoneelle, kannattaa käyttää jos haluaa täysin latenssittoman kuuntelun ja bassokäytössä se on muutenkin käyttökelpoinen esim. kitaraan nähden, koska bassossa ei yleensä tarvi käyttää efektejä äänitysvaiheessa.
 
Audacity on taas äänitysohjelma jolla voi äänittää esim. bassoa. Ei siinäkään lähtökohtaisesti pitäisi latenssia olla mutta jos sinulla on esim. Guitar Rig plugarina päällä jo äänitysvaiheessa etkä käytä audiointerfacen suoramonitorointia niin pientä viivettä saattaa esiintyä koneen tehosta riippuen.
 
Äänitysohjelmissa on yleensä ns. audio buffer-säätö, jota säätämällä voidaan vaikuttaa latenssin määrään. Se kannattaa äänitysvaiheessa säätää niin että se on mahdollisimman lyhyt, mutta ei kuitenkaan niin lyhyt että äänitykseen alkaa tulla koneen ylikuormituksesta johtuvia rätinöitä ja poksahduksia. Kannattaa kokeilla esim. arvolla 128 ja jos poksuu niin muuttaa arvon 256.
 
Sitten kun miksaat valmista (basso)äänitystä ja lisäät plugareita, voit lisätä bufferiaikaa reilustikin eikä se silloin enää lisää latenssia valmiiseen äänitykseen vaan antaa koneelle pelivaraa vääntää raskaiden plugareiden kanssa. Tietysti jos on tehokas kone, niin kaikki tämä on helpompaa eikä esim. bufferiaikojen kanssa tarvi säätää ainakaan suht pienissä projekteissa.
 
J.Nikkanen
08.07.2015 13:02:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

WinXpllä hommat meni tuost noin vaan, Win7 duunas niin kovat latenssit että en jaksanut kovin montaa tuntia tapella vaan lopetin äänittämästä PuuCeellä.
 
piivei
08.07.2015 13:14:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaikka olenkin suuri Macin ystävä, en ollenkaan usko ettei Win7 sopisi äänityskäyttöön ihan yhtä hyvin. Säätämistä vain saattaa olla hieman enemmän mutta varmasti saa toimimaan!
 
ekvirtanen
08.07.2015 13:36:11
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi ja kiitoksia vastauksista.
 
Unohdin tosiaan mainita, että käytössä on Windows 8.1 ja ihan tavallinen kotikone joka ei tehoilla ylpeile.
 
Annoin Audacitylle uuden mahdollisuuden piivein ohjeiden mukaan.
Otin kaiken ääneen liittyvän pois päältä (skype, utube) ja asetin audiohostiksi Windwos WASAPIn.
 
Nyt pystyy nippanappa bassoa nauhoittamaan yhdelle raidalle, samalla kun audacity toistaa rumpuraitaa ja soitettua bassoa taustalla.
 
Kuinka suuri vaikutus koneen teholla on tässä tapauksessa? Kannattako kotikoneen tehoa päivittää +50% vai näkyykö vaikutus vasta kun ruvetaan tehokkaiden pelikoneiden tehoja lähestymään.
 
Ymmärtääkseni tämä Alesis GuitarLink Plussakaan ei ole sieltä parhaimmasta päästä. http://alesis.com/guitarlinkplus
 
Ei ne oo virheitä vaan "improvisaatiota"
piivei
08.07.2015 18:03:35 (muokattu 08.07.2015 18:09:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä pitäisi onnistua tuolla Alesiksen piuhalla ja Audacityllä normaali bassoraidan äänitys rumpuraitaa vasten ilman suurempia latensseja nykyaikaisella PC:llä. Jos ei onnistu niin josain on vikaa, esim Alesikisen ajurissa, Windows ei toimi kunnolla viruksien ym. takia, kovalevytila on vähissä tms.
 
Olen äänitellyt iPadilla ja iRigillä bassoraitoja ihan hyvällä menestyksellä vaikka siinä on vain 1 giga keskusmuistia ja 32gigaa kovalevytilaa eikä prossukaan ole yhtä tehokas kuin nykyaikaisilla Windows-koneilla.
 
Suoramonitorointia et luonnollisesti pääse käyttämään tuolla Alesiksen piuhainterfacella. Se ominaisuus löytyy vasta purnukka-mallisista äänikorteista, joissa on kuuloke- sekä linjaulostuloliitännät sekä virtuaalinen mikserisofta ohjaamassa signaalia.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti