Muusikoiden.net
26.05.2018
Musamaailma | Muutimme Kruununhakaan! 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Pleksin maalaaminen
1
Topiello
16.03.2015 12:52:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko kokemuksia pleksin käsittelystä tai maalaamisesta? Minkälaisilla maaleilla saisi pysyvän lopputuloksen? Jos löytyy niin olisi mukava nähdä millaista kädenjälkeä on saatu aikaiseksi.
Multa löytyy 2 ylimääräistä, joita ajattelin käsitellä. Valkoinen (fender originaali jb pleksi) myös myynnissä, jos joku tarvitsee..
 
joseplluissans
16.03.2015 13:18:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Topiello: Onko kokemuksia pleksin käsittelystä tai maalaamisesta? Minkälaisilla maaleilla saisi pysyvän lopputuloksen? Jos löytyy niin olisi mukava nähdä millaista kädenjälkeä on saatu aikaiseksi.
Multa löytyy 2 ylimääräistä, joita ajattelin käsitellä. Valkoinen (fender originaali jb pleksi) myös myynnissä, jos joku tarvitsee..

 
Se ei kestä sit yhtään kulutusta. Tulee alkuperänen väri esiin aika helposti...
 
Basisti, ei siitä mihinkä pääse...
aho
16.03.2015 18:35:51 (muokattu 16.03.2015 19:01:24)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on yksi maalattu Stingrayn pleksi, joka kyllä kestää kulutusta. En tiedä miten edellinen omistaja on pleksin maalannut (ja kenties lakannutkin), mutta maali ei tunnu irtoavan millään, vaikka tässä tapauksessa haluaisin saada alkuperäisen pleksin näkyville.
 
Grugi
16.03.2015 18:50:45 (muokattu 17.03.2015 09:13:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei ole kokemusta mutta jos itse kokeilisin moista niin ensiksi hioisin pleksin erittäin hienolla hiomapaperilla ja sitten hyvin hiontapöly pois ja sitten akryylipohjaista maalia pintaan.
 
Toisaalta jos kyseessä on vain joku perusväri niin sitten tekisin koko homman kontaktimuovilla joitaa saa nyt vaikka rautakaupoista tai askarteluliikeistä.
 
The only true wisdom is in knowing you know nothing.
tlintu
16.03.2015 21:26:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Topiello: Onko kokemuksia pleksin käsittelystä tai maalaamisesta? Minkälaisilla maaleilla saisi pysyvän lopputuloksen?
Maaleja löytyy vähän joka lähtöön. Olen täysin varma, että muovin päälle saadaan kestävä pinnoite. Kaikista helpoimmalla mielestäni pääset, kun lompsit esim. Bauhausin maaliosastolle ja kysyt sieltä (tai jokin oikea maalikauppa). Yleensä osaavat auttaa harrasteprojekteissakin.
 
nisumaka
17.03.2015 07:56:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitä mä olen nähnyt noita itse tehtyinä, yleensä ne ovat aika "tökerön" näköisiä. Pleksi ei ole kovin kallis, joten ehkäpä kannattaa harkita sopivan pleksin hankkimista. En tarkoita, että lopputulos itse maalaamalla aina olisi epäonnistunut, mutta homma vaatinee taitoa.
 
basisti1971
17.03.2015 11:16:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Muovin maalaminen niin että lopputulos on edes tyydyttävä, vaatii aina kyseiselle muovilaadulle sopivan maalin/pehmittimen, muuten ei onnistu.
Mekaaninen karhennus on toki parempi kuin kiillon päälle maalaaminen, mutta lopputulos on silti yleensä heikon ja surkean välimaastossa.
 

 
Vaikka nykyään saa kolinakannussakin muovimateriaaleille sopivia maaleja, sävyvalikoima on suppea, ja erilaisista ominaisuuksista johtuen tulee olla tarkka että ko. maali sopii juuri halutulle muoville.
 
Automaalikaupoista saa myös pehmittimiä kirkkaina "liuottimina" tai pohjamaaleina, mutta vaikka saisi ostettua minimimäärän, on hinta silti ammattikäytöstä ja pienestä menekistä johtuen kova.
Toimii lähinnä vain ABS muoveille, tietysti.
 
Unohtaa ei sovi myöskään RC-/pienoismalli harrastekauppoja.
Vaikka läpinäkyvät LEXAN (polykarbonaatti) korit maalatankin sisäpuolelta, ja muovimallit ovat pääosin polystyreeniä, ja maalit ovat näille materiaaleille räätälöityjä, ammattitaitoinen myyjä osannee auttaa koska mallarit ovat pakotettuja käyttämään kaikkia kuviteltavissa olevia materiaaleja malleja rakennellessaan.
 

 
Maailman sivu ovat kotinikkarit pehmittäneet ja/tai kemiallisesti "karhentaneet" muovipintoja muovista ja maalista riippuen kevyillä teknisillä liuottimilla: asetonilla, "tinnereillä", ja ksyleenillä.
Rohkeat MEK:illä, akryyliohentimilla yms. ammattikäyttöön suunnitelluilla liuottimilla.
Vaikeutena on saada kaikki kolme -muovi, pehmitin ja maali- toimimaan yhdessä niin että pinnasta tulee haluttu ja mekaanisesti kestävä, eli kokeilemaan joutuu, varsinkin kun (kolinakannu)maalivalmistajat eivät yleensä muutoksista pahemmin mainostele.
 
T:Samuli
 
Topiello
17.03.2015 11:57:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu toki helpommalla pääsee kun tilaa, mutta kun olisi ylimääräinen viallinen peilipleksi, niin olisi hauska testata siihen jotain.. Tökeröitähän ne useimmiten on.
 
Uncle Johnson
17.03.2015 22:00:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Teippaus vois myös olla vaihtoehto? Pienellä vaivalla saa siistiä jälkeä aikaan ja kestää kulutustakin. Saa myös helposti pois, jos ei miellytä.
 
Prowleri
18.03.2015 11:59:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onnistunee kun hioo karheaksi jollakin 400-600 ja päälle muoviprimer, muutama ohut kerros spraymaalia ja lopuksi muutama kerros spraylakkaa. Peilipleksissä saattaa tosin olla joku metallikalvo pinnassa, eli jos semmoinen tulee vastaan niin sitte raakasti jollain lastalla pois ja hioo paljastuneen pinnan tasaiseksi.
 
Spraymaalista tulee hieman epätasainen pinta, kaipaa varovaisen hionnan tyyliin 800 aina kerrosten välillä, samoin lakka. Viimeistä lakkakerrosta ei hiota, jos haluaa pitää sen kiiltävänä.
 
Pinta varmaan jää hivenen epätasaiseksi, mutta se tuskin haittaa. Täydellisen maali/lakkapinnan kiillotus ja hinkkaaminen on sitten tuplasti pidempi prosessi :)
 
Däigä!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti