Muusikoiden.net
21.04.2018
 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Fender Bullet Bass & Fender Bullet Bass Deluxe
1
Boomer
21.08.2014 10:33:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

- Fender Bullet Bass & Fender Bullet Bass Deluxe -
 
Lomailtiin tänä kesänä Los Angelesissa ja tuli siinä kymmenisen soitinkauppaakin koluttua. Enimmäkseen tarjonta oli aika perustylsää, olin pettynyt, kun nk. boutique-eksotiikka loisti poissaolollaan. Itteltä löytyy jo hyvät Jazzari & Presari, joten haussa oli jotain muuta, ja mielellään esi-omistettua, kuten Amerikan kauppias käytettyjä haukkuu.
 
Yhdellä saalisreissulla katoin, että vautsi toi Telecaster-basso on hitokseen paremman näköinen kuin ne tavalliset Bruce Sprigsteen kuosiset; väritys mulle passeli vanilja ja maali kulunut kauniisti bodyn yläreunasta kyynärvarren kohdalta. Hintalapussa luki Pre Owned ja budjettiin mahtuva $999, joten piti katsoa tarkemmin. Lavassa luki Fenderin perässä umpiouto Bullet Bass Deluxe. Olin soitellut jo muutamia modernin kuuloisia bassoja, ja toi oli jotain aivan muuta: 1) soundissa oli reilusti puun resonointia 2) mulle suht. vieraat hiotut kielet kolisivat slapatessa kuin ois paukuttanut kahta kuivaa hiottua kakkosnelosta vastakkain, enemmän klonk kuin plöm 3) soundi leikkasi läpi musakaupan melussa tuosta vaan ilman nasaaliutta. Bonuksina vielä soitettavuus: suora kaula, kaarevampi otelauta ja vissiin tiukempi kieliväli oikean käden kohdalla kuin P:ssä & J:ssä, sekä simppeli elektroniikka: ei liikoja potikoita ja kytkimiä.
 
En ostanut Bullettia vielä sillä kerralla. Kysyin yhden vintage-bassokaupan myyjältä, joka tiesi, että ne oli semmosia opiskelijasoittimia, joita ei tehty kauaa. Wikipedia vahvisti saman, eli kyseessä oli Fenkun halpis-brändi ennen Squier:ia. Kattelin sitten TalkBass:it, Fender forumit ja ebay:t, ja totesin hintapyynnön aika korkeaksi.
 
Viikon muuten sytyttämättömän kiertelyn lopuksi palasin toiselle testikierrokselle. Homma toimi edelleen, hiukan sain tingattua, mutta myyjä väitti, että mielenkiintoa oli ollut paljon, kun tuo oli orkkis-kuntoinen, jenkkivalmisteinen, siisti yksilö vuodelta 1980, eli niitä ekoja (Wikipedia mm. väittää valmistuksen alkaneen vuodesta 1982). Kovan tinkaamisen jälkeen maksettavaa jäi edelleen karvan alle 700 euroa veroineen, kenties yli markkinahinnan, mutta yksilöitähän nuo ovat, ja ois jääny kaivelemaan, jos en ois poistanut mukaani.
 
Alla on pari Youtube näytettä kiinnostuneille muiden soittamina ja toisilla Bulleteilla.
 
http://www.youtube.com/watch?v=rOHssDcViKY
http://www.youtube.com/watch?v=lXgfKA7e2Sg
 
Kotona on vielä kuherruskuukausi meneillään, joten lopullinen arvio jää tuonnemmaksi, nyt on kiinni roundit kielet, mutta ehkä seuraavaksi taas flatit.
 
Mites saattuuko kenelläkään muulla olemaan kokemuksia tai tietoa Bulleteista?
 
hollstro
21.08.2014 11:02:55
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bulletit (kitarat ja bassot) oli Fenderin yritys kilpailla Japanilaisten kopioiden kanssa halvemmissa hintaluokissa. Samaan aikaan myös mm. Jazz Bassista ja Stratocasterista tehtiin karvalakkimallit jotta hintaa saataisiin alemmas. Lopulta Fenderillä huomattin että USA-valmistus halutussa hintaluokassa ei onnistu, vaan pitää mennä peliaikoille, eli Japaniin. Fender Japan Inc. perustettiin ja mm. JV-Squierit syntyivät. Myös laatu oli syy mennä Japaniin.
 
Bulleteissa hintaa sorvatiin alaspäin mikkien ja HW:n avulla ja suunnittelemalla soittimet hyvin yksinkertaisiksi valmistaa. Homma ei lähtenyt lentoon ja tuotantomäärät jäivät vähäisiksi.
 
Ne mitä olen kokeillut on ihan napakoita soitimia, ei mitään rimpuloita.
 
vasemmassa lahkeessa-klubin elinikäinen kannatusjäsen
Boomer
21.08.2014 13:54:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos Hollstro, noin se historia taisi mennä. Muilla foorumeilla kehuivat, että hyvät kaulat noissa, ja tosiaan tuntuma on jämäkkä & napakka olematta halko, imho.
 
Herra Melankolia
30.12.2015 21:10:05
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko mestareilla muistijälkiä missä väreissä usa mallia valmistettiin?
 
hollstro
31.12.2015 18:48:30
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Punainen, musta, kerman valkoinen ja sunburst.
 
vasemmassa lahkeessa-klubin elinikäinen kannatusjäsen
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti