Muusikoiden.net
24.04.2018
 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Sähkökontran kielet ja säädöt H-E-A-D-vireessä
1
trih
22.02.2014 16:08:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miten toimii sähkökontran kielet alas viritettynä (esim. Stagg joka kai 42" skaalalla)? Vai onko olemassa erikseen paksumpia kieliä H:lle? Tarvitseeko säätää kaularautaa, tallaa tms. Google ei osannut neuvoa, ei kai kukaan olekaan niin hullu että 4-kielistä sähkökontraa ns. alavireeseen tuunaisi..
 
Rhythm In Jump, Dancing Close To You.
JukkaPena
23.02.2014 12:05:04
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

HEAD:iin en ole kontran kanssa kyllä törmännytmutta:
 
Akustisella kontralla käytetään erityistä mekanismia (engl. C-extension), jolla saadaan E-kieli laskettua C:hen (joillakin vissiin jopa C:hen) saakka. Mekanismiin on mahdollista kiinnittää myös "sormia", joilla voidaan lukita B-kieli halutulle puolisävelaskeleelle B:n ja E:n väliltä. Tuolloin kielet on viritetty BADG.
 
En ole todellakaan kuullut, että kukaan noita mekanismeja käyttäisi sähkökontrassa. Laadukas mekanismi maksaa about sähkökontran verran (1000-2000 eur) ja sähkökontrissa kontran ylin osa (engl. scroll) on yleensä jotenkin typistetty eli normaalia kontran mekanismia sinne on vähän hankalampi istuttaa. Sekin pitäisi teetättää erityisen customoituna ja ei ainakaan laske hintaa.
 
"Kulttuuri on vain tekosyy ryypätä pitempään. Menkää hiihtämään."
JudeJude
23.02.2014 19:58:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

trih: Miten toimii sähkökontran kielet alas viritettynä (esim. Stagg joka kai 42" skaalalla)? Vai onko olemassa erikseen paksumpia kieliä H:lle? Tarvitseeko säätää kaularautaa, tallaa tms. Google ei osannut neuvoa, ei kai kukaan olekaan niin hullu että 4-kielistä sähkökontraa ns. alavireeseen tuunaisi..
 
H:hon asti on kyllä kieliä. Mulla on jossain vielä vanha ala-C; pistä yv:tä jos kiinnostaa, voin sen parillakympillä heittää. Uutena noi spessummat on parinsadan luokkaa per kieli.
 
Jos googlailet double bass 5ths tuning, voi tulla muitakin mörköilijöitä vastaan :)
 
"Kaikki jotka soittavat bassoviulua tai pasuunaa, ovat useimmiten neuvottomia." -Anton Tsehov, Romaani bassoviulusta http://soundcloud.com/hohka
trih
23.02.2014 20:51:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JudeJude: H:hon asti on kyllä kieliä. Mulla on jossain vielä vanha ala-C; pistä yv:tä jos kiinnostaa, voin sen parillakympillä heittää. Uutena noi spessummat on parinsadan luokkaa per kieli.
 
Jos googlailet double bass 5ths tuning, voi tulla muitakin mörköilijöitä vastaan :)

 
No, ei ole vielä koko soitinta, enkä tiedä milloin tulee hankittua :) Kiinnostaa kyllä. Onko siis normikielien matalammaksi viritys mahdollista, vai kärsiikö soundi liikaa? Itselleni tuli yllätyksenä miten paksummat flätit nauhattomalla sähköbassolla sai tiputettua tuohon em. vireeseen (pieni kaularaudan löysäys myös) ja soundi oli mukavan puinen eikä "huonontunut".
 
Rhythm In Jump, Dancing Close To You.
JudeJude
24.02.2014 16:18:47 (muokattu 24.02.2014 16:19:09)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

trih: No, ei ole vielä koko soitinta, enkä tiedä milloin tulee hankittua :) Kiinnostaa kyllä. Onko siis normikielien matalammaksi viritys mahdollista, vai kärsiikö soundi liikaa? Itselleni tuli yllätyksenä miten paksummat flätit nauhattomalla sähköbassolla sai tiputettua tuohon em. vireeseen (pieni kaularaudan löysäys myös) ja soundi oli mukavan puinen eikä "huonontunut".
 
Hmm, kyllä se C:ksi suunniteltu C:kin on issessään aika plömpsähtävä, en usko että H:ksi tiputettu E olisi kovin iloista kuultavaa.
 
"Kaikki jotka soittavat bassoviulua tai pasuunaa, ovat useimmiten neuvottomia." -Anton Tsehov, Romaani bassoviulusta http://soundcloud.com/hohka
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti