Muusikoiden.net
08.12.2016
 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kustom-bassonupista ei lähde ääntä
1
deetaili
01.10.2013 17:55:38
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostin reilu puoli vuotta sitten käytettynä Kustom KB200HR -bassonupin (tällainen: http://www.musiciansfriend.com/ampl … b200hr-200w-rackmount-bass-amp-head).
 
Vahvistin toimi aluksi monta kuukautta moitteetta. Vähän aikaa sitten se alkoi tehdä sellaista, että kylmiltään käynnistäessä ääntä ei tullut hetkeen ollenkaan, mutta muutaman minuutin päästä se alkoi mystisesti toimia, ja toimi aina soittosession loppuun asti moitteetta. Tuon "mykän jakson" pituus on kuitenkin kasvanut jatkuvasti, ja nyt vahvistin ei tunnu toimivan ollenkaan. Välillä läpi tuli aluksi hiljaisia, säröytyneitä ääniä muutaman sekunnin ajan, mutta nyt ei tule niitäkään.
 
Olen testannut kumpaakin sisääntuloa (0db ja -6db) ja ulostuloista molempia kaiutinlähtöjä sekä balansoitua linjaa mikseriin. Kokeilin myös efektiloopin sulkemista piuhalla, koska luin että niiden kanssa on joskus vastaavia ongelmia. Mikään näistä ei kuitenkaan tunnu vaikuttavan mitenkään. (Eri piuhojakin on luonnollisesti kokeiltu :))
 
En viitsisi viedä tuota huoltoonkaan, koska kyseessä on niin halpa vehje, että huollon hinnalla saisi jo varmaan uuden. En kyllä osaa itse kolvata, ja muutenkaan en tiedä elektroniikasta juuri mitään, mutta jos tämän saisi edes jollain purkkafiksillä toimimaan vielä toiset puoli vuotta, niin kelpaisi taas soitella.. Vinkkejä?
 
mhelin
02.10.2013 14:55:28 (muokattu 02.10.2013 14:57:32)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

deetaili: Ostin reilu puoli vuotta sitten käytettynä Kustom KB200HR -bassonupin (tällainen: http://www.musiciansfriend.com/ampl … b200hr-200w-rackmount-bass-amp-head).
 
Vahvistin toimi aluksi monta kuukautta moitteetta. Vähän aikaa sitten se alkoi tehdä sellaista, että kylmiltään käynnistäessä ääntä ei tullut hetkeen ollenkaan, mutta muutaman minuutin päästä se alkoi mystisesti toimia, ja toimi aina soittosession loppuun asti moitteetta. Tuon "mykän jakson" pituus on kuitenkin kasvanut jatkuvasti, ja nyt vahvistin ei tunnu toimivan ollenkaan. Välillä läpi tuli aluksi hiljaisia, säröytyneitä ääniä muutaman sekunnin ajan, mutta nyt ei tule niitäkään.
 
Olen testannut kumpaakin sisääntuloa (0db ja -6db) ja ulostuloista molempia kaiutinlähtöjä sekä balansoitua linjaa mikseriin. Kokeilin myös efektiloopin sulkemista piuhalla, koska luin että niiden kanssa on joskus vastaavia ongelmia. Mikään näistä ei kuitenkaan tunnu vaikuttavan mitenkään. (Eri piuhojakin on luonnollisesti kokeiltu :))
 
En viitsisi viedä tuota huoltoonkaan, koska kyseessä on niin halpa vehje, että huollon hinnalla saisi jo varmaan uuden. En kyllä osaa itse kolvata, ja muutenkaan en tiedä elektroniikasta juuri mitään, mutta jos tämän saisi edes jollain purkkafiksillä toimimaan vielä toiset puoli vuotta, niin kelpaisi taas soitella.. Vinkkejä?

 
Tuossa on monta paikkaa mihinkä vika voi iskeä. Yleisin lienee ne kaksi isointa suotokonkkaa, lisäksi ilmeisesti vahvistimessa on rele kytkemässä kaiuttimia päälle ja pois, ja sen vahvistiminpiirillä (STK404-140) on jonkinlainen termistori joka saattaa myös olla rikki ja antaa väärää signaalia mikä aiheuttaa sen että vahvistin ei kännisty / sammuu.
 
Tuossa ketjussa kuvaa tuosta vahvistimesta, ei samasta mutta isommasta H-mallista, uskoisin että aika samanlaiset osat löytyvät myös tuosta HR:stä:
 
http://www.talkbass.com/forum/f15/n … stom-kb200h-pictures-review-700202/
 
Tuon ketjun vikassa viestissä joku on ostanut saman vahvistimen mutta ei saanut sitä käytntiin ja palautti kauppaan, joten tuo taitaa olla yleinenkin ongelma.
 
Lähteekö muuten inserttilähdöstä signaalia ulos?
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

» Kirjaudu sisään

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2016, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti