Muusikoiden.net
21.06.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: hartken nuppi inisee
1
nikeeeee
06.09.2013 21:55:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli nuppi on HA5500, kaapit myös hartkelta hx115 ja 410xl. Kuuluu outo vinkuminen, joka kasvaa korkeita taajuuksia lisätessä high pass säätimestä (myös 0 asennossa varsin äänekkäästi, eli kun ei vähennetä tai lisätä). Jos kyseisen säätimen kääntää minimiinsä vastapäivään vinkuminen on kohtuullisen vaimeaa, mutta saundi ei tällöin vastaa haluttua.
 
Onko ideoita mikä voisi olla vikana?
 
ps. testattu eri bassoilla, piuhoilla ja kaappeja erikseen
 
hollstro
07.09.2013 08:11:02
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko myös testattu eri paikassa? Kuulostaa että joku sähköverkossa tai vahvistimen lähellä oleva häiriö tulee vahvistimesta läpi, eli joko virtalähteen tai sisäänmenojen suodatus on joko riittämätön tai rikki.
 
vasemmassa lahkeessa-klubin elinikäinen kannatusjäsen
jperala
07.09.2013 10:25:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja mulle naureskeltiin näiden ongelmien kanssa. Juu, omat vehkeet teki samaa, ampegin pikkunuppi vinkui ja härötti ihan miten sattui, ei voinnut laittaa mitään polkimia kiinni. Talon vanhat sähköt tuotti halvalle nupille hieman häiriötä.
 
Nykyinen 3500 hartke päinvastoin toimii kun motonetin seinäkello :)
 
OravaJatsari
nikeeeee
07.09.2013 14:24:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hollstro: Onko myös testattu eri paikassa? Kuulostaa että joku sähköverkossa tai vahvistimen lähellä oleva häiriö tulee vahvistimesta läpi, eli joko virtalähteen tai sisäänmenojen suodatus on joko riittämätön tai rikki.
 
Testasin ottaa virrat myös saman rakennuksen ja huoneen eri pistorasiasta, mutta sama homma. Jos sitä vielä testaisi kokonaan eri paikassa. Kaikki pedaalit myös välistä pois. Kiitos vastauksesta
 
nikeeeee
07.09.2013 14:27:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

myös Hartken HA3500 tekee samaa. eli testattu toisellakin nupilla, samassa paikassa
 
T.Nick
07.09.2013 17:02:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nikeeeee: myös Hartken HA3500 tekee samaa. eli testattu toisellakin nupilla, samassa paikassa
 
Oot ansiokkaasti poissulkenu piuhan, basson, kaapit ja nupin. Jäljellä olevat vaihtoehdothan sulla on viallinen tila tai vialliset korvat. Onks siellä jotkut hervottomat loisteputkivalot tai merkittävän vanha lähimuuntamo, josta taloa syötetään?
 
Sin un condon. Siempre.
nikeeeee
07.09.2013 17:46:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jäi vaivaamaan tuo Jperalan kommentti, joten kävin vielä testaamassa uudelleen tuota pedaalien välistä pois ottamista, vaikka olen melko varma että kokeilin sitä jo aiemmin. Yllättäen vinkuminen kuitenkin hävisi. high passin voi kääntää 0-asentoon ilman että vinkuu yhtään. Säröpedaali tuntuu aiheuttavan kovimman vinkumisäänen, mutta kyllä sitä kaikista muistakin tulee, paitsi viritinpedaalista.
 
Heikki L.
07.09.2013 20:10:43
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nikeeeee: Jäi vaivaamaan tuo Jperalan kommentti, joten kävin vielä testaamassa uudelleen tuota pedaalien välistä pois ottamista, vaikka olen melko varma että kokeilin sitä jo aiemmin. Yllättäen vinkuminen kuitenkin hävisi. high passin voi kääntää 0-asentoon ilman että vinkuu yhtään. Säröpedaali tuntuu aiheuttavan kovimman vinkumisäänen, mutta kyllä sitä kaikista muistakin tulee, paitsi viritinpedaalista.
 
Efektien virtalähteet voivat aiheuttaa vinkumisia yms. häiriöääniä.
 
Basso sanoo pum pum ja pitää suunsa kiinni.
pehko
08.09.2013 19:13:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nikeeeee: Säröpedaali tuntuu aiheuttavan kovimman vinkumisäänen, mutta kyllä sitä kaikista muistakin tulee, paitsi viritinpedaalista.
 
itse vaihdoin jazzariin alkuvuodesta kuumemmat mikit ja kun toisen särön polkas päälle niin alko kauhea ujellus. sen sai sitten loppuumaan kun vääns vähän säröä ja volaa spedusta pienemmälle. soundi ei tosin ollut halutun lainen sitten enää. vissiin tuo mikkien kuumuuskin voi laittaa yksinkertasesti kiertämään niin herkästi. en tosin tiedä onko samasta ulinasta kyse ja mimmoset mikit sulla bassossa edes on. toisella säröllä tätä ei kuitenkaan tehny. virtalähdekkin on joku claes ohlsonin piuha, mutta vanhoilla mikeillä ja toisella bassolla se ei ulinaa tehny vaikka väänsi mitä ja mihin.
Miikss
08.09.2013 19:39:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos on tosiaan aktiivibasso ja hyvällä tuurilla vielä aktiivimikit, niin vähänkin huonommalla basson etuasteella saattaa se kihinä tulla kovalla treblellä esille, jos myös vahvistimessa / säröpedaalissa / molemmissa on gain korkealla. Ainakin entisellä RB Corvettella treblejä ei kestäny nostaa paljoa yhtään puolenvälin yli, kun se kihinä työnsi sieltä selkeästi esille jo pelkästään suoraan vahvistimeenkin liitettynä.
 
"Lähinnä sie oot sellanen inhorealistinen postmodernia kautta seuraava taidelaji"
nikeeeee
12.09.2013 14:31:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yksikään basso millä testailin ei ollut aktiivibasso. Tilanne tosiaan korjaantui vaihtamalla toiseen "laadukkaampaan" virtalähteeseen. Kaikkia pedaaleita voi käyttää ilman vinkumista
 
pehko
12.09.2013 16:03:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nikeeeee: Yksikään basso millä testailin ei ollut aktiivibasso. Tilanne tosiaan korjaantui vaihtamalla toiseen "laadukkaampaan" virtalähteeseen. Kaikkia pedaaleita voi käyttää ilman vinkumista
 
no voi vittu, täytyneepä testata itekkin.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti