Muusikoiden.net
19.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Soundin muuttaminen ilman efektejä
1
Timar
01.06.2013 10:55:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vastapainoksi efektiflamewarille:
Millaisia keinoja käytätte soundin muuttamiseen ennen kuin se saapuu ensimmäisellekkään efektille?
Sormilla soitto, slappaaminen ja plekulla soitto ovat varmaan itsestäänselvyyksiä, mutta mitä muuta keinoja käytätte soundin muuttamiseen?
Oletteko käärineet mikkinne alumiiniin, vetäisettekö silkki- tai kumihansikkaat käteen ennen soittamista vai soitatteko freejazzia kontralla rumpukapulan avulla? Kuinka paljon haluatte/jaksatte vaikuttaa soundiin kielivalinnoilla?
 
Itse olen joskus mm. tunkenut vaahtomuovia sähkiksen tallaan demppaamaan soundia ja samassa yhteydessä nostanut kielet niin ylös, kuin mahdollista nauhaäänien eliminoimiseksi. Pehmeää soudia olen myös tavoitellut nauhattomalla sähkiksellä black nylon kielillä ja soittamalla reilusti kaulan puolelta peukalolla näppäillen.
 
Näin on marjat
ekikoo
01.06.2013 11:34:34
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eipä muuta ku jatsarin mikkien tasapainoa ja tonea ruuvaamalla, plus näppäilykäsi kaula/tallamikillä. Oon havainnut laittavani nykyään usein tallamikin, tonet lähelle nollaa ja soitto läheltä tallaa. Pitäis kai ostaa nauhaton...
 
Do we need harmonics in the range above 8 kHz? Are a lot of dogs going to listen to your solos? - J. Johansson
Thefish
01.06.2013 11:36:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Peukalopyyhkäisy varmaan käytetyin tumppusoundin aikaansaamiseksi. Joskus on tosiaan jotain luonnonsienenpalasia tungettu tallan alle niin ikään tumppupuputussoundin hakemiseksi. Spessujuttuina bendaus H- tai E- kielellä kaulan yli hassun ultimatum-narinan aikaansaamiseksi. On soitettu jousella, kengällä, sukalla, kännykällä, slidellä, rumpukapulalla, jätskitikuilla sormiin teipattuina..mitä vaan.
 
Pyyhkäisy kuitenkin edellämainituista varmaan toimivin.
 
"This motherfucker can play AND dance!" - Paul Jackson
2541
01.06.2013 11:56:58
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Soittokäden paikka, soittotatsi, demppaaminen joko kämmensyrjällä tai pikkurillillä, peukalolla näppäily tai double thumb -tyyli (hyvinkin erilainen soundi peruspeukutukseen verrattuna) ja sit toki myös mikkien ja säätimien kanssa pelailu.
Rämppy
01.06.2013 15:41:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

2541: Soittokäden paikka, soittotatsi, demppaaminen joko kämmensyrjällä tai pikkurillillä, peukalolla näppäily tai double thumb -tyyli (hyvinkin erilainen soundi peruspeukutukseen verrattuna) ja sit toki myös mikkien ja säätimien kanssa pelailu.
 
Näillä soittoteknisillä jutuilla muutettua soundia todella paljon ilman, että tarvitsee edes potikoihin koskea. Vielä kun lisätään plektra-optio, niin käytössä on todella paljon vaihtoehtoja.
 
En sitten malttanut olla sanomatta.
Vessajono
01.06.2013 16:24:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Beatlesia soittaessa oon demppaillut vasemman käden syrjällä ja soittanut peukalolla. (Näppäilykädellä siis toki, lukuisten muiden epätäydellisyyksieni ohella olen vieläpä vasenkätinen). Fuusiojazz-osastolle tulee haettua yleensä kevyen nasaalia klangia pelkästään tai lähes pelkästään tallamikkiä käyttämällä ja näppäilemällä läheltä tallaa. Vastaavasti rokkihommissa vedän kaulamikki täysillä ja näppäilen - tai oikeammin pahoinpitelen - enemmälti siltä puolelta.
 
"Jazzi jos mikä on pelkkää vehkeilyä todellisten musiikin ainesten kustannuksella. Muusikerit, jotka ovat antautuneet swing-musiikin pettävälle polulle, eivät ainoastaan petä tempuillaan yleisöä, he pettävät lopulta itsensä."
2541
02.06.2013 12:06:27
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rämppy: Näillä soittoteknisillä jutuilla muutettua soundia todella paljon ilman, että tarvitsee edes potikoihin koskea. Vielä kun lisätään plektra-optio, niin käytössä on todella paljon vaihtoehtoja.
 
Joo, pleku luonnollisesti ja samoilla jutuilla (dempit ja soittokäden sijainti).
L.Ruoska
04.06.2013 12:06:56 (muokattu 04.06.2013 12:12:27)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Timar: vetäisettekö silkki- tai kumihansikkailla käteen ennen soittamista
 
Kumista tulee rujompi tunnelma, silkkihandut on melkein kondominomaiset mutta kumihanskat vasta saavat sitä kunnollista kitkaa aikaiseksi. Kun vetäisy on suoritettu on soittaja tietynlaisessa kinky-mielentilassa ja basso soundaa Hardcore-juttuihin sopivammalta.
 
(edit) Ankarasti kumin innoittamaa materiaalia:)
https://dl.dropboxusercontent.com/u … Verinen%20Aalto%20ALT%20MIX%204.mp3
 
Do you want your possessions identified? (y/n)
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti