Muusikoiden.net
23.04.2018
 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: 2 Ohm kaapin ajaminen..
1
Maisteri
11.04.2012 12:50:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laitetaan tännekin, kun ei ainakaan huku muihin topiceihin sillä tavalla, kuin Kitarakamat-osiossa..
 
Joo, tiedän. Ohmi-FAQeja yms. on paljon. Lukenutkin olen, mutten nyt ihan suoraa vastausta niistä saa..

Elikkä nyt mulla olis ainoana kaappina kotosalla eksoottisempi Peaveyn 4x12, 2 ohminen vuodelta -76. Se mätsää kyllä ihan kivasti tuo Peavey Mark IV -bassotrankkunupin kanssa, koska siinä ihan on ilmoitettu että minimikuorma 2 ohmia. Mutta nyt tuli hommattua Sound City 120 PA -putkinuppi. Sitä olis kiva testailla tuolla 2 ohmisella Peavey-komerollakin, edes vähäsen, ennen kuin saan roudattua parin viikon päästä treenimestoille, 8-ohmisten Marsukomeroiden luokse.

Mutta.. Sound Cityssähän ei ole ohmivalitsimessa kuin 4, 8 ja 16 ohm asennot. Noissa ohmikeskusteluissahan on käytännössä todettu, ettei ne vehkeet siitä yhtään miksikään hetkessä hajoa, jos valitsinarvo pykälän vaikka poikkeaa kuormasta, pidemmänkin aikaa. Mutta minimiarvo taitaa olla semmoinen ettei sitä kannattaisi kauheasti alitella?? Tai vastatkaapa joku kohtalaiseksi elektroniikkaguruksi itsensä kokeva, että tulisiko Sound City -nupille damagea, jos sitä vähän kokeilisi 2 ohm Peavey-kaapilla, nupin ohmivalitsin 4 ohmin asennossa? Heittohan on "vain pykälän", mutta tosiaan alle minimivalinta-arvon.. Kun ei ihan heti ainakaan jaksaisi alkaa modifioimaan tuon Peavey-kaapin kytkentää 8 ohmiseksi, niin siksipä myös tässä kyselen (sehän mahdollisuuskin toki olisi tulevaisuutta ajatellen olemassa).
 
http://www.myspace.com/thegeorgedoubleuse http://www.thegeorgedoubleuse.com
J.Nikkanen
11.04.2012 13:12:07 (muokattu 11.04.2012 13:13:12)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä nyt kuitenkin vetäisin piuhat äkkiseltään tuosta kaapista toisin, että päästäis hieman tolkullisempaan Ohmi lukemaan.
 
edit:
 
Vastaus kysymykseen: Ei
Viestin sisältö: Aikas heikko
 
Varoitan itse itseäni.
 
hollstro
11.04.2012 13:37:57
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse ajelin Hiwatt DR103:a 2 ohmin kuormalla muutamat treenit. Pääteputket ei tykänneet yhtään, eli loppuivat nopeasti.
 
vastaus: voi ajaa, mutta rasittaa pääteputkia ja mahdollisesti päätemuuntajaa myös paljon normalia enemmän.
 
vasemmassa lahkeessa-klubin elinikäinen kannatusjäsen
ATIA
11.04.2012 18:23:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näin olen käsittänyt, että jos kytkee 2 ohm kaapin 4 ohm liitäntään, heijastuu pääteputkille puolet pienempi kuorma. Saundi voi muuttua, eikä ehkä ole paras. Vahvistin siitä tuskin hajoaa jos sitä ei soiteta hirveän kovaa. Itse katsoisin että kaiutinkaapin sisäisen kytkennän muuttaminen, niin että arvoksi tulisi 4 ohm tai 8 ohm, olisi varmin ratkaisu. Ja varmaan tulevaisuudenkin kannalta järkevä valinta, jos kaappia haluaa myydä tms, harva haluaa 2 ohm kaappia. Lisäksi kaiutinkaapin sisäisen kytkennän muuttaminen on pikku juttu jossa menee ehkä 20 min.
 
Maisteri
11.04.2012 22:20:58 (muokattu 11.04.2012 22:47:15)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia ohjeistuksista. No en kyllä uskonutkaan, että mitään pikku testissä varsinaisesti hajoaisi. Ja tulihan testattuakin aluksi vähän 2 ohmin kuormalla.
 
Päätin sitten äsken vielä googlailla rinnan/sarjaan -kytkentäkaavion ja vaihdoinpa tuon komeromörssärin sitten 8 ohmiseksi. Helppohan tuo lopulta toki oli, kun pikaliittimet elementtien perässä. Se 20-30 min varmaan meni kun etukautta sisään joutui menemään, pari elementtiä irrottamalla. Kyllä tuo jotenkin eriltä tuntuisi kai nyt kuulostavan... Ehkä jotenkin vähemmän sitä soittamatta kuuluvaa vanhan koneen kohinaa/surinaa ainakin. No, onpahan nyt helpommin sovitettava komero sitten ainakin, vaikkei Mark IV -nuppi enää siihen annakaan läheskään samoja löylyjä.
 
Ja olipahan vaan kyllä rajun kuuloinen bassosetti, sen hetken mitä nyt ihan vähän muka enemmänkin viitsi kerrostalossa aukaista pikku hetkeksi! Huhhuijaa... Melkoisen järkälemäistä saundia ajelee tuollainen kuudella EL34-lampulla varustettu PA-putkikone tuollaisen yli metrin korkean, ylä- ja alarefleksiaukoilla varustetun 4x12" -järkälekaapin läpi.
 
Kyllä kai tuosta ihan ok skittasaundiakin saa tiettyihin tarkoituksiin ja tietyillä keinoilla. Ei vaan ainakaan tuo kaappi ole kyllä ihan optimi skebahommaan varmastikaan.
 
http://www.myspace.com/thegeorgedoubleuse http://www.thegeorgedoubleuse.com
ATIA
12.04.2012 16:00:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olettaisin että se kaappi on saatu 2 ohm kaapiksi laittamalla kaikki elementit rinnan? Se on toki soinnin kannalta hyvä ratkaisu, koska silloin elementit eivät vaikuta sähkön kannalta katsottuna toisiinsa, vaan käyttäytyvät itsenäisesti. Vahvistimen pystyy muuttamaan päätemuuntajan vaihtamalla sellaiseksi, että 2 ohm kaiutinkuorma heijastuu pääteputkille sopivan kokoisena impedanssina. Se tosin on kalliimpi modaus, noin 50-100 euroa uudesta päätemuuntajasta, luulisin, ja koska vahvistimen alkuperäiseltä valmistajalta tuskin saa sellaista muuntajaa, se voi muuttaa vahvistimen saundia.
 
T: at
 
Maisteri
12.04.2012 16:32:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, oli siis toki rinnan kaikki elementit keskenään, alunperin. Mutta nytpä siis on rinnan/sarjaan-kytkennässä, 8 ohminen systeemi. Helppo modaushan tosiaan jopa itelle, tuo kaappikytkennän muutos...
 
http://www.myspace.com/thegeorgedoubleuse http://www.thegeorgedoubleuse.com
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti