Muusikoiden.net
26.04.2018
Into-Luthman | Yli 300 sivua parasta musakamaa 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: J.Alakujala ?
1
M.Xihu
20.02.2012 16:03:36 (muokattu 20.02.2012 16:08:53)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onkohan kenelläkään tietoa J.Alakujala tai jotain sinnepäin nimisten bassojen tekijästä ja niiden laadusta? Tekijä on kuulemma jo kuollut mutta on rakennellut ainakin jazz-basso tyylisiä soittimia ja itsellä olis kiikarissa 2003 tehty viisikielinen jazzari.
 
Antti1
20.02.2012 16:21:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jussi Ala-Kuha voi tuottaa nimenä vähän paremmin informaatiota.
 
"Gradually slide from 12-bar Blues to a more Vivaldi-like cadenza. Intonation!"
hollstro
20.02.2012 16:55:40
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyseessa lienee Jussi Ala-Kuha. Tunnettu kitaranrakentaja joka teki laatusoittimia. Ei ihan yhtä tunnettu/menestynyt kuin Versoul (Kari Nieminen), Juha Ruokangas tai Nevalainen (Flying Finn), mutta soitinrakentajien kermaa.
 
vasemmassa lahkeessa-klubin elinikäinen kannatusjäsen
M.Xihu
20.02.2012 18:48:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Suurkiitokset kaikille, johan rupes tietoo löytymään kun nimi on oikea.Basso oli todella hyvän tuntuinen niin saundeiltaan kuin kaulaltaan joten taidanpa ruuvata seinälle yhden roikotinkoukun lisää johon ripustan sitten 5-kielisen JAK:n..
 
PasiB
20.02.2012 20:14:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yhden Jussin tekemän basson omistavana voin olla samaa mieltä jäsen Hollstron kanssa. Laatupelejä ja näitä ei enää tule lisää.
Oma basso on vuodelta 1994, 5-kielinen Spector johdannainen EMG aktiiveilla varustettu. Bassossa aika tuhti kaula, se taitaa olla jonkinlainen Jussin tavaramerkki. Samoin lakkaus on ohut, puut resonoi hyvin.
 
Vaatevalintojen kultainen sääntö: kaikki passaa mikä peittää..
jappo121
20.02.2012 21:31:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

M.Xihu: Onkohan kenelläkään tietoa J.Alakujala tai jotain sinnepäin nimisten bassojen tekijästä ja niiden laadusta.
 
"Bassojen tekijä" on himppusen väärä sanavalinta. Sähkökitarat taisi olla kuitenkin ns.päätuote, mutta tekihän Jussi lähestulkoon kaikkea missä on puuta ja soivat kielet. Kokeilunhaluisena kaverina hän käytti erikoisia puulajeja ja puuyhdistelmiä. Oikeastaan jokainen hänen tekemänsä soitin on uniikki.
Omana mietteenä epäilenkin että yksi "este" hänen urallaan oli rajojen rikkominen ja uuden kokeilu. Laitoin lainausmerkit, koska tietyissä piireissä JAK:in työ on hyvinkin arvostettua. Eihän mitään uutta keksitä jos ei joku kokeile... ja ne hänen soittimethan on hyviä!
 
Jos ottaa Marskinryypyn ja oksentaa, onko kyseessä mannerlaatta?
PasiB
21.02.2012 10:52:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lainaus Kantele.net sivuston muistokirjoituksesta, aikamoinen monitoimimies oli kyseessä, eräänlainen soitinrakennuksen Pelle Peloton:
 
"Soitinrakentaja ja muusikko Jussi Ala-Kuha kuoli sairaskohtaukseen 12.3.2007. Hän syntyi 1.7.1952 Kuortaneella. Jussin poismeno on ollut yllättävä, pysähdyttävä, järkyttävä. Jussi oli suomalaisen kulttuurin kannalta merkittävä persoonallisuus. Hänessä yhdistyivät monet kyvykkyydet: kädentaito, muusikkous ja taiteellinen lahjakkuus sekä kiinnostus aiheisiin, joista vain harvoilla on edes mahdollisuuksia olla kiinnostunut. Mitä Jussi tekikin, sen hän teki viimisen päälle, kuten hän niin monesti sanoi. Kaikessa tekemisissään hän pyrki täydellisyyteen tutkimalla, kokeilemalla.
 
Jussi kouluttautui puusepäksi ja kotiteollisuusopettajaksi Lahden Kotiteollisuusopistossa. Valmistuttuaan 1977 Jussi siirtyi Kaustiselle, Kansanmusiikki-instituuttiin tutkimaan kanteleen rakennusta. Kaustisen Kotiteollisuusneuvonta-asemalla hän toimi 1985 asti. Kaustisen Soitinverstas Oy:ssä hänen toimenkuvaansa kuului mm. kanteleiden suunnittelu ja rakentaminen. Tutkimustoiminnan tuloksena syntyi 1981 Kanteleenrakennusopas. Jussin vaikutus kanteleenrakennuksen elpymisessä 1980-luvulla on ollut merkittävä. Jussi on kouluttanut suuren osan Suomen kanteleenrakennuksen harrastajista ja ammattilaisista. Kantele kouluun hankkeessa Jussin vetämä kanteleverstas ja Kansanmusiikki-instituutti tekivät yhteistyötä. Projektin myötä lahjoitettiin kouluihin 4000 5-kielistä. Jussi loi projektia varten ensimmäisen teollisen 5-kielisen mallin. Sittemmin Jussi loi lukuisia malleja: 5-, 9-, 15-, 26-kielinen jne. Kaikki nuo mallit niittasivat pienkanteleiden modernin tyypityksen. Jussi perusti oman yrityksen, T:mi J.A.K.-soittimet 4.1.1988. 1992 Jussi muutti Töysän Tohnin kylään, mihin rakensi omakotitalon ja verstaan.
 
Jussi Ala-Kuha tunnettiin myös taitavana muusikkona, säveltäjänä ja sovittajana. 1980-luvun alussa rakennetut sähkökanteleet johtivat Salamakannel-yhtyeen perustamiseen. Viimevuosikymmenenä Jussi tuli tunnetuksi Bill Hota & the Pulvers -yhtyeestä. Eteläpohjalaiseksi Jussi oli yllättävän nöyrä ja vaatimaton puurtaja, joka ei missään vaiheessa ollut nostamassa omaa häntäänsä, Jussille muiden palautetta tärkeämpää oli hänen oma tyytyväisyytensä siihen, mitä oli saanut ja saava aikaiseksi. Jussi oli etsijä, joka pyrki täydellisyyteen oli työn alla sitten kantele tai sähkökitara, jokin lentovempele, sävellys, kitarasoolo tai -saundi tai sävellys. Suuri saundinmetsästys on päättynyt. Onneksemme Jussin työt elävät mitä moninaisimmilla tavoilla. Se elää muiden soitinrakentajien taidoissa, sadoissa ja sadoissa hänen tekemissään soittimissa ja musiikissa.
 
Hannu Saha ja Rauno Nieminen"
 
Vaatevalintojen kultainen sääntö: kaikki passaa mikä peittää..
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti