Muusikoiden.net
25.05.2018
 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Hyvä klassikko putkivahvistin studioon?
1
ATIA
26.12.2011 08:58:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi!
 
Hyvää Joulun jatkoa kaikille!
 
Mikä olisi hyvä klassikko putkivahvistin studioon? Sellainen hyvä saundinen jota kuuntelisi mielellään nauhoitettunakin? Varmaan siihen riittäisi pelkkä putkietuaste, itseäni kiinnostaisi yhdistelmä jossa olisi sekä etuaste että pääteaste, niin saundin saisi vahvistettua tasolle jossa sitä voi käyttää studion ulkopuolellakin (vaikka treeneissä).
 
Itselläni on pieni A-luokan SE putkivahvistin joka on laadukas ja hyvä saundinen. Ihan puhdasta tästä ei saa, sellaista transistori puhdasta. Ehkä kaipaisin puhtaampaa saundia jossa olisi vähemmän säröä, mutta kuitenkin sellaista joka olisi lämmin eikä kylmä saundiltaan. Minulla oli aikoinaan sellainen 100W PP Laney Klipp putkivahvistin, ja sillä sai jo huomattavasti puhtaampaa saundia mutta muuta siitä ei saanutkaan (särö kanava oli kamalan kuuloinen kitarallakin).
 
Tavoitteeni olisi kartoittaa vaihtoehtoja sopivalle basson toisto laitteistolle jossa saundi olisi tärkein ja tehoa ei tarvitsisi niinkään. Kuulen mielelläni kokemuksia omaavien mielipiteitä!
 
T: at
 
hollstro
26.12.2011 11:15:28
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuo on yksi parhaista: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Ampeg_Portaflex_B-15N.JPG
 
vasemmassa lahkeessa-klubin elinikäinen kannatusjäsen
ATIA
07.02.2012 17:34:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuollaista Ampeg B-15 vahvistinta olen pitänyt yhtenä varteenotettavana vaihtoehtona. Varmaankin sellainen tulee rakennettua jossain vaiheessa. Se on klassikko. Ja varmasti siinä on hyvät puolensa koska on tunnettu vahvistin.
 
Mieluusti ottaisin muitakin vahvistimia harkintaani. Olisiko teillä ehdottaa muita omistamisen arvoisia putkivahvistimia bassolle?
 
T: at
 
2541
07.02.2012 17:37:58
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hiwatt DR103 kannattaa testata. Särösoundit toimii ja puhdas jälki myös. Toimii myös kitaralle, toki särösoundien kanssa äänieristys välttämätöntä.:)
Maisteri
09.02.2012 13:22:39 (muokattu 09.02.2012 13:24:14)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oltaisiinko hakemassa lähinnä vain juuri sitä väriä, luonnetta bassosaundiin näillä putkivehjeratkaisuilla ja otettaisiinko suora, kutakuinkin raaka linjasaundi joka tapauksessa kuitenkin talteen, josta sitten ainakin ihan alimmat botnet käytettäisiin miksauksessa?
 
Jos vastaus on kyllä, tällöinhän sen nauhoitusvehkeen ei tosiaankaan tarvi olla sellainen mikään "klassikko" putkibassokone sanan varsinaisessa merkityksessä, jossa on iso, leipova puhdas saundi bändivolyymeillakin. Jos/kun sitä ihan alinta botnea ei kuitenkaan mikittämällä oteta, niin sen muun putkipöhinän ja murinan tallentamiseenhan erikoisemmat vanhat pikkuvehkeet on juuri parhaita ja omiaan. Itsehän olen käyttänyt 5W tehoista 60-luvun putkiradiota ja 30W tehoista about saman aikakauden Voima-keskusradioputkivahvaria basson luonnesaundin äänityksiin, enkä parempia vermeitä keksikään / koe tarvitsevani.
 
EDIT: Ja kitaroitakin toki äänitelty paljon em. koneilla loistavalla menestyksellä.
 
http://www.myspace.com/thegeorgedoubleuse http://www.thegeorgedoubleuse.com
HenriF
09.02.2012 13:56:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikä vaan käy. Kaikkihan tietää ettei volumella ole suurta merkitystä.
 
Meikän suosikki beissilevy, eli Yesin Close To The Edge on soitettu Voxin AC30 tai pienemmällä AC15. Vieläkin diggailen kovasti.
 
okabass
09.02.2012 15:23:18 (muokattu 09.02.2012 15:43:05)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Varmaan myös BF tai SF 7ender Bassman 50 W toimisi: siinä on bassolle terve perussoundi, jos ei luukuteta kovin kovaa. Bassman on ehkä helpompi löytää ja halvempi kuin Ampeg Portaflex.
 
Kaapista/kaiuttimesta riippuu myös paljon, sekä myös tilasta.
 
Tuli myös mieleen vanhat Dynacordit, nämä Eminentit. 40-50 W, ja teknisesti parempia kuin nämä perus 7enderit ja Marsut.
Esim.
http://www.albertkreuzer.com/eminent.htm
 
Mun putkilaiteinnostus ja rakentelu lähti juuri tuollaisesta, kun kokeilin sitä monen vuoden jälkeen. Eli sain 1976 tuollaisen Eminentin (vm. -64, eka vahvistin, omistan vieläkin), ja muistelen miettineeni jo silloin, että soundillisesti tuo olisi kyllä riittänyt. Teho/volume oli vain liian alhainen kaikkeen keikkakäyttöön.
 
In porto perse vitulus est. Käännös: "Satamassa on vasikka".
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti