Muusikoiden.net
20.06.2018
 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Bassottelijoiden poljettavat.
1 2 3 4 5 6
Danny_fox
05.12.2011 18:15:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei ole osunut vielä milloinkaan vastaan ketjua basistien polkimista m.netistä. Ja itseä ainakin kiinnostaa mitä hengenheimolaiset polkevat, jos polkevat ollenkaan. Itsellä eivät aiemmin pedaalit ole ollut mitenkään erityisen lähellä sydäntä, mutta viime vuosina on alkanut "spedut" kiinnostaa enemmissä määrin.
 
Nyt olisi hyvä kuulla miten muilla ja saada ehkä jotakin ideoita itsekin. Itselle ei oikein noi octaver pedaalit tai kompurat kolahda joten olen itse päätynyt seuraavanlaiseen pedalboardiin, johon olen TOISTAISEKSI hyvin tyytyväinen.
 
Way Huge Pork Loin: Todellinen bassosäröjen Graalin malja (vaikka onkin kitarapedaali), jos tarve on miedolle särölle. Saundi pysyy mukavan selkeänä eikä mene semmoseks särömuhjuks.
 
Visual Soundin H2O v1: Hyvä chorus ja echo pedaali. Tarkoituksena oli alunperin hommata Electro Harmonixin Small Clone, mutta tämä tuli vastaan todella kohtuu hintaan niin ostin pois. Samanlaista saundia tällä saa ku Small Clonellakin ja Echo puolella saa mukavaa kylppärisaundia ja tarpeen mukaan rajuakin kaikua, jos tarvetta ilmenee.
 
Electro Harmonixin Enigma Qballs: Envelope filter, jossa säätövaraa riittää. Saa jos jonkin laista muljutusta (suurin osa aika sontaa, mutta riittävästi löytyy myös helmiä). Jos haluaa simppelin autowahin, josta saa vaivattta haluamansa ei ehkä paras valinta. Itselle kuitenkin mieluinen. Särökin siitä löytyy(!)
 
Sounbloxin Tri-mod Phaser: Halvalla kun sai niin osin pois. Satamiljoona erilaista phaseria, joista suurin osa itselle ainakin kovin turhaa, mutta hyvä perus phaser saundi löytyy ja se riittää. Miinuksena se, että kapistus on muovia, mutta toistaiseksi ainakin käy ja kukkuu.
 
Digitechin Bad Monkey: Kaikille varmaan melkotuttu tubescreamermainen särö. Omasta mielestäni hinta-laatusuhteeltaan erinomainen peli. Itse käytän tätä kun täytyy tuutata vähän kovempaa säröä.
 
That's it!
 
Kun ihmisiä ei syödä, on niitä turha teurastaa.
Dropped C
05.12.2011 18:54:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pelkkä EBS Valvedrive. Viimeseen viiteen vuoteen juuri mitään muuta käyttänykkään.
 
2541
05.12.2011 19:04:24 (muokattu 06.12.2011 09:21:42)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yleensä poljettavia on vain Bossin TU-2, mutta 12-kielisen basson kanssa on tällainen yksinkertainen, mutta tehokas stereolauta.
 
Ernie Ball Stereo Volume/Pan Pedal
 
Toiseen kanavaan basson etumikki, toiseen takamikki. Pan -asennossa pedaalilla voi portaattomasti vaihdella kanavien kesken. Jämäkkää tekoa, valmistus on ilmeisesti vain lopetettu?
 
Digitech DL-8 stereodelay/Looper
 
Etumikin signaali tulee tähän suoraan volumepedaalista ja delaysta sitten omaan vahvistimeen. Looper on yksinkertainen, mutta toimiva ja ajaa asiansa minun käytössä (hyvin vähäinen). Erilaisia viiveitä löytyy useita ja reilun vuoden käytön
jälkeen en ole vielä löytänyt valitettavaa.
 
Hughes&Kettner Tube Rotosphere Mark II
 
Leslie -simulaattori joka toimii myös takamikin signaalin (joka ajetaan tämän läpi delayhin ja siitä omaan vahvistimeen) etuvahvistimena. Leslie -efekti on mehukas ja pedaalista saa juuri sopivan annoksen oktaavikielibasson kaipaamaa kevyttä overdrivea. Torven ja rummun balanssisäädöllä saa turhat alapäät pois (koska niitä on siinä etumikin kanavassa ihan tarpeeksi) ja breaker -poljin on hyödyllinen, koska koko ajan pyörivä Lesliesoundi kuluttaa efektin turhan tehokkaasti loppuun. Saatanan kallis myrkytin, mutta halvempi kuin oikea Leslie -kaappi ja kevyempi kantaa.
 
Irtopedaaleita:
 
Ibanez DCF-10 Chorus/Flanger
Kitarapedaali, mutta toimii bassollakin mainiosti ja tästä saan aika helposti ruuvattua "Waiting For An Alibi" -flangerit ja "Urban Tango" -chorukset ynnä muita. "Sleepless" -slapback -kaiku irtoaa myös ja hirveät oskilloinnit, jos päästää patterin liian tyhjäksi.:) 80-luvun lopulta, mutta toimii komeasti.
 
Pigtronix EP-1 Envelope Phaser
Monipuolinen phaser, mistä saa aikamoisia muljautuksia ja sitten ihan musikaalistakin juttua. Envelope -asennossa toimii autowahin tavoin.
 
Korg BPX-3 ja PK-13 (ohjainyksikkö ja pedaalit)
Ibanezin Chorus/Flangerin kanssa ja ihan OK -kuuloisen köyhän miehen Taurus -fiiliksen.
kingnothing
05.12.2011 19:11:56
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bassosta signaaliketjua eteenpäin mentäessä käytössä seuraavat:
 
Ekana Digitech Bad Monkey. Vähän leikkaavampaa ja ärhäkämpää saundia tarvittaessa tai futsia käskyttäessä tämä on kova peli.
 
EHX Bass Big Muff. Käypä bassofuzz isojen säröjen tuottamiseen. Tähän voisi tilalle joskus kaavailla vähän raaempisaundistakin laitetta.
 
Boss DD-20 Giga Delay. Käypä ja monipuolinen delay, aivan hyvä värkki. Tap tempo-poljin kovassa käytössä soiteltaessa Tool-/Isis-tyyppisiä bassojuttua soiteltaessa kova peli. Tähän olisi tarkoitus rakennella ulkoinen tap tempo-poljin jolloin laitteen omaa voisi käyttää muistipaikkojen selaamiseen.
 
Tech21 SansAmp VT Bass. Ketjun viimeisenä ennen viritintä, käytännössä koko ajan päällä. Ennen tällä paikalla oli Sansampin bassdriver, mutta tämä on sopivampi omassa käytössä käytännöllisemmän middlen myötä.
 
Korg Pitchblack. Tämä on viihtynyt viime aikoina ketjun viimeisenä, helppo hiljentää hurinat tarvittaessa.
 
Tällä setupilla tulee soiteltua post metal-trion hommat missä bassolla on muita proggiksia enemmän tilaa täytettävänä. Simppelimmissä seteissä yleensä vain VT Bass mukana, ehkä myös Bad Monkey tai Big Muff.
 
Lisäksi tekisi mieli hankkia phaser ja kenties joku rivo chorus ja synasäröpedaali. Myös joku ring modulator-tyyppinen häröilyfiltteri voisi toimia.
 
Olli.M
05.12.2011 19:39:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pedaaleilla on kiva leikkiä juu. Profiilista löytyy tämän hetkinen pedaalikattaus josta sitten aina tarpeen mukaan rakennellaan sopivaa setuppia. Laudassa kulkee mukana kuitenkin AINA Boss TU2 Viritin, EBS Multicomp ja Boss OC2 oktaaveri. Säröjä ja muita sitten aina tilanteen mukaan.
 
Ain't no sunshine when she's gone, and she's always gone too long, anytime she goes away.
Tatu great
05.12.2011 20:11:06 (muokattu 05.12.2011 20:13:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jees. Pakkohan tässä on iteki päästävä pätemään.
 
Saundi lähtee presarista.
1.Boss TU2, peruskamaa
2.Boss GEB7, kätevästi saa vaihtoehtosen perussaundin. Tällähetkellä släppiasetuksilla.
3. DOD 250 klooni, perus overdrive, vähän modailtu päästään alapäitä paremmin läpi.
4.Woolly Mammoth klooni, Ohan tää maailman paras futsi.
->hässäkkälooppi
5. EA tremolo, diy tremoloitten standardi. Auttaa avaruusmatkailuun.
6. Boss FL3, flangeri, eihän tällä oikeesti mitään tee mutta on hauska.
7.Ibanez DE7, tuosta dilleitä niille avaruusmatkoille.
->
8.Tech21 Bassdriver, ainapäällä. Tekis mieli vaihtaa VTbassiin testiksi.
 
Tuo looppi on olemassa oikeestaan vaan omaksi iloksi ja muutamaa satunnaista biisiä varten. Ehdottasti itelle on avuksi että noi kaikki lisukkeet voi kerralla ohittaa. Tekis mieli laittaa sinne vielä jotain bassosynaa tai muita erikoisuuksia.
 
"Itsehän en pidä musiikista. Tutkin sitä." -Vanha etnomusikologien sanonta-
M-H-H
05.12.2011 20:18:24 (muokattu 05.12.2011 20:21:17)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onhan tuossa soittimen ja vahvistimen välissä ollut jo aika kauan enemmän tai vähemmän poljettavaa. Tällä hetkellä tilanne bassosta vahvistimelle mentäessä:
 
Woolly Mammoth. Omatekele. Monille varmaan tuttu, se "maailman paras bassofuzz". Ei mulla tälle oikeastaan oikeaa käyttöä hirveästi ole, mutta ihan kivaa pörinäähän siitä saa.
 
(Behringer Hellbabe -wah. Tämä ei usein ole käytössä, mutta jos on niin tässä välissä. Ei mikään huippuwahi, mutta halpa ja riittää mulle. Kytkimen tähän modasin, koska automaattikäynnistys, kun aloittaa polkemisen, ja poispäältä meneminen polkemisen lopettaessa oli aika huonosti toteutettu.)
 
Korg Pitchblack. Tästä ei nyt sen enemäpää, perusviritin.
 
EBS Multidrive. Nykyään pääasiassa maltillisilla säädöillä boostaamassa Bass Terroria. Tarvittaessa tästä saa myös kovemmat säröt, mutta harvemmin käyttöä semmosille.
 
EHX Small Stone. Silloin tällöin soolo- tai funkkihommissa käytössä. Miedompi tai voimakkaampi phaser valittavana kytkimellä, molemmille löytyy kyllä paikkansa. Sisälle laitettu trimmeri, output volumen säätöä varten.
 
Ibanez DE7. Hintaisekseen erittäin hyväsoundinen ja monipuolinen delay. Soolojutuissa oikestaan vaan käytössä.
 
Siinäpä ne. Siitä sitten Bass terroriin seuraavaksi. Tuossa pöytälaatikossa on vielä tommonen vintage rat-boosteri-yhdistelmä, odottelemassa, että sen jaksaisin tehdä loppuun. Gas-listalla ehkä joku hauska synaturistin..?
 
E: Ho, näköjään edellisellä ollut samanlaisia ajatuksia ainakin Woolly mammothin ja bassosynan suhteen.
 
J.Nikkanen
05.12.2011 20:41:28 (muokattu 05.12.2011 20:43:21)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tällä hetkellä jaloissa pyörii MXR bass DI+ ja KORG DT-10 viritin. Kohtpuoleen olis tarkoitus laajentaa yhdellä säröttimellä. (MXR BT) Jos ei niillä pärjää, niin sitten tarttee hankkia polkusimia lissee tai heittää kaikki hevon pyllyyn ja ostaa kierrepiuha. Toimiva oktaaveri olis kiva myös. Hitto että piti se EBSsän näkemys asiasta myydä poijes!
 
Myytävänä DOD American Metal FX-56.
tarzan
05.12.2011 21:04:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lempiaiheeni!
 
Tuossapa on nykyisellään lautani: http://muusikoiden.net/dyn/users/94003.jpg
Eli multiefektiä ja vähän irtopurkkia, jatkossa tulossa Woolly Mammothin kopio Big Muffia korvaamaan. Nova system tekee kompuran, modulaatiot, oktaavin ja kevyen särön. Toki reverbiä ja delaytakin voisi käyttää, mutta ei ole juuri tarvetta.
 
Polytune on hieno ja uusi lisä, vaikkei tuo mitään ekstraa Pitchblackiin jos rehellisiä ollaan. Mutta hieno!
 
Kaikenkaikkiaan olen kokeillut muutaman kymmenen purkkia läpi, eniten kaipaan takaisin EBS:n multidriveä. Novan särö on toimiva, mutta ei aivan niin mukava kuin EBS. Joskin EBS:n kaipuu ei ole akuutti, ehkä joskus kokeilun ilosta sen ostan takaisin.
 
Mitäs tässä, entäs sä?
hollstro
05.12.2011 21:25:15
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei mitään polkimia. Saan haluamani saundit soittotatsia muuttamalla ja plekulla silloin kun sitä tarvitaan.
 
vasemmassa lahkeessa-klubin elinikäinen kannatusjäsen
J.Nikkanen
05.12.2011 21:31:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hollstro: Ei mitään polkimia. Saan haluamani saundit soittotatsia muuttamalla ja plekulla silloin kun sitä tarvitaan.
 
Enhän mä tiedä miksi, mutta repesin hetkeksi ihan täysin. Toki tämmöistä kommenttia osasin odottaa.
 
Myytävänä DOD American Metal FX-56.
mtnen
05.12.2011 21:52:35
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No, mulla on komerossa pölyyntymässä EBS multicomp, Sansampin BDDI vaimikäsenytoli ja Bossin joku, olikohan se ODB-3?
En vain osaa yhtään käyttää niitä bändin kanssa, aina tuntuu menevän mössöksi. Kyllä kai niillä voisi kotona leikkiä, mutta kun ei kotona tuu soiteltua.
Tämähän riippuu aivan musasta mitä soittaa, nykyisessä pumpussa ei efektit toimi. Säröäkin löytyy vahvistimesta aivan sopivasti.
Äänityshommelit on asia erikseen, ja niissä taas nuo plugarit on kätevämpiä.
 
KMT
06.12.2011 00:46:25
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En käytä aina joka keikalla ja voi olla joskus vielä jotain muitakin efektejä flangeria chorusta mutta yleensä Basso -> Noise suppression -> Wah -> Kompura -> Super shifter -> Eq -> Noise suppression return -> Vahvistin
 
Kaikki Bossia yleensä
 
_teemu_
06.12.2011 00:46:33
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sansamp Vt Bass (eka malli) ja Korg black biatch. Line6 Echo Park kontran kanssa oli tossa studiossa yhessä biisissä just vkl mut tosi erikoishommiin vaan delay. Ehkä jottai kompuraa ja oktaavia tulossa sähköbassokattaukseen, saa nähä.
 
MPU
06.12.2011 09:05:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Multa löytyy Korgin viritin ja sen perästä Bo Hansenin skeemoilla tehty aktiiviDI. Lisäksi Fatarin palikoista rakennettu bassojalkio, jolla ohjataan MIDInä läppärissä pyörivää VST Taurus-softaa.
Marko
 
Ite kun tekee saa sellasta kun tulee
ninokoo
06.12.2011 10:19:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yleensä tullut vedettyä ilman härpäkkeitä, jolloinka basson ja vahvistimen välissä on vain Korgin Pitchblack, jos aina sitäkään, laiska kun olen. VT Bass on sitten ollut trankkuvahvistimia värittämässä ja tuollahan on saatu jopa Behkun kakkakombo kuulostamaan siedettävältä efektilenkin paluun kautta.
 
Viimeaikoina tosin on alkanut kiinnostaa tutkia, jotta minkämoisia purkkeja omaan soittoon voisi ympätä ja halpispedaaleja on tullut hankittua pikkuhiljaa testin vuoksi. Tämänhetkinen kattaus on seuraavanlainen:
-Pitchblack
-Sansamp VT Bass
-Boss ODB-3
-Boss CEB-3
-EHX Bass Blogger
 
Yllättäen eniten käyttötarkoituksia on löytynyt chorukselle jonka ostin hetken mielijohteesta. Antaa kivaa väriä moneen biisiin, joihin olen jotain lisää kaipaillut. Säröhommat on sitten häröhommia ja niille en vielä ole ainakaan livetilanteisiin sopivaa käyttöä itselleni keksinyt. Mukavahan näillä on leikkiä, mutta hyvä vahvistin, Riku ja oikea tatsi korvaa edelleen purkit ja purnukat omassa käytössäni.
 
I always kinda, sorta wished I looked like Elvis
Corba
06.12.2011 12:23:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Boss TU-2. Muuta ei tartte:-)
 
Twist! Beat! - Tulta ja tunnelmaa!!!
L.Ruoska
06.12.2011 13:47:34
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lopetin bändihommat pari vuotta takaperin, siirryin kotinauhoitteluun joka on kiireiselle ihmiselle helpompaa kun sovittaa aikataulujaan kahden tai kolmen muun kanssa. Samalla efektipuolen korvasi Guitar Rig 4 Pro ja liuta ilmaisplugareita joten kaikki spedut viritintä myöten tuli myytyä.
 
Bändikuvioissa mulla tuli ja meni speduja. Tässä jotain mitä jäi mieleen:
 
Bad Monkey - ihan jeesi särö kitaralle ja bassolle, kaikki täysille spedusta ja basso tallamikille niin sai hyvää rokkimurinaa.
 
Digitech Bass Driver - kokeilin Bad Monkey korvaajana, mutta kuulosti lattealta vaikka yritin pariin otteeseen keksiä jotain tehokkaan kuuloisia asetuksia tästä. Meni viikossa takaisin Torille.
 
Dunlop Bass Wah - wahi, toimii. Optinen, ei tartte pelata sen napin kanssa. Muutamassa soolossa käytin. Kiva olla olemassa mutta pärjää ilmankin.
 
Boss CE-5 - yleischorus, kitaristi haukkui joka treeneissä vessanpönttökaiuksi niin möin pois mutta oikeasti ihan kelvollinen chorus siinä ~50€ hintaluokassa.
 
Boss ODB-3 - sirkkelisärö, en saanut koskaan siitä mitään käytännöllistä soundia aikaiseksi. Ehkä en vain osannut..halusin rakastaa, mutta no can do. Ensimmäinen spedu virittimen jälkeen minkä ikinä ostin. Muistikuvani on, että soundista tulee aikatavalla kaksijakoinen tällä. Bhoummm ja bhrrzzzzzzzzz päällekkäin. "Kermainen" on hyvin kaukana siitä mitä minä sillä sain aikaiseksi.
 
Behringer BCH-100 - bassochorus, toimii tietysti kaikella muullakin mihin sen laittaa. Erittäin muovinen purnukka joka maksoi joskus T-kaupassa 19€, ensimmäisiä efektejä särön jälkeen jonka hommasin. Oli niin halpa etten voinut olla kokeilematta. Aikalailla "efektin" kuuloinen, mutta yhdessä introssa toimi hyvin. Lojui monta vuotta sitten laatikossa, möin kaverille nyt kesällä..en tiedä maksoiko jätkä sitä koskaan.
 
Ibanez SM7 - smash box, kitarasärö. No, ei tosiaan kuulosta hyvältä bassolla niinkuin tuosta "kitarasärö"-osuudesta voi ehkä päätellä. Olin Hong Kongissa ja jonkun pikkukadun kulmassa oli kitaralafka, 20€ muistaakseni. Melko mekaanisen kuulonen kitarallakin.
 
Jossain välissä luovuin irtopurnukoista ja siirryin BOSS ME50B-lautaan. Sain siitä kaikki soundit mitä kaipasin ja enemmänkin. Yhden biisin introna mulla oli flangeri ja särö jotka hissukseen sihistelivät avokielten huminaa johon muljutin sekaan vähän wahia. Kuulostaa mitäänsanomattomalta treeninauhoissa (hmmbzzzhmmmbzzz), mutta paikanpäällä se soundi oli kiva kun massiivinen aaltoileva basso pistää keuhkot lyttyyn :)
 
Iä! Iä!
FuguManiac
06.12.2011 15:25:42
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Edellisten bändien kanssa ei efektejä juurikaan tullut käytettyä, eikä nykyiselläkään nyt ihan mahottoman paljon, mutta pyöriihän tuolla jaloissa pari ihan käyttökelpoista purkkia:
 
-DigiTech Bass Driver: perussärö, harvemmin tulee käytettyä ja saundissa toivomisen varaa, mutta pelittää kyllä.
 
-Artec APW-7 Whish Wah: tästä tyksin tosin paljon ja nykyisen bändin kanssa aina vähän väliä tulee kikkailtua jotakin tuolla. Jänniä ääniä saa aikaseksi.
 
-Joku Artecin EQ+viritin, tuli hommattua kun halvalla sai eequun ja virittimen samassa paketissa. Lähinnä viritintä tulee käytettyä, mut nykyinen bändi vaatii ehkä hiukkasen hienosäätöä bassosaundien kanssa (eli ei vältsisti vedelläkkään sillä samalla soundilla koko piisiä läpi), eli pitänee ehkä perehtyä EQ-puoleenkin.
 
Nuo on minulle tähän mennessä riittäneet mainiosti. Kompuralle ja jonkinlaiselle delay/reverb tahi chorus-masiinalle olisi mahdollisesti tilausta, mutta ei vielä niin paljon että vähiä rahojaan niihin laittais.
 
poppamies
06.12.2011 22:23:53
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Korg Pitchblack ja EBS MultiComp. Multicompin ostin viiko sitten kun halvalla sain. En oo sitä käyttänyt vielä kertaakaan. Tuskin tarvitsenkaan Hiwatin kanssa. Myyn sen jollekin teistä sitten...
 
G strings are for strippers
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5 6

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti