Muusikoiden.net
23.05.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kaapin/nupin seuranhakuapu
1
Piece Of My Mind
20.10.2011 01:05:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kun kaappi etsii nuppia, tai nuppi kaipaa kaappia. Mikäli uuden parin löytäminen tuottaa päänvaivaa, voi tälle palstaa huolensa vuodattaa. Suosituksia, kokemuksia, mielipiteitä yhteen soittajan yleisimpään päänvaivaan, mihin tuhlata keikkapalkkiot?
 
Yksittäisiä "Mikä kaappi.." ketjuja näyttäisi olevan tehty melkoisesti. Ne vain eivät tahdo helpottaa kun sen aloittajan ostopäätöksen tekoa, jotta tässä jonkinmoinen yritys kasata näitä tarinoita yhteen ketjuun.
 
----------------------------------------------
 
Ja sitten asiaan..
 
Lähti meinaan kaappi alta ja uusi pitäisi kireesti Hartken 5500 nupin kaveriksi saada.
VX1508 (350w 8ohm) kaappilla aikaisemmin vahvistinta kuormittanut ja nyt siitä siis luopunut. Onkelmana oli ehkä kovemmilla volyymeilla tuotettujen matalien äänien munattomuus, hieman tuntui jotta puhti loppui nupista. 330w 8ohmilla nupilla rajana, jotta jossain pisteessä tuo ehkä vastassa onkin. Noh saattaisi joku Hartken elementtejen saundejakin syyttää.
 
Vaan nyt sitten uusia kappi, nupin asettaessa vaatimuksia (330 8ohm ja 500 4ohm), lompakon maksimikuormituksen ollessa sen 500€. Saundeilta toivoen jämäkkää jytkettä rock osaston musisointiin.
 
http://www.thomann.de/fi/ampeg_b410hlf.htm
 
Mahtaisiko tuossa olla ainesta pariksi?! Toisto alue näyttäisi olevan laajempi ja tehotkin istuisi nupin arvoille, vai onko tuo 4ohm Hartken nupille ylipäätänsä suotavaa?!
 
http://www.thomann.de/fi/hartke_45xl.htm
 
Jonkinmoisena vaihtoehtona elää vielä Hartken kamoissa pysyminen, vaan mahtaneeko olla sama onkelma yhä edessä jos vain eri mallistoon siirtynee? Tuossa jo 8ohmille 400w, jotta pienoinen tehon puute nupissa taas edessä. Vaan taitanee väki noita kaappeja kituuttaa hartken 3500 nupillakin?!
 
http://www.thomann.de/fi/marshall_mbc410.htm
 
Tuohon ämyriin tulee selvyys viikonlopun keikalla, sikäli kun sitä lainailen. Hieman huolettaa vain tuon tarjoama 600w teho 4ohmille. Nopean testin ehdein jo tehdä ja äkkiseltään tuntui pariksi kuitenkin kelpaavan. Jopa yllättävän jämäkät saundit tarjosi Hartkeen verraten. Vaan nyt apuja näiden huolien avuksi..
 
Insinööri ja basisti. Voiko paremmin elämässä (epä)onnistua.
Olli.M
20.10.2011 07:37:40 (muokattu 20.10.2011 07:38:18)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vai onko tuo 4ohm Hartken nupille ylipäätänsä suotavaa?!
 
Miksi ei olisi. Tuolla neljällä ohmilla saat puristettua kaikki tehot irti nupista mitä löytyy. Yhdessä 8 ohmin kaapissa on tietty etunsa, jos miettii vaikka toisen kaapin hommaamista siihen rinnalle jossain kohtaa. Kahdella 8 ohmin kaapilla sitten se 4ohm, jolloin edelleen vahvistin puskee täyttä tehoa ja kaiutin pinta-alaa on enempi.
 
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=567430
 
Tuo voisi olla yksi hyvä vaihtoehto jos kaapin ei välttämättä tarvitse olla uusi ja 4 ohmin kaappiin olet päätymässä.
 
Ain't no sunshine when she's gone, and she's always gone too long, anytime she goes away.
JussiKoo
20.10.2011 09:55:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Komppaan Ollin linkittämää EBS:ää. Tuo kaappi toimii hienosti.
 
"Mikä muualla tulkitaan homoeroottiseksi, on bassodadassa vain ryhmähenkeä." (kraaps 03/2010)
crazy hound
20.10.2011 19:09:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

(Jonkinmoisena vaihtoehtona elää vielä Hartken kamoissa pysyminen, vaan mahtaneeko olla sama onkelma yhä edessä jos vain eri mallistoon siirtynee? Tuossa jo 8ohmille 400w, jotta pienoinen tehon puute nupissa taas edessä. Vaan taitanee väki noita kaappeja kituuttaa hartken 3500 nupillakin?!)
 
Käytettynä saattaisi tuolla budjetilla saada kaksi Hartken kaappia, jolloin kuorman saa tiputettua 4:ään ohmiin, ja teho tuskin loppuu kesken! Uusilla kaapeilla budjetti taitaa ylittyä.
 
Kokemukseni mukaan xl-sarjan kaapeilla (15" ja 4 x 10") peräkkäin kytkettynä ja 3500-nupilla, ei tarvitse volyymia juurikaan kolmosesta ylöspäin kääntää ja hyvin tytisee esim kuppilakeikalla yleisöllekin, ilman PA:han kytkemistä!
 
Muistaakseni Niskalaukauksen Ursin käytti paria viimeistä vuotta lukuunottamatta vastaavanlaista settiä, kuin minulla. Vanhemmat mallit olivat tosin.
 
Jesus Muerte
20.10.2011 21:20:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Piece Of My Mind: Tuohon ämyriin tulee selvyys viikonlopun keikalla, sikäli kun sitä lainailen. Hieman huolettaa vain tuon tarjoama 600w teho 4ohmille
 
Jos mä nyt vähän nipotan, ennen kuin joku muu ehtii. Kaapissa ei ole tehoa, vaan tehonkestoa. Sen puolestahan se on hyvinkin passeli kaveri tuolle nupille.
 
Piece Of My Mind
21.10.2011 13:42:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hieman ottanut selkoa ohmeista/wateista ja kyllähän tuo 4ohm kaapinetsintään nyt näyttäisi painottuvan. Ja tänään selkiää kuinka tuo marsu pärisee Hartken voimin. Hyvä vinkki myöskin tuo EBS:n kaappi, siitä tiedustelua laitettu.. Vaan kyllä tuo Ampegin kaappikin kiinnostusta herättää.
 
Insinööri ja basisti. Voiko paremmin elämässä (epä)onnistua.
Piece Of My Mind
27.10.2011 20:56:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olli.M: Miksi ei olisi. Tuolla neljällä ohmilla saat puristettua kaikki tehot irti nupista mitä löytyy. Yhdessä 8 ohmin kaapissa on tietty etunsa, jos miettii vaikka toisen kaapin hommaamista siihen rinnalle jossain kohtaa. Kahdella 8 ohmin kaapilla sitten se 4ohm, jolloin edelleen vahvistin puskee täyttä tehoa ja kaiutin pinta-alaa on enempi.
 
Vaan miten on yksittäisen 4ohm kaapin kytkenän kanssa, kun erillistä ohm-valitsinta ei ole. Kumpikin lähtö on merkitty 8ohmille. Onko tuo 4ohm kuorma siis tarkoitettu kahden 8ohm kaapin avulla saavutettavaksi, vai onnistuuko myös yhden kanavan kautta 4ohm kaappia käyttäessä. Ilmeisesti onnistunee.. mutta hieman hämmentänee?! Osaako joku valaista asiaa..???
 
Insinööri ja basisti. Voiko paremmin elämässä (epä)onnistua.
Antti K.
27.10.2011 22:20:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Piece Of My Mind: Vaan miten on yksittäisen 4ohm kaapin kytkenän kanssa, kun erillistä ohm-valitsinta ei ole. Kumpikin lähtö on merkitty 8ohmille. Onko tuo 4ohm kuorma siis tarkoitettu kahden 8ohm kaapin avulla saavutettavaksi, vai onnistuuko myös yhden kanavan kautta 4ohm kaappia käyttäessä. Ilmeisesti onnistunee.. mutta hieman hämmentänee?! Osaako joku valaista asiaa..???
 
Kysy hyvä mies Googlelta!
 
Noh, mie kysyin sinun puolesta:
 
http://www.samsontech.com/site_medi … acy_docs/Hartke355500_ownman_V5.pdf
 
Katso tuosta manuaalista sivu 6. Kyllä voit yhden 4 ohmin kaiuttimen kytkeä 5500:een. Mutta kahta sellasta elä mene siihen tyrkkäämään.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti