Muusikoiden.net
27.05.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Virityskoneiston vaihtaminen
1
zkelez
17.10.2011 11:34:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarvisi tuohon tuoreeseen hankintaani vaihtaa koneisto, kun ei sitä saa kiristettyä luotettavaksi. Kyseessä siis Tokai Hardpuncher -81. Onkohan mahdollista löytää sellaista koneistoa mikä sopisi justiinsa noihin ruuvikoloihin? Nää originaalit on kiinni kolmella ruuvilla, ja mitä katsoin Thomannin valikoimaa, niin näytti että sieltä ei samaa tyyliä löydy. Osa tosin näytti siltä, että pari ruuveista voisi mennä vanhoihin koloihin, onko sillä miten väliä, että kuinka monella ne kiinnittää? Ei tahtoisi porailla lisää reikiä ellei ole pakko.
 
hollstro
17.10.2011 11:44:20
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

zkelez: Tarvisi tuohon tuoreeseen hankintaani vaihtaa koneisto, kun ei sitä saa kiristettyä luotettavaksi. Kyseessä siis Tokai Hardpuncher -81. Onkohan mahdollista löytää sellaista koneistoa mikä sopisi justiinsa noihin ruuvikoloihin? Nää originaalit on kiinni kolmella ruuvilla, ja mitä katsoin Thomannin valikoimaa, niin näytti että sieltä ei samaa tyyliä löydy. Osa tosin näytti siltä, että pari ruuveista voisi mennä vanhoihin koloihin, onko sillä miten väliä, että kuinka monella ne kiinnittää? Ei tahtoisi porailla lisää reikiä ellei ole pakko.
 
Taitaa olla kyseessä tällainen koneisto joka on oikealla puolella: http://i391.photobucket.com/albums/ … 54/pentastars/p1010924_36281604.jpg
 
Kuten kuvasta näkee, sopi samaan lapaan perinteinen Schallerin koneisto. Reikien porailulta ei voi välttyä, voi olla että myös viritintappi (sen holkki) vaati suuremman reiän. Kyllähän se koneisto kestää paikallaan vaikka kahdella ruvilla.
 
Todella harvoi koneisto on sellainen ettei se pidä virettä, eli kääntyisi itsestään. Tsekkaa että koneisto on puhdas ja kaikki ruuvit ovat kiinni. Myös kielen kiinnitys tappiin olisi hyvä olla oikein.
 
vasemmassa lahkeessa-klubin elinikäinen kannatusjäsen
J.Hollström
17.10.2011 11:51:34 (muokattu 17.10.2011 11:52:18)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos on presarikopio, niin nämä pitäisi olla oikeat palikat siihen: http://www.thomann.de/fi/fender_vintage_style_bass_tuning_set.htm
 
Antti K.
17.10.2011 12:32:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

J.Hollström: Jos on presarikopio, niin nämä pitäisi olla oikeat palikat siihen: http://www.thomann.de/fi/fender_vintage_style_bass_tuning_set.htm
 
Multa löytyis tuollaiset, siis reverse-malliset joutilaina. Ja jäsen Chiefiltä löytyis Schallerin BMFL:t joutilaina. Molemmat kävis.
zkelez
17.10.2011 14:49:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No toi on sellanen, että kun alat laskea niin tuntuu kuin se olisi ollut jo matkalla löysempään. Eli lähtö löysempään on täysin kitkaton. Ei se kauheesti virettä päästä itsekseen, mutta tykkäisin kyllä että se kestäisi jos joku aivastaa kohti.
 
hollstro
17.10.2011 15:18:00
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

zkelez: No toi on sellanen, että kun alat laskea niin tuntuu kuin se olisi ollut jo matkalla löysempään. Eli lähtö löysempään on täysin kitkaton. Ei se kauheesti virettä päästä itsekseen, mutta tykkäisin kyllä että se kestäisi jos joku aivastaa kohti.
 
Onhan ruuvit tiukalla? Jos on klappia niin se tekee tuon tunteen. Mutta ei se vire itsestään laske vaikka olisi herkätkin virittimet. Vintage Fendereissä on myös samanlainen herkkä tuntuma alaspäin virittäessä.
 
vasemmassa lahkeessa-klubin elinikäinen kannatusjäsen
zkelez
17.10.2011 23:03:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo ei niitä ruuveja saanut kireemmällekään. Olisit siis sitä mieltä, että toi on enemmän ominaisuus kuin vika? Vähän kyl häiritsee mua, mutta ehkä ny tarkkailen sitä sitten tovin kauemmin, että pettääkö vire väärissä paikoissa.
 
hollstro
17.10.2011 23:07:58
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

zkelez: Joo ei niitä ruuveja saanut kireemmällekään. Olisit siis sitä mieltä, että toi on enemmän ominaisuus kuin vika? Vähän kyl häiritsee mua, mutta ehkä ny tarkkailen sitä sitten tovin kauemmin, että pettääkö vire väärissä paikoissa.
 
Juu, se on ominaisuus.
 
vasemmassa lahkeessa-klubin elinikäinen kannatusjäsen
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti