Muusikoiden.net
21.06.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Vahvistimen hankinta - Jelppiä kiitos
1 2 3
Holis
04.09.2011 21:37:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terveppä terve, elikkäs oltais nyt poikien kanssa vuos rämpytelty bändinä ja saatu jo jotakin aikaan. Nyt olis tarve päivittää ihan kunnollisiin bassokamoihin jotka toimisivat moitteettomasti ja kuuluisivat kitaran ja rumpujen läpi. Tyyli on "mättömetallia" semmosta groove -meininkiä mukana. (chimaira, five finger death punch yms.)
 
Vastassahan on Line 6 Spider IV 150W ja tälle pitäisi saada vastapainoa. Tiedän että basson pitäisi muistaakseen olla vähintään kaksi kertaa kitaran tehot mutta heitän muutamat ehdotukset budjettiin nähden. Semmonen vähän reilu 300€ ois käytössä.
 
Vehkeet tulee näin aluksi pelkkään reenis käyttöön.
 
Kustom KXB200HR http://www.thomann.de/fi/kustom_kxb200hr.htm
Kustom Deep End 210H http://www.thomann.de/fi/kustom_deep_end_210h.htm
 
Tahi
 
Gallien Krueger MB-200 + Gallien Krueger 115MBX
 
http://www.thomann.de/fi/gallien_krueger_mb_200_bundle.htm
 
Jos näissä ei tehot millään riitä tai on huomautettavaa niin kritiikkiä otetaan vastaan. Myös muut ehdotukset ovat enemmän kuin tervetulleita!
 
ninokoo
04.09.2011 21:51:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Holis: Terveppä terve, elikkäs oltais nyt poikien kanssa vuos rämpytelty bändinä ja saatu jo jotakin aikaan. Nyt olis tarve päivittää ihan kunnollisiin bassokamoihin jotka toimisivat moitteettomasti ja kuuluisivat kitaran ja rumpujen läpi. Tyyli on "mättömetallia" semmosta groove -meininkiä mukana. (chimaira, five finger death punch yms.)
 
Näistä ottaisin taas Kruegerin. 15" sopinee paremmin tuohon juttuun, kun varsinkin nuo halvat 2x10:t tahtoo jäädä vähän hinteläksi yksinään. Kannattaa seurailla toria, käytettynä saa tuohon hintaluokkaan huomattavasti parempaa tavaraa.
 
I always kinda, sorta wished I looked like Elvis
mr.bungle
04.09.2011 22:26:28
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=541032 ?
 
tjugo kilo tursk aer mycket tursk
Miikss
05.09.2011 00:01:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mr.bungle: http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=541032 ?
 
Komppia tälle.
 
jaakonam
06.09.2011 04:00:29 (muokattu 06.09.2011 04:01:59)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miikss: Komppia tälle.
 
x 2.
 
Peavey on rujo ja älämölökäs, mutta taipuisa. Hartke ajaa asiansa paremmin kuin hyvin.
 
"Basso on yksinkertaisten miesten monimutkainen instrumentti."
Windreaper
06.09.2011 12:42:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuon paketin luulisi lähtevän 300e kuluineen, pyynnissä nyt on reilu satanen ilmaa.
 
hollstro
06.09.2011 12:45:06
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Windreaper: Tuon paketin luulisi lähtevän 300e kuluineen, pyynnissä nyt on reilu satanen ilmaa.
 
Ei mun mielestä. Nuppi on hyvinkin 250...300 ja kaappi 100...150 arvoisia. Onko jossain tarjolla halvemmalla?
 
vasemmassa lahkeessa-klubin elinikäinen kannatusjäsen
Windreaper
06.09.2011 13:20:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hollstro: Ei mun mielestä. Nuppi on hyvinkin 250...300 ja kaappi 100...150 arvoisia. Onko jossain tarjolla halvemmalla?
 
Mihin tuo nupin hinta-arvio perustuu? Itse en maksaisi alitehoisesta kasaritrankkunupista yli kahta sataa ja pari hunttiakin olisi liikaa (200e-luokassa on parempia vaihtoehtoja kuten GK Backline 600).
 
JuXu
06.09.2011 13:33:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Windreaper: Mihin tuo nupin hinta-arvio perustuu? Itse en maksaisi alitehoisesta kasaritrankkunupista yli kahta sataa ja pari hunttiakin olisi liikaa (200e-luokassa on parempia vaihtoehtoja kuten GK Backline 600).
 
No nyt alkoi kiinnostamaan, että millä mittapuulla toi Peavey on alitehoinen?
J.Hollström
06.09.2011 13:35:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Windreaper: Mihin tuo nupin hinta-arvio perustuu?
 
Vaikkapa siihen, että sitä mukaa kun t-kauppa ja muut massatukkurit on alkaneet suoltamaan noita halpatyövoimalla teetettyjä kiinanpommeja kuluttajille, on näiden oikeiden ja kestävien laitteiden arvostus noussut. Ts. kasaripivikat alkaa olla kuumaa kamaa pikkuhiljaa.
 
Rasmund
06.09.2011 13:53:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osta multa pois Harley Bentonin MKIII, melkein 200 watin bassovahvari.
Halvalla lähtisi :p
 
Don't waste chances life gives.
hollstro
06.09.2011 14:42:14
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Windreaper: Mihin tuo nupin hinta-arvio perustuu? Itse en maksaisi alitehoisesta kasaritrankkunupista yli kahta sataa ja pari hunttiakin olisi liikaa (200e-luokassa on parempia vaihtoehtoja kuten GK Backline 600).
 
Et ole tainnut tuollasella pivikalla soitella. Ne on jämäkästi tehtyjä laitteita ja kestää isältä pojanpojalle. Tehoa on ihan tarpeeksi kun on mätsäävä kaappi.
 
vasemmassa lahkeessa-klubin elinikäinen kannatusjäsen
pekezu
06.09.2011 17:04:27
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hollstro: Et ole tainnut tuollasella pivikalla soitella. Ne on jämäkästi tehtyjä laitteita ja kestää isältä pojanpojalle. Tehoa on ihan tarpeeksi kun on mätsäävä kaappi.
 
Kompostia tälle.
 
Itellä mm. päävehkeenä ollut pari vuotta TE:n 4x10" kombo, josta lähtee "vain" 150W tehoa kaappiin.
 
No eipä ole monella keikalla saanut avata edes kolmoseen asti sitä.
 
Watit ei välttämäti kerro mitään, enempi vaikuttaa herkkä kaappi (3dB:n pudotus herkkyydessä vaatii jo tuplatehot, että päästään samoihin mökämääriin). Lisäksi monien valmistajien "watit" on jotain muuta kuin watteja. Hurjilla säröarvoilla saatuja maksimivirrankulutuksia tms.
 
"Ei kyllä paskominen on parasta mitä voi tehdä housut jalassa." -bassodada
Teijo K.
06.09.2011 18:29:10
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mr.bungle: http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=541032 ?
 
Nää tekis mieli ostaa itelle, ei ole vaan laittaa nyt harrastukseen neljää sataa, mut jos olis. No tuo hartke ei tuossa yhtälössä lämmitä, mutta tuo peavey on kunnon kamaa.
 
Talent is cheaper than table salt. What Separates the talented individual from the successful one is a lot of hard work :Stephen King. Talent is 1% inspiration, and 99% perspiration :Edison.
Windreaper
06.09.2011 18:30:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hollstro:
 
Itse asiassa yhden bändin reeniksellä oli juurikin MKIII, joten kampe on tuttu. Ei kulttimaine siltikään ole kolmen huntin arvoinen - varsinkaan aloittajalle joka ei vahvistinta fanita. Suosittelemani Backline 600 sattuu olemaan Kiinassa valmistettu 400RB, jolla on "ihan hyvä" maine niin luotettavana lyömäaseena kuin bassovahvistimenakin. Plus puolijohteet ovat 30v uudempaa tekoa ja mallia kuin Peaveyssä.
 
En jaksa edes kommentoida tuota kiinapaskaruikutusta muuta kuin sen verran että tehtaan laadunvalvonnalla on enempi merkitystä kuin sijaintimaalla. Kaukoidässä tehdään ihan laadukastakin tavaraa. Esim. GK:lla on Kiinassa oma tehdas, ei mitään OEM-scheisseä. En ole kuullut kauheasti valituksia GK:n Neo-sarjan laadusta. Mutta mikäs siinä jos Made in USA -lätkästä tulee hyvä mieli. Mullekin tulee ja se vaikuttaa ostopäätöksiin.
 
pekezu:
 
Joo, olet ihan oikeassa - helpoin tapa saada lisää möykkää on lisätä kaiutinpinta-alaa. Saat itse asiassa ~6dB lisää kun tuplaat kajarien määrän koska myös hyötysuhde ~kaksinkertaistuu. Elementtien koko liikepoikkeama kannattaa kuitenkin myös hyödyntää. Hyvään 4x10-kaappiin kestää ajaa vähintään ~250W.
 
Mulla on torilla myynnissä GK:n läjä sen takia, että pystyn nykyhommissa avaamaan masteria tasan yhden (1) pykälän. En tiedä mitä musaa soitat ja kamppeet ovat tarkoitukseesi varmasti riittävät, mutta aloittaja näyttäisi soittavan äärimetallia - eli sitä möykkää tarvitaan kuitenkin vähän enempi.
 
Mutta overall: Läjä oli mun mielestä aloittajan budjettiin ihan hyvä, mutta tuli hirveät flamet kun erehdyin mainitsemaan että ehkä tuonikäisistä kamppeista ei kannattaisi maksaa ihan tuollaista hintaa kun uutena saa samaan hintaan parempaa...
 
J.Hollström
06.09.2011 19:10:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Windreaper: En jaksa edes kommentoida tuota kiinapaskaruikutusta muuta kuin sen verran että tehtaan laadunvalvonnalla on enempi merkitystä kuin sijaintimaalla.
 
Sen jälkeen kun alkaa olemaan yli 30 vuotiaita toimivia kiinanpommeja myynnissä niin homma on taputeltu. Tätähän emme voi vielä tietää, mutta fakta on se, että sen jälkeen kun kulutuselektroniikan massavalmistus siirtyi Kiinaan ja muihin halvan työvoiman maihin, laitteiden käyttöikä on lyhentynyt radikaalisti. Sama homma pätenee myös musalaitepuolelle.
 
Kyse ei ole pelkästään laadunvalvonnasta, vaan koko ketjun summasta, jossa mukana on yksittäisten kikkuloiden laadukkuus ja käyttöikä. Silloin kun laite kasataan halvimmista mahdollisista komponenteista, halvimmalla mahdollisella työvoimalla ja halvimmalla mahdollisella menetelmällä voi olettaa että vikaantumisalttius ajan funktiona on suurempi kuin jos laitteeseen panostetaan joka osa-alueella. Esim. samalla hintaa jolla joku halvin kiinanpaskavahvistin myydään loppukäyttäjälle, ei saa edes laadukkaita potentiometrejä, silloin kun laitetaan parasta pöytään.
 
Henk. koht. supportoin ihan ekologisen ajattelun vuoksi käytetyn ja laadukkaan kaman kierrättämistä enemmän kuin sitä että jengi lisää kulutustottumuksillaan tätä nykymeininkiä; "enemmän, halvemalla ja mahdollisimman kaukaa".
 
Windreaper
06.09.2011 19:16:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ai niin ja tuosta herkkyydestä tuli mieleen. Valmistajien ilmoittamilla herkkyyslukemilla ja taajuusvasteilla voi muuten pyyhkiä persettä niin kauan kuin ne eivät julkaise mitattuja taajuusvastekäyriä.
 
Kun mennään kerran fantasiaosastolla, niin aloittaja voisi rakentaa parilla huntilla sellaisen 1x10-torvikaapin, että se pyyhkisi lattiaa kaikilla suorasuuntauksena ampuvilla bassokomeroilla.
 
http://billfitzmaurice.info/DR250.html
 
Windreaper
06.09.2011 19:33:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

J.Hollström:
Kyse ei ole pelkästään laadunvalvonnasta, vaan koko ketjun summasta, jossa mukana on yksittäisten kikkuloiden laadukkuus ja käyttöikä. Silloin kun laite kasataan halvimmista mahdollisista komponenteista, halvimmalla mahdollisella työvoimalla ja halvimmalla mahdollisella menetelmällä voi olettaa että vikaantumisalttius ajan funktiona on suurempi kuin jos laitteeseen panostetaan joka osa-alueella. Esim. samalla hintaa jolla joku halvin kiinanpaskavahvistin myydään loppukäyttäjälle, ei saa edes laadukkaita potentiometrejä, silloin kun laitetaan parasta pöytään.

 
Niinno, mulla oli pitkään käytössä Peavey Bravo 112 -putkivahvistin. 80-luvun jenkkilaatua: muoviset, suoraan piirilevylle kolvatut jakit ja potikat. Rupesivat rahisemaan heti ja jakkien juotoksiakin kolvailin pariin otteeseen. Putkenkannatkin olivat huterasti kiinnitetyllä lisäpiirilevyllä - putkia vaihtaessa piti avata koko vahvistin ja tukea piirilevyä toiselta puolelta koska se taipui niin maan pirusti. Kyllä halpaa paskaa on osattu tehdä aina.
 
Mutta ei siinä, vanhat vahvistimet ovat kyllä yleensä mekaanisesti kestäviä. Lisäksi niissä on samat hyvät ominaisuudet kuin vanhoissa Ladoissa: niitä voi helposti korjata. Se on kuitenkin fakta, että 30-vuotiaassa vahvistimessa eivät konkat voi olla enää kovin hyvässä hapessa - ja tuskin trankutkaan. Yhdistetään tähän vielä aloittajan metalliharrastus, joten nupit ovat luultavasti lähellä kaakkoa kuin koillista. Hankintahintaan tulee lisää numeroita, jos joutuu tekemään liikkeessä remontin piakkoin hankinnan jälkeen.
 
Tarkoitukseni ei ollut todellakaan dissata muiden kommentteja, lähinnä meinaan vain sitä että vanhojen vahvareiden hinnassa kannattaa huomioida komponenttien ikä. Samalla lailla asunnostakin saa ihan eri hinnan riippuen siitä onko putkiremontti tehty vuosi sitten vai tulossa vuoden päästä.
 
hollstro
06.09.2011 23:15:53
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitä pidempi selltys, sen heikompi substanssi.
 
vasemmassa lahkeessa-klubin elinikäinen kannatusjäsen
Maisteri
07.09.2011 00:22:35 (muokattu 07.09.2011 00:23:22)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hollstro: Ei mun mielestä. Nuppi on hyvinkin 250...300 ja kaappi 100...150 arvoisia. Onko jossain tarjolla halvemmalla?
 
Tähän lähettyville omakin hinta-arvio osuisi. Nupista voisi maksaa 250 tai ehkä hitusen alle. Kaappi ny on vähintään sen 150 väärti. Eli on tuo lopulta hyvinkin edukas läjä ja hinta oikeinkin kohdillaan. 300 olisi jo ihan naurettavan halpa hinta koko läjästä.
 
Tuon ajan Peavey Markit on saletisti kovaa panssarivaunukamaa. Itelläkin Mark IV 400 series 80-luvun alusta. Todella mainio saundikin tuossa vehkeessä. Tehoja lupaa 300W @ 2 ohm, 210W @ 4 ohm, 130W @ 8 ohm. Kun ajelee 8 ohmisilla 115- ja 412-kaapeilla erikseen, jolloin siis käytössä nykynormien mukaan "vain" hyvinkin riittämättömältä kuulostava 130 trankkuwattia, ei tarvi oikeasti äärirajoille edes luukutella vehjettä äänekkäässä rokkauksessa. Ja oikein mainiosti riittää potku. Noilla molemmilla komeroilla kun irtoaa sitten se 210W (ja toki kaiutinalakin lisääntynyt), niin on jo ihan supertehokas ja isosaundinen killeriläjä. Aika lähelle yhtä äänekäs jopa kuin tuo 100W putkimarsuni. Eli kyllä tuossa Mark 3:ssakin varmasti tehot riittää, tuolla Hartke-komerolla. 30-vuotias USA-watti vaan näemmä on ihan eri juttu, kuin nykypäivän heppoisempi Kiina-watti. Ei tartte sitä kuuttasataa olla että kuuluu hevirumpalin alta.
 
Hartkeja en rupea ylistämään sen kummemin, koska en oikein koskaan ole alumiinikartioiden saundia diggaillut. Mutta ovathan nuo vähintäänkin ihan OK peruskamaa aina olleet ja kyllä tuollaisesta kaapista mökää irtoaa, eikä hintakaan tosiaan päätä huimaa.
 
http://www.myspace.com/thegeorgedoubleuse http://www.thegeorgedoubleuse.com
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti