Muusikoiden.net
20.04.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kasuga Jazz Bass -74 remonttia
1
haukka_
24.02.2011 11:42:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tulipas tässä useamman vuoden tauon jälkeen palattua asiaan ja tartuttua jälleen bassoon. Ongelmaksi vaan meinaa muodostua se, että nykyisessä soittimessa on niin pirun kiero kaula. Tuota ei enää oikein mitenkään puhtaaseen vireeseen saa ja kaularauta on niin kulunut ettei säätäminenkään onnistu. Oon kuitenkin niin tykästynyt tuohon kaunottareen ja eihän nyt hyvää vintage mahonkitukkia voi minnekkään pölyttymään laittaa. Jonkinlaisella remontilla tuosta saan vielä soittimen lopuksi elämää. Ei ensimmäisestä soittimesta lähdetä luopumaan.
 
Olen miettinyt semmosta operaatiota, että kuhan budjetti tässä antaa myöten niin tilailen eBayn kautta kohtuu hintaisen Fenderin Jazzarin -70 replica kaulan ja ostan kaveriksi Gotohin virityskoneiston ja 201 tallan.
 
Sen lisäksi jossain vaiheessa käy ajankohtaiseksi mitä todennäköisimmin myös elektroniikan uusiminen. Nuo mikit tässä mietityttääkin. Kuten tästä näkyy: http://personal.inet.fi/private/juh … .hietala/misc/jazzbassmosaic5sr.jpg , on soittimessa singlecoilit humbuckerin koteloilla. Mitkähän passiivit tuohon saisi nätisti upotettua ilman suurempia viilaamisia? Esim. Bartolinin tai EMG:n saippuapalat näyttäisi mahdollisesti natsaavilta, pitää vielä millit mitata. Musiikin puolesta on raskaampi kama on sydäntä lähellä, joten humbuckerit tuplana ei välttämättä ole soundin puolesta huono ratkaisu. Toisaalta taas singlecoil kaulamikiksi saattaisia tuoda vähän lisää ulottuvuuksia ja monipuolisuutta. Mutta valmistaako mikään firma singlejä soapbarin kotelolla?
 
Projekti ei sinällään ole vielä ajankohtainen, kun rahoituksesta ole havaintoakaan. Tapana vain kartoittaa kaikki mahdollisuudet hyvissä ajoin ennakkoon. Miten suurta remonttia olisi ylipäätään ns. kannattavaa tällaiselle soittimelle ruveta tekemään? Luopumaan tästä en kuitenkaan tule. Puiltaan omaan käteen laadukas Japanian kopio kyseessä, joten mielellään tästä soittokelpoisen jälleen tekisi.
 
human, all too fucking human.
Mase
24.02.2011 12:12:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ongelmaksi vaan meinaa muodostua se, että nykyisessä soittimessa on niin pirun kiero kaula. Tuota ei enää oikein mitenkään puhtaaseen vireeseen saa ja kaularauta on niin kulunut ettei säätäminenkään onnistu.
 
Onko kaula siis oikeasti kiero(potkurilla) vai onko siinä pelkästään liikaa reliefiä? Mikäli tuo kaularaudan säätömutteri on kulunut pyöreäksi, niin senhän voinee osaava soitinseppä vaihtaa. Tämä vaihtoehto siis mikäli kaula on vain liikaa notkolla... "oikeasti kieroja" kauloja kaiketi korjataan jotenkin höyläämällä otelautaa(fiksummat saa korjata) tai lämmittämällä jne.
 
Saa kysellä tuuraamaan kitaran/basson varteen. Taustalaulut saa kaupanpäälle.
alatama
24.02.2011 13:27:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nää Kasugathan rupeaa olemaan kohta arvossaan, joten jos olisin sinä, en missään nimissä ostaisi tarvikekaulaa vaan korjauttaisin vanhan. Varmaan tulee edullisemmaksikin kun uuden hommaaminen. Tossahan kaula on tyylikäs 70-lukulainen. Kysäse oikasusta esim Kallelta. On alan mies: http://www.suhonenguitars.com/
 
Sama mikkien kanssa, ei ne surkeet ole, ihan kelpo mikit. Ei kandee vaihtaa. Vaihdossa tulis vielä ongelmaksi mikkikolot, joihin ei oikein muut mikit istu helposti. Hommaa mieluummin vaikka sansampin di boxi ja saundi paranee kummasti.
 
Yhteenvetona - säilytä Kasuga alkuperäisenä.
 
Ivan ja pilkan siedän, mutta en suoranaista vittuilua.
haukka_
24.02.2011 15:03:58 (muokattu 24.02.2011 15:04:57)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pitää kyllä ottaa selvää olisiko tuo kaulan kuntoon säädättäminen minkälainen prosessi. Tosiaankin tuo kaularaudan mutteri on kulunut pyöreäksi ja nauhat törröttävät ja kaipaavat hiomista. Mietin alunperin, että tossa on varmaan sen verran rempattavaa ettei välttämättä ole kannattavaa kunnostaa. Mutta alkuperäinen tietysti olisi aina alkuperäinen. Kunhan saa tuosta ammattilaisen mielipiteen, että onko mitään tehtävissä vai onko puu oikeasti vinoutunut korjaamattomaksi. Virityskoneiston joutuu ainakin korvaamaan, kun tapit on jossain kolauksessa menneet vinoon.
 
human, all too fucking human.
tarzan
24.02.2011 15:19:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

haukka_: Pitää kyllä ottaa selvää olisiko tuo kaulan kuntoon säädättäminen minkälainen prosessi. Tosiaankin tuo kaularaudan mutteri on kulunut pyöreäksi ja nauhat törröttävät ja kaipaavat hiomista. Mietin alunperin, että tossa on varmaan sen verran rempattavaa ettei välttämättä ole kannattavaa kunnostaa. Mutta alkuperäinen tietysti olisi aina alkuperäinen. Kunhan saa tuosta ammattilaisen mielipiteen, että onko mitään tehtävissä vai onko puu oikeasti vinoutunut korjaamattomaksi. Virityskoneiston joutuu ainakin korvaamaan, kun tapit on jossain kolauksessa menneet vinoon.
 
http://www.eleanorguitars.com/ Kysy tuolta, olis samalla paikkakunnallakin.
 
Ja sieltä se taas tuli.
dewfall
24.02.2011 15:22:35
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuvissahan tuo peli näyttää uudelta. Itsekin pitäisin mahdollisimman orggiksena, 70-luvun japanianvintage on kovassa huudossa ja soitin on hieno. Vieläkään ei käynyt aivan selväksi onko kaula tosiaan jengalla eli kierteellä? Kaularaudan mutterin vaihtohan on aika triviaali toimenpide - kielet pois, mutteri pois, uusi tilalle. Toki jos mutteri on mallia kuusiokolo ja aivan pyöreä, tarvinnee työkaluja.
 
Mikkeihinkään en koskisi, elleivät aivan paskalta kuulosta. Kokokin näyttää epästandardilta - jollei, EMG:n saippuapalakotelossa saa kaikkia mahdollisia kelayhdistelmiä.
 
hollstro
24.02.2011 15:40:39
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hienokuntoinen peli. Parasta mitä tuole voi tehdä on pitää se mahdollisimman alkuperäisenä. Eihän tuo ihan sitä best of the best Japan Vintagea ole, aika kaukana siitä, joten ei siinä monesta satasesta puhuta vaika tuon pilaisikin modaamalla. Silti, se on oman aikansa historiaa.
 
vasemmassa lahkeessa-klubin elinikäinen kannatusjäsen
fox
24.02.2011 15:43:20
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

dewfall: Toki jos mutteri on mallia kuusiokolo ja aivan pyöreä, tarvinnee työkaluja.
 
Kaularaudan mutteri taitaa olla tuos sellanen Fender-mallinen "pitkä hylsy" jossa on päässä ruuvinurat? Tai jos siellä tosiaan on mutteri, se on messinkinen kartiomutteri, joka on niin pirun herkkä pyöristymään - kuitenkin, kyllä siihen ammattikorjaaja konstit keksii, ellei ole käynyt niin ikävästi että on vedetty rauta poikki. Noissa tuon ikäkauden japseissa kun se kaularauta ei ihan maailman kovinta ainetta ole, ja brakaa helposti lavan päästä.
 
Mikkeihinkään en koskisi, elleivät aivan paskalta kuulosta. Kokokin näyttää epästandardilta - jollei, EMG:n saippuapalakotelossa saa kaikkia mahdollisia kelayhdistelmiä.
 
Mikit on kopiot Gibsonin EB-kolmosen minihumpparista, joka taas on kooltaan se Epipuhelimenkin mikityksistä tuttu. Todennäkösesti "ylijäämää" EB-3 ja Rickenbacker -kopiotuotannosta. Vähän vaikee on löytää ihan samankokoista, jollei sitten tosiaan laita kahta Gibsonin EB-3 tallamikkiä. Jos ne orkkismikit "käy ja kukkuu" niin en kyllä vaihtais?
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
fox
24.02.2011 15:44:36
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hollstro: Hienokuntoinen peli. Parasta mitä tuole voi tehdä on pitää se mahdollisimman alkuperäisenä. Eihän tuo ihan sitä best of the best Japan Vintagea ole, aika kaukana siitä, joten ei siinä monesta satasesta puhuta vaika tuon pilaisikin modaamalla. Silti, se on oman aikansa historiaa.
 
Sikälikin vielä, että Kasuga on sikäli harvinaista kamaa, että se on Kasugan tehtaalla tehty.. ;)
 
welcome to the twilight zone "A fox is a wolf who sends flowers." relic #1
haukka_
24.02.2011 16:02:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaula ei omaan silmään ainakaan suoranaisesti kierolta näytä, voisi kenties selvitäkkin ihan rautaa säätämällä. Toi mutteri on tosiaankin mallia kuusiokolo ja täysin pyöreäksi hioutunut. Mikeissä ei kyllä soundin puolesta ole sinällään mitään vikaa. Plugi rahisee jonkin verran, mutta luulisi juotoksien uusimisen riittävän.
 
Pitääkin tuolta Eleanor Guitarsilta käydä kysymässä mielipidettä. En tiennykkään tommosen lafkan olemassaolosta. Kyllähän tämän mielellään pitäisi mahdollisimman aidossa kuosissa. Alunperin arvelutti tarvittavan remontin määrä ja ajattelin selviäväni helpommalla uusilla osilla. Mutta ei nuo vaihtokaulatkaan tosiaan kovin halpoja ole, joten hyvinkin voisi saada täyden uudelleen säädön ammatilaisella jopa vähemmällä rahalla.
 
human, all too fucking human.
tarzan
24.02.2011 16:09:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

haukka_: Pitääkin tuolta Eleanor Guitarsilta käydä kysymässä mielipidettä. En tiennykkään tommosen lafkan olemassaolosta. Kyllähän tämän mielellään pitäisi mahdollisimman aidossa kuosissa. Alunperin arvelutti tarvittavan remontin määrä ja ajattelin selviäväni helpommalla uusilla osilla. Mutta ei nuo vaihtokaulatkaan tosiaan kovin halpoja ole, joten hyvinkin voisi saada täyden uudelleen säädön ammatilaisella jopa vähemmällä rahalla.
 
Soita sinne, pulju ei tietääkseni ole avoinna aina. Hyvää työtä kyllä tekee, ainakin mitä on omia ollu ja muitten vehkeitä nähny.
 
Ja sieltä se taas tuli.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti