Muusikoiden.net
20.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Minkälaista vahvistinta?
1
Holis
17.01.2011 16:57:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terse, olen tässä syksyn aikana aloitellut bassonsoiton. Bänditoimintaa harrastellut kohta puolisen vuotta ja pitäisi kysyä vähän vahvistimesta. Musiikkityylinä toimii aika raskaammanpuoleinen metalli ja siitä vähän rauhallisemaan myös.
 
Kitaroista löytyy Line6 spider 150w ja (mahdollisen kakkoskitaristin) peavy 100w. PA-kamoja ei olla vielä kateltu. Rummut myös.
 
Elikkäs tarvitsisi tietää kuinka paljon tarvitsee lähteä munaa vahvistimesta että kuuluisi ihan mukavasti näitten vahvareitten takaa. Joskus luin että 2x kitaran vahvistimen tehot, mutta eiköhän joku täällä sen osaa suoristaa.
 
budjetin katto pyörii 200€ paikkeilla, tietoa tarvitaan! Ehdotelkaa ihmeessä
 
JudeJude
17.01.2011 18:06:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Treenikämpällä kannattaa muistaa, että vahvistimia voi kääntää alaspäin, ja rumpalin voi opettaa soittamaan hiljempaa. Se on vaikeaa mutta hurjan palkitsevaa. Mitä hiljempaa soittaa, sitä vähemmän kokonaissaundi menee puuroksi ja kaikkien soitosta saa selvää -> mokat ja epäselvyydet tulevat esiin ja niitä pitää korjata -> bändi kehittyy.
 
Merkitseväksi tekijäksi jää siis keikkailu.
 
Millaisissa paikoissa meinaatte keikkailla? Tuleeko basso keikoilla ulos PA:sta (jolloin vahvistin toimii lähinnä omana monitorina) vai kokonaan vahvarista?
 
-jude, joka ehti soittaa monta keikkaa sähköbassolla
 
"Kaikki jotka soittavat bassoviulua tai pasuunaa, ovat useimmiten neuvottomia." -Anton Tsehov, Romaani bassoviulusta
pekezu
17.01.2011 18:18:17
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vahvistimen watit eivät sinäänsä vertaudu tuohon kitaravahvistimien tehoon, sillä harvoin (toivottavasti) niitä kuitenkaan ajetaan täysillä.
 
Tuohon hintahaarukkaasi suosittelen Peaveyn TNT-komboa torilta. Niitä aina aika-ajoin pyörii ja ne liikkuvat about noissa hinnoissa. Mitä isommalla wattiluvulla, sitä parempi. Uskoisin 150W version aiheesta ainakin alkuun riittävän.
 
Tuo hiljaa soittaminen on hyvä vinkki. Se ei tarkoita hissuttelua tai hiplausta vaan sitä, että turhan voimankäytön (rumpalilta) sijaan haettaisiin sellaista napakkuutta. Kovaa soittaminen on ihan kivaa, mutta se ei loppupeleissä aja kenenkään etua, kaikkein vähiten keikoilla.
 
Esimerkiksi basso soi soittimena muutenkin tasapainoisemmin, jos sitä ei riuhdo. Kova tatsi sopii kyllä tiettyyn soundiin, mutta "läskeimmän" soundin saa vähän hiljempaa soittamalla. Pätee sekä plektralla että sormilla soitettuna.
 
"Ei kyllä paskominen on parasta mitä voi tehdä housut jalassa." -bassodada
Holis
17.01.2011 19:50:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia vastauksista! Juu on vähän pakko ollutkin soitella hiljempaa, nimittäin ainut minkä taakse basso tuntuisi jäävän on kitaran -> johtuu vain volasta, jota pitää tiputtaa. Muita ongelmia tällä hetkellä ei ole.
 
Tosiaan, katseltiin myös thomannilta noita Behringerin ultrabass -vehkeitä, mitäs sanoisitte toimisiko 90w ollenkaan alkuun vai pitäisikö tässä tapauksessa pamauttaa heti 180w? veikkaisin tosin jälkimmäistä mutta rahatilanne on tällä hetkellä aikas niukka.
 
Kunhan hanttihommia saisi jostain...
 
Keikkatiloja ei vielä olla katseltu sen enempää, keväällä saattaisi olla muutama mahdollisuus esiintyä. Paikkoina toimii aika varmasti sisätilat ja myös ehkä mahdollisesti ulkona. Yksi vaihtoehto on ajaa suoraan PA-kaapin läpi, mitenkäs PA ja basso, tarvitseeko minkälaisia virityksiä? Joku sanoi että mikseri olisi ainakin hyvä olla vahvistimen kanssa välissä.
 
markus16
17.01.2011 21:10:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Holis: Kiitoksia vastauksista! Juu on vähän pakko ollutkin soitella hiljempaa, nimittäin ainut minkä taakse basso tuntuisi jäävän on kitaran -> johtuu vain volasta, jota pitää tiputtaa. Muita ongelmia tällä hetkellä ei ole.
 
Tosiaan, katseltiin myös thomannilta noita Behringerin ultrabass -vehkeitä, mitäs sanoisitte toimisiko 90w ollenkaan alkuun vai pitäisikö tässä tapauksessa pamauttaa heti 180w? veikkaisin tosin jälkimmäistä mutta rahatilanne on tällä hetkellä aikas niukka.

 
Älä tuhlaa rahoja Behringeriin. Kuulostaa hyvältä ainoastaan paperilla. Ainakaan oman kokemuksen pohjalta en voi sanoa mitään hyvää ultrabasseista. Osta mielummin joku käytetty pömpeli niin säästyt pettymykseltä.
 
yanera
23.01.2011 16:50:38
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo-o
 
Budjetti on aika pieni jos meinaa edes siedettävää vahvaria löytää, edes käytettynä.
Itse ostin EDEN-merkkiset bassokamat tuossa jokinaika sitten ja tyytyväinen olen ollut. Kyseinen setti oli nuppikaappi systeemi 400w ja hintaa oli 820€, eli jos hyvää haluaa niin hinta on tietysti lähemmäs 1000€. Itse sain oman settini lähes puoleen hintaa, kun oli tarjouksessa.
BAssokamojen on syytä olla isotehoiset, että ei jää jalkoihin.
 
Eden:iä suosittelen sinullekken. Esim 200w combolla tykittää jo aikahyvin.
Suomen Turussa niitä myy soitin laine, joka on maahantuoja. Sieltä saa samoin hinnoin, jopa halvemmallakin kuin esim Saksanmaalta.
Tässä linnki:
http://www.soitinlaine.fi/sumuCMS/s … a_id/120&valmistaja_id=4236&soitin=
 
Toiset menee, toiset tulee, mutta minä tärisen.
Jakkeko
24.01.2011 08:52:45
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Täältä myös ääni käytetylle, etenkin kun budjetti on noin rajallinen. Tuohon rahaan et varmaan saa uutena pitkäikäistä ratkaisua, kun taas käytettynä voi hyvinkin löytyä jo joku todelline löytö. Ja combo ehdottomasti... Nuppi kaappi systeemi ei myöskään mahdu budjettiin.
 
Uuden Behringerin ostaminen voi vaikuttaa helpommalta vaihtoehdolta, mutta nyt kun olet jo luonut tämän ketjun niin kysele vaikka täällä vinkkejä käytetyistä. Ja teho ei ole yksin ratkaiseva tekijä. Äänen voimakkuus on usean muuttujan summa. Vahvistimen, siinä käytetyn tekniikan ja tehon lisäksi myös käytetty elementti ja kaappityyppi vaikuttaa äänen kuuluvuuteen... Omasta mielestäni jopa enemmän kuin teho. Teho on jopa hieman harhaan johtava käsite.
 
Jos haluat kytkeä bassosi suoraan mixeriin, on välissä suositeltavaa käyttää DI-boxia. Tämä on ratkaisuna halpa ja takaa ainakin jonkinmoisen soundin, mutta vaatii sitten PA:lta tehoa ja alapääntoistoa. Toinen vaihtoehto on käyttää DI-boxin tilalla jotain etuvahvistinta, mutta myös tässä tapauksessa PA vaatimus säilyy.
 
rokrokpoprok
Nazareth
24.01.2011 14:23:31 (muokattu 24.01.2011 14:24:48)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuossa ois todella kelpo vahvistin hyvään hintaan, Warwick Sweet 15 http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=486107
 
Tai no, en tiiä miten toimii raskaammassa, mut yritinpähä ainakin :)
 
Sitkeä rotta. Aina ei voi voittaa. Nää soi.
Dropped C
24.01.2011 14:51:29 (muokattu 24.01.2011 14:52:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nazareth: Tuossa ois todella kelpo vahvistin hyvään hintaan, Warwick Sweet 15 http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=486107
 
Tai no, en tiiä miten toimii raskaammassa, mut yritinpähä ainakin :)

 
Tää on mun mielestä ihan OK peli. Vähän ehkä sellanen muhjunen saundi, mut kyllä sillä vetää. Toimii raskaammassa, kun pistää särön eteen. Varmasti parempi kun Behkun kombo.
 
antti_mk
26.01.2011 20:53:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joskus olen tota 90w behringer ultrabassia kokeillut. Ei riittänyt treenikämpällä. kotikäyttöön hyvä vehje :)
 
Torilta löysin yamahan bbt500 combon. 1x15" + diskanttipilli. tehoja antaa ilman lisäkaappia 250w. Vakiokaiuttimella kyllä soittelee ihan mukavasti riittää mekkala, mutta kun lykkäsin uuden eminence kappa tötterön sisään niin johan kuuluu... naapurikylään asti. oikein napakka soundi. Noita vaan on hirveän vähän näkynyt myynnissä. Jos löytyy, niin suosittelen! Sopii meinaan budjettiinkin. Tossa on sekin hyvä puoli, että nupin saa irrotettua.
 
andiboy84
28.01.2011 17:36:18 (muokattu 29.01.2011 15:12:35)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En viitsi uutta threadia perustaa, niin kyselempä tänne.
Elikkäs kun möin vastikään bassocomboni pois, ja olen nyt hankkimassa semmoista kompaktia mutta laadukasta comboa lähinnä kotisoitteluun ja joskus treeneihin asiallisilla volumeilla.
 
Vaihtoehtoina on tällä hetkellä:
 
Gallien Krueger Backline 112 II
 
Orange Crush PIX 50PXT
 
ja ehkä Ampeg BA110
 
Ainakin noista kahdesta ekasta kaipaisin kommenttia ja kokemuksia!
 
EDIT: Niin ja tosiaan, 6-kielisellä bassolla soittelen, lähinnä funkkia, poppia yms.
EDIT2: typo kävi, eli orangen tyyppi on 50BXT
 
Failure is always an option.
andiboy84
30.01.2011 01:58:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikö kellään ole mitään kokemuksia noista? Edes kyseisistä merkeistä?
Heitetään nyt soppaan vielä mukaan Ashdown Five Fifteen
 
Failure is always an option.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti