Muusikoiden.net
21.06.2018
 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Steinberger Spirit?
1
PU
26.10.2010 19:34:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Piiikän tauon jälkeen ajattelin aloittaa uudelleen bassonsoiton. Nuorena sällinä kiinnostuin Steinbergeristä, mutta soittot loppuivat ennenkuin olin siinä finanssi- ja muutenkin tilanteessa, että olisin voinut Steinbergerin hankkian (soittelin mm Rickenbacker-kopiolla ja Aria Pro:lla).
 
Nyt puiset Steinbergerit näyttävät olevan edullisia. Onko kellään kokemusta ovatko ne hintansa väärttejä? Löytyykö niistä tarvittaessa sustainia ja murinaa? Musiikin tyyli kuvannee ilmaus melodinen proge.
 
Saa ehdottaa muitakin edullisia pelejä. Bassottelusta ei tule ammattia eikä edes ykkösharrastusta, enkä ajatellut laittaa bassovehkeisiin kiinni suurta varallisuutta.
 
j4kk1
09.11.2010 10:34:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PU: Nyt puiset Steinbergerit näyttävät olevan edullisia. Onko kellään kokemusta ovatko ne hintansa väärttejä? Löytyykö niistä tarvittaessa sustainia ja murinaa? Musiikin tyyli kuvannee ilmaus melodinen proge.
 
Ostin tuossa XT25:n leikkikaluksi ja varabassoksi, mutta en ole ihan täysin päässyt vielä sinuiksi sen rungon mallin kanssa. Hinta-laatu suhde noissa on yleisesti ihan hyvä. Ainoaksi bassoksi en varmaan tuota ottais. Tuossa pikaiset fiilikset:
 
Soittotuntuma on kevyt, helppo ja näppärä, joka voi tosin johtua siitä että tehdaskielet taitaa olla aika ohuet. Nauhaviimeistely on ihan jees ja kielet saa aika alas ilman särinöitä, jos haluaa. Kaula on yllättävän paksu ja leveä, vaikka kielet ovat tosi lähekkäin.
 
Soittoergonomia on aika omituinen, se pyrkii kaatumaan naamalleen, kaula yrittää kääntyä alaspäin ja tulee jotenkin kauas vasemman käden ulottuvilta. Näihin on vissiin viritelty erilaisia koukkuja jotka siirtää hihnan kiinnityspistettä, mikä parantaa ergonomiaa. Tämä ei ole mitenkään pieni, siro tai kevyt soitin, vaan täyskokoinen basso, eikä oudon ergonomian takia sovellu erityisen pienikokoisille henkilöille.
 
Saundi on hyvin kirkas ja pianomainen ainakin tuoreilla kielillä. Paksuimmat kielet soi ylemmiltä nauhoilta halvoille bassoille tyypilliseen tapaan pahvisen kuuloisesti. Mikit ei taida olla mitenkään erityisen hyvät, mutta ajaa asiansa.
 
Underpowering is one of those myths that will not die. You cannot damage a speaker through putting too little power into it.
pompom
09.11.2010 19:57:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minulla on ollut kymmenkunta vuotta XT25. Kuten edellinen kirjoittaja mainitsi, sen kaula on jokseenkin oudon tuntuinen käteen, ja basso roikkuu kaulassa hiukan hassussa asennossa. Soundia tosin saa muutettua lähemmäs klassista graffa-Steinien soundia vaihtamalla kieliksi half-woundit (löytyy Status Graphitelta http://www.status-graphite.com/status/frames/index_home.html). Doubleball-kielet maksavat hiukan ylimääräistä vaihtaessa. Haitaksi voi tuossa viisikielisessä mainita myös kielten pienen välin (13mm), joka vaatii vähän treeniä normibasson jälkeen. Intonaation säätäminen on hankalampaa kuin normibassolla, eikä kunnon murinoita oikein irtoa ilman equttamista. Mutta lavaton basso on itsessään hauska, jos mainitut puutteet eivät ärsytä liikaa.
 
Puutteistaan huolimatta en omasta XT:stäni tule koskaan luopumaan, on todella omanlaisensa soitin. Hauskinta mitä tiedän, on laittaa säröefektejä perään ja ärsyttää sillä kitaristipuolisoani:-)
 
Nyt jos etsisin lavatonta puista Steinbergerin halpisbassoa, XZ olisi ehkä mielekkäämpi valinta? Niitä ei tosin taida olla liikkeellä yhtä paljon kuin XT:eitä.
 
PU
15.11.2010 14:53:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitti näistä. Päädyin sitten käytettyyn Warwickiin.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti