Muusikoiden.net
23.06.2018
 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Basson mikit hurisee tai tärykalvo on rikki
1
Bbass
13.09.2010 11:16:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Basso on squierin jazz bass affinity-sarjaa, made in china. Muuten hyvä soittaa (muista ei siis ole kokemusta, olen täysi noviisi), mutta mikit hurisee kiitettävästi, kun kääntää tonea vähänkin treble suuntaan. Onko olemassa jotain konstia, jolla hurinan saa pois (tai pienemmäksi) vai onko hurinattomien mikkien osto edessä. Tai hurinattoman basson. Säestelen poikani kitarasooloja bassolla, joten mihinkään mittaviin hankintoihin ei viitsisi ryhtyä. Tämä meikäläisen basson soitto on siis satunnaista. Tosin soitin ja soittaminen on alkanut kiinnostamaan.
 
hollstro
13.09.2010 11:25:13
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jazz Basson hurina vähenee kun laitat moelmmat mikit täysille. Jos häiriä ei tuolla poistu tai vähne riittävästi, on vikaa syytä hakea muualtakin: esim. vahvistin, tietokoneen monitori, loisteputkivalot ja himmentimet aiheuttavat kovaakin hurinaa joka siirtyy basson mikkien kautta vahvistimeen pörisemään.
 
vasemmassa lahkeessa-klubin elinikäinen kannatusjäsen
sartzan
13.09.2010 21:44:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hollstro: Jazz Basson hurina vähenee kun laitat moelmmat mikit täysille. Jos häiriä ei tuolla poistu tai vähne riittävästi, on vikaa syytä hakea muualtakin: esim. vahvistin, tietokoneen monitori, loisteputkivalot ja himmentimet aiheuttavat kovaakin hurinaa joka siirtyy basson mikkien kautta vahvistimeen pörisemään.
 
Komppaan. Plus soittopaikan vaihtaminen vahvistimeen nähden vaikuttaa joskus myös, ainakaan aivan basson naama vahvistinta päin ei kannata soitella mutun mukaan.
 
Btw: yksi erikoinen hurinan aiheuttaja erään kamun sähkökitarassa ilmeni tietokoneen äärellä soitettaessa. Kamu huomasi sitten jossain vaiheessa, että koneeseen liitetyn taustavaloilla varustetun näppiksen ne taustavalot päällä ollessaan aiheuttivat hurinaa (tai paremminkin ehkä sirinää) kitaraa soittaessa. Taustavalot pois ja poistui hurinakin.
 
"Oh my dog... Oh Long John... Oh Long Johnson... Oh Don Piano... Why I eyes ya... All the live long day." -kissa
Kefiiri
13.09.2010 22:50:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voihan se olla että maajohto on rapsahtanut irti kolvauksestaan. Kieliin koskemisen pitäisi ehjässä pelissä vähentää hurinaa. Jos maajohto on irronnut eikä kieliin koskeminen vaikuta, pitäisi hurinan vähentyä kun koskee siihen metallilevyyn missä säätimet ovat kiinni. Vaikuttaako moinen temppu mitään?
 
Tai sitten on kaiutinjohdoksi tarkoitettu piuha basson ja vahvarin välissä?
 
Pumminen
19.09.2010 12:09:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ota mikit irti ja vuoraa kolot foliaolla, se tekee sinne faradin häkin joka autaa madotuksessa ja eristää samalla. minulla auttoi ainakin. mut ei sitä sillä keinolla ihan hiljaiseksi saa
 
Visakoivu
19.09.2010 12:46:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pumminen: ota mikit irti ja vuoraa kolot foliaolla, se tekee sinne faradin häkin joka autaa madotuksessa ja eristää samalla. minulla auttoi ainakin. mut ei sitä sillä keinolla ihan hiljaiseksi saa
 
Ja tämä auttaa vain jos pleksissä on kanssa suojaus joka on kontaktissa tuon rungon suojauksen kanssa.
 
"Hamster on overdrive."
Espe99
21.09.2010 12:25:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oma juttuni liippasee sen verran läheltä tätä ketjua että kirjoitan ongelmani tähän perään....
 
Halpa-basso (Texas, made in china, presari) oli huolimattomasti nojallaan tuolia vasten ja niinhän siinä kävi että se siitä kaatui lattialle (maton päälle). Vaikka kaatumismatkaa oli vain metrin verran niin sen jälkeen basso alkoi hurisemaan silloin kun ei soita. Kieleen koskeminen lopettaa hurinan. Eli joku maadoitusongelma? Avasin koko roskan ja tarkistin ettei ainakaan mikään piuha ole irronnut mistään ja en sellaista löytänyt.
Nyttemmin huomasin uuden piirteen: hurina hiljenee / voimistuu kun kääntää TONE-säädintä. Voiko tollanen potikka mennä rikki??
 
nykäne
21.09.2010 13:33:52
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Potikka tuskin on rikki, sehän vain leikkaa niitä hurinataajuuksia veks kun sitä pienemmälle kääntää.
 
Se tekee siitä sen.
Basismi
12.10.2010 12:40:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen yhden basson kanssa joskus hurinoita ihmetellyt ja nyt tuli vastaan uskottavan oloinen selitys:
 
"I mean the magnets in the pickups. If they aren't grounded, you can get an electrostatic buzzing noise that usually goes away when you touch the strings. You can also get pops and noises when your fingers touch the magnets."
 
Basso murisee kuin voissa paistettu pantteri.
joesmith
12.10.2010 15:19:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olis ihan kiva, kun keskusteluaiheiden aloittaneet kertois, mikä vinkki auttoi. Vai auttoiko mikään.
 
Ihminen?
15.10.2010 23:24:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tähän aiheeseen kuuluu? No anyway, mulla on pikku soundipulma mun vahvarin kanssa liittyen tähän hurinaan. Mulla on vahvistimessa 3 nappulaa mistä pitäs säätää sitä soundia, "low", "mid 1" (+mid 2, koska kaks piuhaa menee samaa aikaa kiinni vierekkäin) ja "high". Pidän yleensä low-säätöä maksimissa, koska tykkään siitä pehmeestä soundista minkä saan siitä irti. Tosin high-nappia on pakko pitää lahes nollilla ettei hurise turhoja, heikentää alempien kielien ääntä, liian terävä ja muutenki vähän tunkkanen soundi. Oon väännelly myös basson nuppeja koittaen saada sen plekun "klop"-äänen hukutettua, ja onnistuin siinä. Jos käännän siin vahvistimesta high-nappia isommalle, siitä alkaa kuulua sellasta häiritsevää hurinaa. Soitan myös aika isolla volalla kotona, about 7-9 volanuppi lähinnä koska haluun tuoda ne omat tekniikkavirheet esiin mitä ei pienemmällä volalla kuule. Olisko mitään jeesiä tohon hurinaan, koska haluisin tuoda sen high-napin kans aikalailla nii isolle ku pystyy, koska se soundi on paljon pehemeempi sillain.
 
Bbass
25.02.2012 13:06:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

joesmith: Olis ihan kiva, kun keskusteluaiheiden aloittaneet kertois, mikä vinkki auttoi. Vai auttoiko mikään.
 
parempi myöhään...
Folioiden laitto auttoi jonkin verran. Tosin bassokin on jo vaihtunut fenderin jbassoon (american standard) pari kuukautta sitten ja soittokin rupesi taas kiinnostamaan, kun ei ole enää mitään hurinoita.
 
Hurinat väheni squierilla myös, kun vaihdoin vahvistimen (Kustomi vaihtui ebs:ään). Se vaikutti jo huomattavan paljon hurinaongelmaan.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti