Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Aktiivibassossa elektroniikka rikki?
1
AZa
15.08.2010 20:22:26 (muokattu 15.08.2010 20:24:20)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hankin tossa espltd:n D-4 basson jossa on aktiivielektroniikka. Omat korvat sanoo että jotain ois vialla kun kuulostaa niin "hiljaiselta" (pieni output) ja muutenkin vähän tuhnulta verrattuna passiivimikitettyyn bassoon(lyhytskaalainen hagströn hb4 puolitettavilla humbuckereilla).
 
Nauhotin pienen pätkän jossa on ensiksi D4 eq:t keskiasennossa ja mikit 50/50, sitten on HB4 "singlecoilattuna" ja lopuksi vielä D4 eqt maksimissa. Kaikki suoraan linjaan vedetty. Niin ja ei pitäisi olla patteristakaan kiinni kun juuri ladatun pistin sisään.
 
Aktiivielektroniikanhan pitäis antaa "kuumempaa" signaalia eikö? Ja muutenkin soitellessa tossa Hagströmissä tuntuu paljon enemmän olevan potkua kun espissä. Tuntuu jotenkin tosi tuhnulta saundi ja kovaa pitää soittaa kieliä. Vasta aktiivibasson eq:t täysillä alkaa olla samoilla tasoilla kun hagström puolitettuna. Oisko se elektroniikka jotenkin rikki?
 
Jos vähän sais kokeneempien korvia lainata, mitä mieltä ootte? Aattelin kysyä teiltä ennen kuin juoksen liikkeeseen takaisin korvausvaatimusten kanssa :p
 
Ja tässä on se pätkä: http://www.mikseri.net/playsong.php?id=434666
 
"Come on let's scratch the heavens one last time"
kallefuture
15.08.2010 22:22:02
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Esp kuulostaa mun korvaan oikke hyvältä. Tasapainonen soundi ja hyvä ei liian hifi narina mukana. Hagstöm korostaa alk n 200 Hz keskitaajuuksia enempi. Siitä se räyhä.
 
Kalle
 
"kananpaskaalahkeillaja jatkettuviskikaatukun kompastuinpihallakiikkutuoliin"-osastoa
AZa
16.08.2010 09:32:03
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin, voihan se olla että tossa hagströmmissä on vähän normaalia kuumemmat mikin sitten. Tuntuu kyllä että on aika arpapeliä tää basson ettiminen, aina alkukäteen tuntuu hyvältä mutta sitten kun on sen kuukauden soitellut niin huomaa jonkun jutun joka alkaa häiritsemään kokoajan :P Taitaa molemmat noistakin lähtee myyntiin ja unelmien basso jää odottamaan löytämistä.. (harmi kun on niin hienoja soittimia molemmat mutta joku vaan jää uupumaan :P )
 
"Come on let's scratch the heavens one last time"
kallefuture
16.08.2010 11:24:01
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

AZa: Niin, voihan se olla että tossa hagströmmissä on vähän normaalia kuumemmat mikin sitten. Tuntuu kyllä että on aika arpapeliä tää basson ettiminen, aina alkukäteen tuntuu hyvältä mutta sitten kun on sen kuukauden soitellut niin huomaa jonkun jutun joka alkaa häiritsemään kokoajan :P Taitaa molemmat noistakin lähtee myyntiin ja unelmien basso jää odottamaan löytämistä.. (harmi kun on niin hienoja soittimia molemmat mutta joku vaan jää uupumaan :P )
 
On kuumat mikit ja lyhytskaalaseks bassoks paljo säätömahollisuuksia. Mitäs sää ettit tai mitä jää uupumaan? Noillahan soundillisesti kattaa paljo. Itteeni alko joskus v:tuttaan yks kuallu ääni kaulalla. Sen kanssa voi kuitenki elää.
 
Kalle
 
"kananpaskaalahkeillaja jatkettuviskikaatukun kompastuinpihallakiikkutuoliin"-osastoa
AZa
16.08.2010 12:37:36 (muokattu 16.08.2010 12:37:59)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kallefuture: On kuumat mikit ja lyhytskaalaseks bassoks paljo säätömahollisuuksia. Mitäs sää ettit tai mitä jää uupumaan? Noillahan soundillisesti kattaa paljo. Itteeni alko joskus v:tuttaan yks kuallu ääni kaulalla. Sen kanssa voi kuitenki elää.
 
Kalle

 
Njoo ehkä se on vähän hassua myydä 2 hyvää bassoa, mutta en osaa päättää kumman pitäisikään ja toinen on kuitenkin pakko myydä. Ja eipä tässä paljon takkiin tule kun on niin priimakunnossa bassot. Voi sitten jatkaa etsimistä :P Noi kuolleet kohdat on kyllä yks minkä kanssa en ite ainakaa voi elää kovin hyvin :D Ykskin riittää saamaan hulluks vaikka harvassa kai semmoset bassot on missä ei oo yhtään.
 
"Come on let's scratch the heavens one last time"
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti