Muusikoiden.net
25.06.2018
Soittajasta muusikoksi | Kymen Konservatorio 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Apua tarttisin basson kanssa
1
Psihopatul
23.06.2010 13:47:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei, alotin just tässä muutama kuukaus sitten opetteleen basson soittoa, sain tos kolme päivää sitten ekan basson, olikos se nytten morris niminen, mutta kuitenkin, miten tiedän että basson kielet on vireessä ja no vähän kyllä hävettää, eilen sain jo ekan kerran kielen katkeemaan, mistä tiedän minkä lainen kieli on oikean lainen siihen? siis niit paksuuksia noissa kielissä mietin.
 
ekikoo
23.06.2010 14:17:06
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sun pitäis reissata turkulaiseen soitinliikkeeseen ja pyytää myyjältä kielisetti/kieli. Suosittelisin kiikuttamaan koko soittimen paikalle, pyytää siellä vaihtamaan kieli/kielet, ja katsot vierestä miten se tehdään, jos ei siis ole tuttua puuhaa.
 
All these pianists striving for perfection. Fools! Don't they know: PERFECT AIN'T GOOD ENOUGH!
sartzan
23.06.2010 15:05:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Psihopatul: miten tiedän että basson kielet on vireessä
 
Vire-asiaan löytyy vaikka netistä enshätään jokunen apu, esim. sivulla http://www.tunemybass.com/ , muitakin toki löytyy guuglaamalla vaikkas bass tuner. Valitse sieltä 4- tai 5-kielinen basso sen mukaan kumpi siulla on, ja käyttämäsi viritys (standard on se tavallisin) ja sen jälkeen hiirellä sohit selaimessa basson kuvan kieliä, niin kuulet mikä ääni pitäis mistäkin kielestä lähteä. Varmempi konsti on hommata viritysmittari, etenkin jos ei vielä luota omien korvien tarkkuuteen virityksessä.
 
"Oh my dog... Oh Long John... Oh Long Johnson... Oh Don Piano... Why I eyes ya... All the live long day." -kissa
defunct
24.06.2010 07:17:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos basso on uusi ja siinä on tehtaan asentamat kielet, niin parempi vaihtaa kaikki kielet sitten samalla. Marssit musaliikkeeseen ja nappaat sieltä kunnollisen kielisetin, kuten vaikkapa Ernie Ball ohuet .40-.100 tai vähä jykevämmät .50-.105 (toimi allekirjoittaneella). Mulla napsahti kanssa uudesta bassosta ala-E poikki kolmen päivän renkuttamisen jälkeen tehdaskielillä ja sain "takuuseen" kunnollisen kielisetin sitten. Toinen vaihtoehto tietenkin on viedä verme musaliikkeeseen, pyydät laittamaan uudet kielet ja säätämään kohdilleen. Se tosin maksaa enempi, mutta tulee helpommaksi. Ja laita se 10-20€ kunnolliseen virittimeen (Korg/Boss).
 
"Sata se on saatana, mitä sitä kyselemään."
BassoSisko
24.06.2010 07:56:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä soittelin alkuperäisillä kielillä yli puolivuotta, eikä sittenkään olisi tarttenut vaihtaa mutta kun halusin kokeilla josko ääni paranisi vielä lisää.
 
Kukas tuossa jo sanoi että vaihdata vain se katkennut kieli ja opettele vierestä kuinka se tehdään. Säästä rahas siihen viritysmittariin ennemmin.
 
Nazareth
29.06.2010 20:00:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

BassoSisko: Mä soittelin alkuperäisillä kielillä yli puolivuotta, eikä sittenkään olisi tarttenut vaihtaa mutta kun halusin kokeilla josko ääni paranisi vielä lisää.
 
Kukas tuossa jo sanoi että vaihdata vain se katkennut kieli ja opettele vierestä kuinka se tehdään. Säästä rahas siihen viritysmittariin ennemmin.

 
Mä ku hommasin ekan bassoni ni soitin samoilla kielillä 6 vuotta reilut, keitin kielet vaa sillo tällö.
 
Sitkeä rotta. Nää soi.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti