Muusikoiden.net
28.05.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Orange Ad200b
1
simosiili
29.05.2010 20:14:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kertokaapa hyviä ja huonoja puolia! Ja omistajilta kokemuksia, millainen keikkakäytössä? Ja oliko niin että pitää mikittää, kun mitään ulostuloja (paitsi slave out?) ei ole.
 
Meegs86
04.08.2010 12:24:45
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nostanpas nyt tätä ketjua, kun itseäni houkuttelisi hankkia kyseinen nuppi. Epäilyttää vaan, kun moni on dissannut, että tässä ei riitä headroom eikä potku. Ja kuulemma ei saa puhdasta saundia ollenkaan, vaan on samantien murolla... Hinta kuitenkin on sen verran korkea, että luulisi tuohon rahaan saavan kunnon vahvistimen. Että jos kellään vaan on niitä kokemuksia, mielellään myös keikka- ja reenikäytöstä?
 
Nahkoistaan ulosajettu huorimuspässi
UncleFester
04.08.2010 12:35:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meegs86: Nostanpas nyt tätä ketjua, kun itseäni houkuttelisi hankkia kyseinen nuppi. Epäilyttää vaan, kun moni on dissannut, että tässä ei riitä headroom eikä potku. Ja kuulemma ei saa puhdasta saundia ollenkaan, vaan on samantien murolla... Hinta kuitenkin on sen verran korkea, että luulisi tuohon rahaan saavan kunnon vahvistimen. Että jos kellään vaan on niitä kokemuksia, mielellään myös keikka- ja reenikäytöstä?
 
Tuossa hintaluokassahan voi katsella myös Marshallin VBA400 vahvainta. Samoilla pääteputkilla taidetaan mennä kuin Orangessakin ja lukemani perusteella myös aika samantyyppistä tummaa brittisaundia niillä saa aikaiseksi. Orangea en ole kyllä tesminyt ikinä. Marsusta ei ainakaan headroom lopu kesken ikinä missään.
 
www.mikseri.net/superbullets - Demo 2010 kuunneltavissa!
J.Hollström
04.08.2010 12:38:51
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Geddy Leehän on mainoksen mukaan parhaillaan käyttämässä tommosta styrkkaria myös.
 
"Geddy will be using an Orange AD200 bass head with an OBC410 4x10 bass cabinet as part of his complex bass rig on the tour."
 
Meegs86
04.08.2010 12:44:42
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

UncleFester: Tuossa hintaluokassahan voi katsella myös Marshallin VBA400 vahvainta. Samoilla pääteputkilla taidetaan mennä kuin Orangessakin ja lukemani perusteella myös aika samantyyppistä tummaa brittisaundia niillä saa aikaiseksi. Orangea en ole kyllä tesminyt ikinä. Marsusta ei ainakaan headroom lopu kesken ikinä missään.
 
Tarkoittaako tumma saundi sitä, että yläpäätä ei käytännössä ole? Ennen olin vannoutunut kilinäkolinatreble-saundin kannattaja, mutta onneksi olen päässyt siitä yli. Ymmärrän, että bassosaundissa pitää olla myös alakertaa ja jytinää, mutta ei silti yläpäiden kustannuksella. Putkien lämpö, tiukka alakerta ja middle, sekä selkeä yläpää olisi hakusessa.
 
Nahkastaan ulosajettu huorimuspässi
UncleFester
04.08.2010 13:27:31 (muokattu 04.08.2010 13:29:32)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meegs86: Tarkoittaako tumma saundi sitä, että yläpäätä ei käytännössä ole? Ennen olin vannoutunut kilinäkolinatreble-saundin kannattaja, mutta onneksi olen päässyt siitä yli. Ymmärrän, että bassosaundissa pitää olla myös alakertaa ja jytinää, mutta ei silti yläpäiden kustannuksella. Putkien lämpö, tiukka alakerta ja middle, sekä selkeä yläpää olisi hakusessa.
 
Kyllä tuo marsu on perussaundiltaan semmonen että yläpäätä ei hirveästi tule treblen ollessa klo 12. Tuo tietty riippuu hirveästi bassostakin. Omassani on P/J-mikitys ja P-mikillä ei yksistään hirveitä yläpäitä tule. Marsussa on melko tehoton eq ja toimii enemmänkin sellaisena sävynsäätimenä eikä niin rankkana eq:na, mikä siis normaalia marsuissa. J-mikin kanssa sitten saa Treble-namiskaa vääntämällä jo liikaakin yläpäätä omaan makuun. Tuossahan on lisäksi Bright-nappi, joka myös lisää hemmetisti yläpäätä. Perussaundiltaan siis aika tumma, mutta kyllä sieltä yläpäätä irtoaa erittäinkin paljon jos haluaa.
 
Selkeää middlekkyyttäkin tuosta saa ja middle-säätimet ovat aika monipuoliset kun on middlenamiska ja contour joka vaihtaa niitten keskitaajuuksien paikkaa. Sen avulla nupin saa korostamaan alapäätä ja ylämiddleä, alamiddleä tai yleensä kaikki keskitaajuuksia. Irtoaa klangikasta ääntä tai sitten semmosta pehmeämpää. Vaikka siis eq on tehoton niin silti tuosta saa tosi kirjavasti eri ääniä ulos. Gainin ja masterin kanssakin voi hyvin pelata ja vaikuttaa paljon saundiin. Rokkitouhuissa tuo on kyllä hyvä, mutta voin kuvitella että jotkut kaipaisivat sitä semmosta napakkuutta ja atakkia mitä monissa trankuissa on.
 
Tulipas pitkästi ajatuksen virtaa, mutta jotain luonnehdintaa ainakin marsusta. Luulisin silti että jos Orangea olet miettinyt niin marsukin käy vallan mainiosti, eikä varmasti missään nimessä ole huonompi.
 
www.mikseri.net/superbullets - Demo 2010 kuunneltavissa!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti