Muusikoiden.net
26.05.2018
 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Nuppi ja kaappi skeittipunkkiin?
1
sukeltaja-ankka
24.05.2010 18:55:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jep jep, saattaispa olla aika jo hieman päivittää tuota vahvistinosastoa, kun basso-osasto on jo hoidossa.
 
Jotenka, nyt taas junnu pyytää vanhoilta parroilta hieman jeesiä ja tulee kyselee, mistäpä nupista+kaapista tulee Fenderin Presarin kaverina mukavat soundit skeittipunkkiin.
 
Ja kyllä, tiedän, että Ampegin putkinuppi on vitun kova, mut iha nii paljon ei oo rahaa. :D
Joten joku trankkunuppi ja siihe varmaa joku 4x10" 8ohmisena, et saa joskus vaik toisen ku alkaa rahaa olee paljon. Mutta mitäpä suosittelette?
 
Tällä hetkellä käytössä Warwickin Profet 5.2 -nuppi ja Warren 4x10"-kaappi. Iha jees soundi, mutta ehkä hieman "muffimainen" elikkäs hevi tämmöisseen skedekamaan.
 
Vinkkejä kiitos! Elikkäs tiijätte, että tuota mukavaa keskialuetta ja tiettyä punk-henkistä särmää haetaan tuohon soundiin, ku ei oo ku yks kitara.
 
Saa myös tarjota, jos iteltä on irtoomas jtn käytettyi.
 
Let's make this last forever!
Aapo
25.05.2010 10:00:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Riippuu tietysti siitä miten loppuun asti olet hionut kaikki muut asiat, mutta tuon rigin vaihtaminen johonkin toiseen suht halpaan vaikuttanee soundiin aika vähän. Keskialuehonotusta pitäisi presarista kyllä tulla ihan riittämiin suhteellisen neutraaleilla eq-säädöillä.
 
Paljon suuremmat erot syntyvät soittotyylin ja tekniikan kautta (näppäilemällä lähempää kaulaa/tallaa, plektralla/sormilla, kovemmin/pehmeämmin), tai ruuvailemalla kitaran tone-potikkaa ja vahvarin säätöjä.
 
Kun nuo asiat on optimoitu, ja lähdetään hakemaan rajoitetulla budjetilla soundia kalustopäivityksen kautta, niin vaihtaisin ensin kaapin mahdollisimman hyvälaatuiseen ja säästelisin rahaa nupin vaihtamiseen (jos tuntuu vielä tarpeelliselta).
 
himppe
25.05.2010 11:11:52 (muokattu 25.05.2010 11:12:09)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sukeltaja-ankka: ---Fenderin Presari--- tuota mukavaa keskialuetta ja tiettyä punk-henkistä särmää haetaan tuohon soundiin---
 
No tuota. Presarista ei ehkä irtoa kovin terävää keskialuetta, vaikka heittäisit minkä vahvarin sen perään. Presarin ominaissoundi kun on kuitenkin muhkea ja alempia ääniä painottava. Mun näkemyksen mukaan trio-kokoonpanolla soitettuun punk-räimeeseen sopisi soundiltaan paremmin esim. Musari tai muu tallamikitetty basso.
 
jars
25.05.2010 12:08:20
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä vaihtaisin presarin jatsiin, laittaisin Hartken kamat 4x10" kaapilla ja tuota keskialuettakin uhmaten SansAmpin Bassdriverin väliin maltillisilla asetuksilla.
 
sukeltaja-ankka
25.05.2010 21:42:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin kuten mainitsin bassoasia on kunnolla. Pressust en luovu.
 
Kiitoksia kuitenkin. Asioita pohdiskellaan.
 
Let's make this last forever!
Maisteri
26.05.2010 00:45:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sukeltaja-ankka: Niin kuten mainitsin bassoasia on kunnolla. Pressust en luovu.
 
Kiitoksia kuitenkin. Asioita pohdiskellaan.

 
Kyllä presari on nimenomaan juurikin mainio vehje punkkikolinasaundin aikaansaantiin. Toki jassokin kävis ihan ok. Perus presaria tai jazziahan nuo lähes kaikki punkkibasistien beisit on. Ei noissa punkkimeiningeissä kovinkaan paljoa esim. mitään musareita, t-birdejä tai rikkenbakkereja juuri näy. Ja aikalailla ehdoton edellytys perus punkkisaundiin on myös se, että beisiä koluutetaan plekulla lujaa, jämäkällä tatsilla.
 
Elikkä: Presari + Pleku + Jämäkkä tatsi = Todella hyvä lähtökohta perus punkkisaundiin
 
Ja sitten sitä vahvariosastoa... Jokin putkinuppihan olisi ehdottomasti paras. Eikä sen nyt tarvisi missään nimessä olla näitä uusia nykytuotannossa olevia sikakalliita 200-400W hirmuja. Pienempitehoisia vanhoja 70- ja 80-luvun vehkeitä liikkuu vielä käytettynä ihan mukavasti. Etenkin esim. Fender Bassman tai Marshall JCM 800 -nuppeja. Näitä voi saadakin halvimmillaan johonkin 600-800e välillä olevaan hintaan riippuen mallista ja kunnosta.
 
Fenkkuahan on tehty ainakin 50W, 70W, 100W ja 135W versioina. Marsua löytyy 50W ja 100W malleina. Punkkimeiningeissä juuri tuollainen hieman ruttuun ajettu pienehkö putkivahvistin toimii loistavasti ärhäkän saundin tuottajana. Jokin jytky, hyvä kaappi alle ja menoks! Esim. erään tutun 50W Bassman toimii hänellä punkkimeiningeissä ruvelle ajettuna oikein mainiosti ja volatkin kuulemma riittää aina. Itellä taas 100W Marsua ei voi missään olosuhteissa oikein luukuttaakaan 4x12-kaapin kanssa niin lujaa, että siitä saisi jotain kunnon rähinäsaundia. Tehon jos puolittais toisen putkiparin poistamalla, niin saisi siedettävämmällä volalla säröä... No, Marsun tehtävä onkin vain tuottaa jykevää, puhdasta, vähän kompressiotunutta saundia paletissani. Rähinä ja säröosastot kaivetaankin sitten rinnakkaisesta 30W Voima-vahvarista. :)
 
http://www.myspace.com/thegeorgedoubleuse http://www.thegeorgedoubleuse.com
jazbaz
26.05.2010 22:54:43
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Äänenvärinsäätöihin perehtymällä nykysetistäsikin saa varmasti ihan kelpo kolinat aikaan. Bassoa pois ja keskiääntä lisää. Plekun käyttöä kannattaa harkita. Saa enemmän potkua.
 
"Bass sings Bles-sings"
t.t.p
27.05.2010 15:17:35 (muokattu 27.05.2010 15:18:34)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

itse suosittelen profetissa laittamaan bright boost päälle sekä pikkasen leikkaamaan bassoa ja ala-middleä ite omalla pro-fetilla saanu presari kopsun kanssa näin hyvät kolinat plekun kanssa.
 
edit. ja kannattaa kattoo ettei klippaa hirveesti muuten sitä pahaa säröä tulee.
 
jos aivomme olisivat niin yksinkertaiset, että voisimme ymmärtää niitä. Niin silloin olisimme niin tyhmiä, ettemme kuitenkaan ymmärtäisi.
sukeltaja-ankka
27.05.2010 15:51:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Siis luonnollisesti on käytössä 1,14mm pleku ja kovalla kädellä. Lisäks viel 110-kielisetti, että on kireemmällä ja siten rämisee paremmin. 105-setil meni jo vähä mössöks. Huomasin, et 110 tulee paljon parempi ääni.
 
Ja kuten sanoin, tolla setillä on midit kovalla ja countouria käyttäny.
Mutta tosiaan toi nuppi "clippaa" helposti, joten kun laittaa clipin siedettäväks ku luukuttaa jtn kertsii, niin sitten versessä on basso auttamattoman hiljasella. Yritin korjata asiaa EBS:n kompurapedaalil, mut eipä sekää auttanu. Pedaalin ku lyö päälle, ni clippi sekoo iha kokonaa, joten pedaalin käyttö on aika avutonta.
 
Lisäks ku tossa nupissa laittaa midiä ja sillee, ni sitteku soittaa hiljaa, ni siitä tulee semmoi pehmee groove-soundi. Ei näin. :D
 
Let's make this last forever!
piivei
27.05.2010 17:19:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuo .110:n setti tekee kyllä hyvää soundille, olen itsekin huomannu saman. Mun mielestä sun pitäis säätää vahvistimen sisääntulo niin ettei clippaa ja lisätä sitten volaa jos on tarvis. Mikkien korkeus vaikuttaa presarissa paljon soundiin ja jos ne on liian lähellä kieliä, voi esiintyä sellaista äänen "pomppimista" joka taas aiheuttaa vahvistimen clippaamista. Kokeileppa piruuttaan laskea hiukan mikkejä alaspäin, jo muutama milli saattaa riittää.
 
bize
28.05.2010 10:29:30 (muokattu 28.05.2010 10:30:07)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ootko kokeillut mitään bassokäyttöön soveltuvia säröpurkkeja? Mulla on fiilis, että sulla on vaan liian puhdas / neutraali soundi teidän musaan. Kokeile esim. EBS Valve drive, EBS Multidrive tai vastaava laadukas overdrive-pedaali. Kevyttä reunarupea siis tuomaan tatsin mukaan kovenevaa rosoa.
 
UncleFester
28.05.2010 10:47:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

edit. ja kannattaa kattoo ettei klippaa hirveesti muuten sitä pahaa säröä tulee.
 
Toki putkietusen kanssa klippailu on suotavaa :)
 
www.mikseri.net/superbullets - Demo 2010 kuunneltavissa!
Maisteri
28.05.2010 14:08:07 (muokattu 28.05.2010 14:10:21)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

UncleFester: Toki putkietusen kanssa klippailu on suotavaa :)
 
Nimenomaan. Mutta trankkuetusen klippaus kyllä kuulostaa käytännössä aina melko paskalta. Siksipä tarvitsetkin nimenomaan putkia saundiisi...
 
Vanhoja unisex-putkinuppeja (semmosia jotka käyvät hyvin sekä skeballe että beissille) näkyy olevan torilla nytkin ihan ookoosti tarjolla about 500-1000e hintaluokassa. Jonkun semmoisen 50-100W vehkeen minä hommaisin ruttuisempia punkkisaundia varten.
 
Tai jos ei pysty hommaamaan putkinuppia, niin sitten
 
- jokin putkietuaste, esim. EBS Valve Drive. On kyllä pedaalietuseksi aika hintava (n.250e), mutta kovin kehuttu.
 
- jokin putkietusella varustettu hybridinuppi, esim. Orange Bass Terror brittien DV247:sta (n. 550e). Mutta, toisaalta... pari sataa tohon lisää niin alkaa jo kyllä löytymään noita hyviä retro-putkinuppejakin.
 
http://www.myspace.com/thegeorgedoubleuse http://www.thegeorgedoubleuse.com
Dropped C
28.05.2010 15:07:22 (muokattu 28.05.2010 15:08:49)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onkohan tollanen EBS:n paavo ihan oikee valinta pnukkiin? Itte pöristelen Doomia tollasella ValveDrive:lla ja siihen se sopii kun nyrkki simmuun, mut että punkkiin... Tai, no ite pidän gainit täpöllä, tulee sellanen tosi kermainen pörinä sillon. Pienemmällä gainilla voi *ehkä* toimia.
 
Ja sit siinä ValveDrivessä on kans se onkkelma, että sävynsäädöillä ei tee mitään. Ne joutuu pitään Bass:0, Middle:10 ja Treble:0. Laitteen manuaali selittää asian.
 
Anarkiapurilainen
28.05.2010 15:33:56
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla oli edellinen omistaja modannut presariin jazzarin tallamikin. Tämä + 50-wattinen Bassman + 1x15" + paksu pleku ja kielet ovat välttäneet aivan hyvin. Toisaalta en ole kauhean kranttu vahvarien suhteen, trankkupelitkin toimivat jos käyttää jotain yliohjauspurkkia maltillisilla säädöillä.
 
Toki skeittipunkki on aika väljä määritelmä, mutta suht. normaali, lievästi yliajettu kolinasoundi toimii mun mielestä kaikessa tollasessa räyhäyksessä. Täyttää tarpeeksi ja hoitaa osittain myös rytmikitaran tonttia triossa.
Anarkiapurilainen
28.05.2010 15:36:35
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaverilta on ollut lainassa Ibanezin Tube King ja sitä on tullut käytettyä lainavahvareilla soittaessa (totaaliset pummikamat siis.). Toimii musta tosi hyvin bassollakin tuo.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti