Muusikoiden.net
25.05.2018
 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mitkä kielet ym. Presari-Squieriin?
1
PenaL
29.04.2010 15:42:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostin paikallisesta divarista suunnilleen soittamattoman Squierin, todennäköisesti samanlainen kuin tuo:
 
http://www.thomann.de/fi/fender_squire_p_bass.ht
 
Aika "tukossa" se on, mutta alkoi aueta, kun soittelin sillä. Kitaraa olen soittanut enemmänkin ja kauemmankin, bassoa vähemmän. Tekisi mieli laitella sitä sen verran kuntoon kuin kohtuurahalla saa. Kaula on ihan OK, pitää vähän ehkä säätää kaularautaa ja hienovirittäää kun saa uudet kielet hankituksi. Itse kukuin tietty yrittää "rakentaa" mieleisekseen. Tässä pari kysymystä:
 
-mitkä ja minkälaiset kielet tuohon kannattaa vaihtaa, jos haluaa sointiin paitsi atakkia, myös pitkää ja "paksua" sustainia tarvittaessa?
 
-onko yleensä Precisionin ja Jazzbasson soinneissa paljon eroa sustainin kannalta, eli onko presari paljon tumpumpi tässä suhteessa? Toki Presarista lähtee aikas paksut äänet tarvittessa, mutta saako siitä pitkiä, hillittyjä, matalia, urkupedaalimaisia ääniä samaan tapaan? Oletettavasti tuolla Presarin Jazzbasson takamikillä saa aika samanlaiset honotukset kuin Jazzbassolla? Tai onko käsitykseni kuinka "metsässä"?
 
-minkälaisessa maineessa nuo ensiasennusmikit on tuossa FENDER SQUIER P-BASS SPECIALissa? ,eli kannattaako noita vaihtaa esim. joihinkin Seymor Duncaneihin? Mun mielestä tuossa nuo soundin tovat ihan ok, mutta mitääsanomattomat ja vähän ohuet. Samoin virittimet toimivat, mutta ovat vähän vetelät.
 
Jos tuon avaa, niin samalla voisi vaihtaa tuon pleksin, käykö nuo Thomanin Presari-pleksit suoraan ao. bassoon ruuvin, mikin yms reikien kannalta? Ja ovatko Serymor-Duncanit mikit samankokoiset kuin nuo orkkikset?
 
Tarkoitukseni ei ole alkaa ammattibasistiksi, sen kun räplään, soittelen ehkä joitakin bassoraitoja tunnareihin, eräässä bluesryhmässä bassoa, toisessa tanssimusiikkia yms. Kuorossa olen laulanut bassoa, joten nuo bassolinjat ovat tätäkin kautta tuttuja. Tai eihän sitä tiedä, kun basso on soittimena jotenkin kiva ja käy lapaseen luontevasti. Voihan sitten joskus ostaa "oikeankin" basson, jos alkaa kiinnostaa vielä enemmän.
 
Hyvää Vappua yms. -Pentti
 
L.Ruoska
29.04.2010 17:56:08
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mun mielestä ei kannata sijoittaa halpaan soittimeen oikeastaan pajon mitään. Siis meinaan että sen myyntiarvo ei kuitenkaan nouse yhtään. Sanotaan nyt että maksoit siitä vaikka 150€. Se on se minkä saat siitä tuolla Torilla. Vaikka laitat siihen 150€ mikit, niin se on silti Squieri, kalliimmilla mikeillä vaan. Joku voi ehkä ostaa ne mikit sulta erikseen, mutta uutena noin 250€ maksavaa Squieria harkitseva ihminen ei kumminkaan halua maksaa siitä 300€.
 
Tietysti jos soitin sopii sulle lapaseen ja soi hyvin ja meinaat pitää sen lopun elämääsi niin siitä vain tunaamaan :) Mutta jos sulla on yhtään semmonen fiilis että meinaat jollain aikavälillä luopua siitä niin minimoi tappiot. Myy se veke tuhlaamatta siihen enempää rahaa ja osta joku niistä "oikeista" bassoista mistä mainitsit :)
 
Oikeita Fendereitä pyörii tuolla Torilla tyyliin viiteen hunttiinkin kun vähän kattelet. Ei maksa paljoa enempää kuin se että rupeat laittamaan uusia mikkejä, pleksiä ja kieliä tuohon Squieriin.
 
J.Nikkanen
29.04.2010 20:34:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PenaL: Ostin paikallisesta divarista suunnilleen soittamattoman Squierin, todennäköisesti samanlainen......
 
Moro!
 
-Basson kielet on kyllä kovin henkilökohtainen asia, mutta joku perusvarma vaihtoehto olisi Daddarion EXL setti tai Ernie Ballin setti.
 
-Presarin ja Jazzin sointierot noissa halpiksissa vaihtelee suunnattomasti, vaikea yleistää noissa, saattaa nyrkkisäännöt heittää niissä ihan päälaelleen. Fenderin saundeista (ja muutamista muistakin merkkipassoista) on kirjoitettu tänne moneen kertaan. Kokeileppa hakua...
 
-Orkkismikkejä ei noissa kovin korkealle arvosteta (ei arvosteta välttämättä lain). Duncanit, Dimarziot tai fenderin mikit about 70 euroo tai ylöspäin / kpl. Tarvikemikit menee helpolla/heittämällä paikalleen.
 
-Jep, tallamikki antaa lisää mahdollisuuksia saundeihin. Tuo terävyyttä, metallisuutta. Noh, soitin kiinni vahvistimeen ja testaa. Eroa on onko tallamikki käytössä vai ei.
 
-Pleksi about 25 egee tarvike, 50-60 egee Fender. Ei välttämättä täysin yhteensopiva.
 
-Virittimet n. 60 euroa ehkä, schaller
 
TÄRKEÄÄ!! Toi sun basso saattaa olla tommosenaan jo aivan niin hyvä kuin se vaan voi olla. Ei välttämättä modaamalla parane. Soitat tommosenaan ja sillä hyvä, korjaat vasta sitten kun jotain on rikki. Itse satsaisin tuossa varmaan nauhojen hiontaan (saattaa olla päin persettä jo tehtaalta lähtiessään, ei halpiksia paljoa viimeistellä) jonka jälkeen uudet kielet, kaularaudan ja intonaation säätö ja sillä hyvä. Sen verran kurkkaisin että sähköt on edes välttävästi kolvattu ja maadoitus pelaa kunnolla. Ehkä jakin vaihto. SOITTOA!!!!
 
Ja joo, hyvää vappua sinnekkin!
 
-Jarno
 
Jo pentatoninen duuriasteikko sai sormeni pahasti solmuun.
okabass
29.04.2010 21:11:49 (muokattu 29.04.2010 21:12:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olisin paljolti samaa mieltä edellisten kanssa. Säädätä kannel mahdollisimman hyvään soittokuntoon ammattimiehellä (kielet, nauhojen hionta, kaularaudan säätö, satulan urien, mikkien, tallapalojen sopiva korkeus ja ihan rimpulaosat vaihtoon ). Kun soittimen mahdollinen huonous alkaa rasittamaan, niin vaihda parempaan.
 
In porto perse vitulus est. Käännös: "Satamassa on vasikka".
BassoSisko
29.04.2010 22:17:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oma hyvin suppea havaintoni on että on se basso sitten presari tai jazz, niin halpisversiossa ainakin mikit (varmaan muutakin) on aina sen verta heikompi laatuiset että mikä tahansa vähänkään laadukkaampi basso hakkaa sen halpis soittimen soundissa.
 
Toisaalta jos löysit halvalla soittimen, niin toki sitä kannattaa käyttää edes jonkin aikaa. Ehtii ne rahat tuhlata myöhemminkin.
 
Jos ei minusta ole mitään hyötyä, on minusta sitäkin enemmän iloa.
Rantsula
04.05.2010 16:20:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itellä on presari skuju jossa duncanin mikit vaihettu ensimmäisen omistajan toimesta. On muuten ihan eri kuulonen peli soittaa kuin perus affinity. Mutta paremmat mikit maksaa n.70€ niin mielestäni kannattaa ko. sijoitus vaikkei se montaa kymppiä kepin myyntihintaa nosta. MNTorilta voi myös löytyä asiallisia mikkejä.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti