Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kaapit sarjaan speakonilla
1
Heimi
03.02.2010 20:05:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja olisi tarkoitus laittaa kaksi neljän ohmin kaappia sarjaan vaan ongelmana on nuo speakon liittimet.
 
Eli vahvistimessa on speakon lähtö ja samoin kaapissa. Toinen kaappi on sitten joko perinteisellä jakkiliittimellä varustettu malli tai sitten speakoninilla varustettu.
 
Luultavasti laitteisto on välillä käytössä yhdellä kaapilla eli yksi yhteinen piuha ei kuulosta hyvältä vaihtoehdolta. Yksi mahdollisuus on käyttää normaalia piuhaa ja modattua piuhaa jolloin yhden kaapin systeemissä ois normi piuha käytössä ja kahdella kaapilla normipiuha kytketään adapteripiuhaan jotka kytketään kaappeihin. Tai sitten joku adapteriboksi josta saa helposti myös "speakon -> jakki" -piuhalla vanhemmatkin kaapit kytkettyä.
 
Eli löytyykö valmiita ratkaisuja tai muita ideoita? Mitä vähemmän piuhoja hukattavaksi, sitä parempi.
 
-H-
 
j4kk1
05.02.2010 10:52:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heimi: Ja olisi tarkoitus laittaa kaksi neljän ohmin kaappia sarjaan vaan ongelmana on nuo speakon liittimet
 
Eli löytyykö valmiita ratkaisuja tai muita ideoita? Mitä vähemmän piuhoja hukattavaksi, sitä parempi.
 
-H-

 
Mä tein aikanaan Y-mallisen sarjapiuhan kahdelle kaapille ja samaan aikaan omistin yhden tavallisen piuhan. Ei ne liittimet niin kalliita ole, että kannattaisi ruveta tekemään mitään ihmeellisiä virityksiä luotettavuuden kustannuksella.
 
Muistaakseni en juurikaan edes tullut käyttäneeksi tuota suoraa piuhaa ja myöhemmin kun vahvistin meni vaihtoon, niin tuon Y-piuhan tarve loppui. Noi speakoni liittimet on siitä hyviä, että nitä ei tarvi tinailla ja ne voi käyttää myöhemmin uudelleen.
 
Underpowering is one of those myths that will not die. You cannot damage a speaker through putting too little power into it.
LaeLea
05.02.2010 11:20:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heimi: Ja olisi tarkoitus laittaa kaksi neljän ohmin kaappia sarjaan vaan ongelmana on nuo speakon liittimet.
 
Mitäs hyötyä tosta on? Saattaishan se selvitä, jos jaksaisin lukea ton Ohmin pojan paluun kosto III-ketjun pysyvistä, mutta kun...
 
Kick Out The Mother, Mother!
j4kk1
05.02.2010 11:23:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaeLea: Mitäs hyötyä tosta on? Saattaishan se selvitä, jos jaksaisin lukea ton Ohmin pojan paluun kosto III-ketjun pysyvistä, mutta kun...
 
In nutshell: Tulee muuten savut pihalle.
 
Underpowering is one of those myths that will not die. You cannot damage a speaker through putting too little power into it.
LaeLea
05.02.2010 11:42:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heh, vaikutti ensin aika tarpeettomalta tiivistykseltä, mutta toimihan se sitten motivaattorina pinnistää voimat äärimmilleen ja lukea Ohmi-UKK:n ensimmäinen sivu. Sieltähän se vastaus löyty. Että kiitos, vissiin.
 
Kick Out The Mother, Mother!
tukajev
05.02.2010 12:42:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pikkasen off topic, onko tehonkestollisesti tai muuten eroa tekeekö 8 Ohmisen kuorman kahdesta 16 Ohmisesta rinnan tai vaihtoehtoisesti kahdesta 4 Ohmisesta sarjassa ?
 
ReBeat
05.02.2010 18:24:30
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tukajev: Pikkasen off topic, onko tehonkestollisesti tai muuten eroa tekeekö 8 Ohmisen kuorman kahdesta 16 Ohmisesta rinnan tai vaihtoehtoisesti kahdesta 4 Ohmisesta sarjassa ?
 
Ei vaikuta tehonkestoon mutta soundissa voi olla eroa.
 
"connecting two speakers in parallel is an old trick to smooth out speaker response and enhance the damping of either speaker. HIFI designers took it one step further by connecting two speakers of different sizes in parallel. A speaker has a large impedance increase at its fundamental resonance, and depending on the installation, this can cause the speaker to sound boomy or out of control. By connecting two speakers in parallel, particularly two speakers of different sizes with different resonant frequencies, each speaker will tend to quench or dampen the boominess of the other. Since no two speakers are exactly alike, even two of the same size, that damping will occur, however slight, for any speakers connected in parallel. For speakers connected in series, there appears to be less control, and more of what is called 'back EMF' from the speakers fed back into the output circuit. While that seems rather chaotic, many players prefer the series connection, as it gives them a more textured tone, enhanced breakup, and overall a more desireable tone for guitar work. It's totally subjective, of course, and many factors affect the end result, such as voice coil size, gap energy, closed back/open back, output circuit damping, etc. The best thing to do, in my opinion, is try both arrangements since you have the luxury of impedance tap selection, and go with the configuration you like the best."
 
( http://www.webervst.com/sptalk.html )
 
Einherjar
06.02.2010 15:57:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Siihen toiseen kaappiinhan voisi rakentaa suoraan kytkimen, jolla pystyy sitten vaihtamaan sarjan/rinnan koko systeemin (kytkin siis siksi että sitä pystyy käyttämään ilman sitä toista kaappiakin)
Toinen kaappihan saa pysyä ihan tavallisella kytkennällä.
 
Tuosta jokunen googletettu raapustus kytkennästä:
http://www.colomar.com/Shavano/dual2imp1.gif
http://i35.tinypic.com/2b1ld5.jpg
 
Ihan eivät 1:1 toimi varmaan tuon sinun idean kanssa, mutta jos vaikkapa tuosta alimmasta kuvasta modaisi kytkentää sen verran, että tuon toisen kaiuttimen tilalle kytkee sen ulostulo-jakin/speakonin. Pitäisi ainakin näin äkkiseltään järkeiltynä toimia.
 
Tokihan tuollaisen systeemin voi rakentaa vaikka erilliseen 1in/2out -laatikkoon ja käyttää sitä sitten tarvittaessa välissä. Jos tuolle rinnankytkennälle ei ole tarvista, niin voihan sen laatikon viritellä sitten ihan pelkästään sitä sarjaa varten.
 
"Sanovat että osaisin miksata, mutta kyllä se viina mahtaa olla minun juttu" -Tuntematon miksaaja
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti