Muusikoiden.net
21.06.2018
 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Saundikysymys
1
Vastalkaja
03.12.2009 12:32:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuuntelin tuossa KISSiä ja huomasin kuinka Gene Simmonsilla on alkupään vanhoilla (kunnon) levytyksillä sellainen erottuva, hieman räyhäkäs ja kuiva saundi. Soitan pääasiassa sormin ja Gene vaikuttaa käyttävän plekua ainakin. Saako tuollaista erottuvuutta sormin? Mitä taajuuksia kannattaa lisätä että saa sopivan kuivakan ja erottuvan saundin aikaiseksi, täällä kun monesti puhutaan alakeskiäänistä, keskiäänistä, yläkeskiäänistä jne. enkä oikein tiedä mitä nämä taajuudet oikein tekevät ja miten kannattaisi equttaa että saisi tuollaista vintage-saundia aikaiseksi?
 
Isoon putkinuppiin ei ole nyt varaa, niitähän Gene taisi suosia tai ainakin Ampegia. Bassossa mulla on precision ja jazz malliset mikit.
 
molder
03.12.2009 13:34:08 (muokattu 03.12.2009 13:37:25)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vastalkaja: Kuuntelin tuossa KISSiä ja huomasin kuinka Gene Simmonsilla on alkupään vanhoilla (kunnon) levytyksillä sellainen erottuva, hieman räyhäkäs ja kuiva saundi. Soitan pääasiassa sormin ja Gene vaikuttaa käyttävän plekua ainakin. Saako tuollaista erottuvuutta it.
 
Gene on soittanut aika monenmoisilla bassoilla loppujen lopuksi tai ainakin kolmella eri tyyppisellä. Tietysti se "Axe"-malli on se kuuluisin, mutta on niitä muitakin. Mitä levyä tarkoitat kun niitä KIZZinkin "alkupään"-levyjä on aika rutosti ;) Jos sitä kautta lähtis saundia jäljittään. Hyvä saundi sillä kieltämättä on useilla levyillä. Vetäiskö se aika ohkasilla kielillä ainakin, tullu mieleen kun kuunnellu jne.
 
"The SOUND of VOLUME"
J.L
03.12.2009 14:52:40
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aiheeseen sen enempiä puuttumatta. Tuli mieleen, että mistäs sitä tietää millä vehkeillä studiossa on bassotukset narulle vetänyt. Siellähän voi olla käytetty ihan eri soittimia kuin mitä jäbä livenä käyttää. Tuli vain mieleen.
absqua
03.12.2009 15:02:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

J.L: Aiheeseen sen enempiä puuttumatta. Tuli mieleen, että mistäs sitä tietää millä vehkeillä studiossa on bassotukset narulle vetänyt. Siellähän voi olla käytetty ihan eri soittimia kuin mitä jäbä livenä käyttää. Tuli vain mieleen.
 
...tai jopa ihan eri jäbiä.
 
Always play on one and don't fake the funk. -Bootsy-
nro5
03.12.2009 15:13:10 (muokattu 03.12.2009 15:13:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

J.L: Aiheeseen sen enempiä puuttumatta. Tuli mieleen, että mistäs sitä tietää millä vehkeillä studiossa on bassotukset narulle vetänyt. Siellähän voi olla käytetty ihan eri soittimia kuin mitä jäbä livenä käyttää. Tuli vain mieleen.
 
Tai sitten siellä studiossa on saattanut soittaa niitä bassojakin ihan eri jäbä kuin livenä. Gibsoneillahan (Ripper,Grabber,G3?) se Simmons ainakin joskus 70-luvun puolivälissä soitteli keikkoja. Kiss-fanaatikkosivuja varmasti löytyy missä on kaikki mahdollinen trivia tarjolla.
 
EDIT: Olinpa hidas
 
molder
03.12.2009 15:35:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nro5: Tai sitten siellä studiossa on saattanut soittaa niitä bassojakin ihan eri jäbä kuin livenä. Gibsoneillahan (Ripper,Grabber,G3?) se Simmons ainakin joskus 70-luvun puolivälissä soitteli keikkoja. Kiss-fanaatikkosivuja varmasti löytyy missä on kaikki mahdollinen trivia tarjolla.

Just joku Ripperi tms., sitten se "Punisher", "Axe", Spectorillakin joskus veteli jne. Ja pitää kutinsa toi heitto kyllä,että : Mistä sen tietää mikä basso studiossa ja kuka siellä on soittanut ;-) Rummuissa ei ainakaan ollut aina Peter Criss eikä kitarassa Ace Frehley...
 
"The SOUND of VOLUME"
Tande
03.12.2009 16:43:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En jaksa uskoa, että Gene raahaa kirvesbassonsa studioon ja soittaa osuutensa seisaaltaan. Sonic Boomilla Gene on soittanut käsittääkseni musarilla...
 
In Rock.
T.Nick
05.12.2009 21:07:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tande: En jaksa uskoa, että Gene raahaa kirvesbassonsa studioon ja soittaa osuutensa seisaaltaan. Sonic Boomilla Gene on soittanut käsittääkseni musarilla...
 
Jos mies äänittää istualtaan (eikä ole rumpali), niin se silloin pissiikin istualtaan...
 
Kipu lisää kiimaa
Jooba
07.12.2009 17:28:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

KISS:n Behind the mask kirjassa Paul Stanley vai Ace Frehley tuumasi vaan, että "...ette voi uskoa kuinkan monelle biisille on joku muu soittanut bassot kuin Gene ja sama pätee myös kitaroissa ja rummuissa..." Muistaakseni se meni jotenkin tuollein, hardcore KISS fani voi korjata.
 
Tästä lähtökohdasta lähtien tatsi on joka soittajalla eri mikä vaikuttaa todella paljon soundiin.
 
Muistankohan väärin vai onko peräti KISS:n KISS albumilla soitettu kaikki soittimet kerralla sisään? Ei sillä, että se olisi mitenkään mullistava teko, sitähän tehdään koko ajan, mutta vain yleisenä fiilistelynä ajattelin =)
 
Basso on paras
molder
08.12.2009 19:44:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jooba: KISS:n Behind the mask kirjassa Paul Stanley vai Ace Frehley tuumasi vaan, että "...ette voi uskoa kuinkan monelle biisille on joku muu soittanut bassot kuin Gene ja sama pätee myös kitaroissa ja rummuissa...Muistankohan väärin vai onko peräti KISS:n KISS albumilla soitettu kaikki soittimet kerralla sisään? Ei sillä, että se olisi mitenkään mullistava teko, sitähän tehdään koko ajan, mutta vain yleisenä fiilistelynä ajattelin =)
 
KISS-HC-fani en ole, mutta lukenut pari kirjaa yhtyeestä. Ei mun mielestä Genen soittoja kyseenalaistetty niissä missään, mutta Acen ja Crissin osuuksia on useampikin studio-muusikko viedellyt näiden opusten mukaan? Ja hyvinkin eka KISS soitettu kerralla sisään, mutta kai niihin jotain laluluja tai sooloja on päälle vedetty..Luulisin? Aika paljon 70-luvun puolivälissäkin vielä vedettiin kerralla sisään ja sitten laulut ehkä jälkeenpäin tms. KISS:ALIVEllä "liveä" on vissiin rummut ja yleisön äänet.
 
"The SOUND of VOLUME"
Jooba
10.12.2009 10:31:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

molder: KISS-HC-fani en ole, mutta lukenut pari kirjaa yhtyeestä. Ei mun mielestä Genen soittoja kyseenalaistetty niissä missään, mutta Acen ja Crissin osuuksia on useampikin studio-muusikko viedellyt näiden opusten mukaan? Ja hyvinkin eka KISS soitettu kerralla sisään, mutta kai niihin jotain laluluja tai sooloja on päälle vedetty..Luulisin? Aika paljon 70-luvun puolivälissäkin vielä vedettiin kerralla sisään ja sitten laulut ehkä jälkeenpäin tms. KISS:ALIVEllä "liveä" on vissiin rummut ja yleisön äänet.
 
Mä luin tuon jutun sieltä lopussa missä KISS purkaa jokaisen biisin/levyn tekoa ja nauhoituksia ja siellä oli muistaakseni noin. Voin olla väärässäkin, en kiellä sitä =)
 
Tottakai laulut ja soolot on päälle vedetty sitten jälkeenpäin.
 
Mutta tuo ALIVE oli aika jännä mitä mainitsit. Studiossa esim liveäänitykset tehdään juuri tuolla tyylillä, mutta olen aina luullut, että ALIVE:t olisi ihan täydellisiä livesoitantoja keikoilta. Hmm... Ei taida jaksaa kaivaa mitään Wikipediaa auki.
 
Basso on paras
tcitc
10.12.2009 13:06:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Thominisk: Jos mies äänittää istualtaan (eikä ole rumpali), niin se silloin pissiikin istualtaan...joka on myöskin paljon mukavampi tapa pissiä. Kaverit käy aina sotkemassa omalla virtsallaan meiän pytyn reunat vaikka luulis niitten seisomakusemista harrastaneet pitemmänkin aikaa. Istumapissat kunniaan!
 
Amateurs built Titanic, professionals built the ark.
molder
10.12.2009 16:27:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jooba: Mutta tuo ALIVE oli aika jännä mitä mainitsit. Studiossa esim liveäänitykset tehdään juuri tuolla tyylillä, mutta olen aina luullut, että ALIVE:t olisi ihan täydellisiä livesoitantoja keikoilta. Hmm... Ei taida jaksaa kaivaa mitään Wikipediaa auki.
 
Lue se Genen "kirjoittama": KISS and Make-Up. kirja ja KISS "Maskin takaa". Siellä noita juttuja on. Eipä Simmons siellä hirveästi soitto-vehkeistään kerro ( yllätys) , mutta ihan hauskaa luettavaa.
 
"The SOUND of VOLUME"
jaakonam
10.12.2009 16:50:31
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

molder: Aika paljon 70-luvun puolivälissäkin vielä vedettiin kerralla sisään ja sitten laulut ehkä jälkeenpäin tms. KISS:ALIVEllä "liveä" on vissiin rummut ja yleisön äänet.
 
Alive III:lla taas on legendan mukaan raitoja, jotka on vedetty livenä sisään, mutta soundcheckissä ja yleisömöykkä lisätty jälkikäteen. Eipä silti, ihan mahdollista sekin olisi ollut kyseisen lätyn kokoonpanolla ja kalustolla.
 
"Basso on yksinkertaisten miesten monimutkainen instrumentti."
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti