Muusikoiden.net
19.06.2018
 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mahdollisimman munakas basso soundi X3 Livellä
1
Antoni0
24.11.2009 18:42:31
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miten saisi mahdollisimman munakkaan (aka. As Blood Runs Black) basso soundin. Välineitä on Ibanez Soundgear, line6 pod x3 live ja tietokone.
 
Tietokoneelle pitäisi siis saada äänitettyä mahdollisimman hyvä ja munakas soundi
 
absqua
24.11.2009 18:54:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antoni0: Miten saisi mahdollisimman munakkaan (aka. As Blood Runs Black) basso soundin. Välineitä on Ibanez Soundgear, line6 pod x3 live ja tietokone.
 
Tietokoneelle pitäisi siis saada äänitettyä mahdollisimman hyvä ja munakas soundi

 
Mahdollisimman "hyvä ja munakas" soundi sellaisenaan kuunneltuna vai jonkun musan seassa?
 
Musiikkityyli yms vaikuttaa aika paljon siihen mikä on hyvää ja munakasta.
 
Always play on one and don't fake the funk. -Bootsy-
Antoni0
24.11.2009 19:10:20
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Musiikin seassa mahdollisimman munakkaalta. Musa tyylinen jonkin sortin raskan metalcore chug chug paska
 
Typhus
24.11.2009 19:14:19
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mie oon huomannu tuossa hevimedelissä että anna kitaristien eka äänittää heidän "tappokitarat" sisään ja sen jälkeen vasta etit semmosen sopivan kolon sieltä mihin se basso mahtuu. eli jos kitaroissa on paljon middleä eikä pahemmin alapäätä, niin laita bassosta ala-pää voittoinen saundi ja vaikka yläpää kihinää sinne mukaan että kolisee seassa. (tällaisen saundin mie kuulin tuossa "As blood runs black" bändissä) tai jos kitaristeillä on sellainen "middle-scoop" saundi, eli paljon ala- ja yläpäätä niin tee sie sellainen bassosaundi jossa on paljon middleä jolla täytät sen "puuttuvan aukon" (Esim. Meshuggah)
 
...ja säröistä sen verran että jos kitaristit käyttää tosi paljon säröä niin bassosta kannattaa vähentää sitä, ja jos kitaristeilla on "kuivempi" saundi niin sitten bassoon voi laittaa mun mielestä enemmän säröä.
 
"Munakas bassosaundi" on aina makuasia, mutta tässä mun ideoita miten löytää hyvän ja toimivan bassosaundin hevimetelissä :)
 
Tissit, bassot, perse, kalija.
Einherjar
25.11.2009 19:14:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei kannata leikata middleä ihan hirveästi (about) 600Hz yläpuolelta. Sieltä 1kHz:n ympäriltä tulee semmosta kolinaa, mikä yleensä leikataan pois kitaroista. Se auttaa taasen basson säröä ja atakkia erottumaan ja täydentämään kitaroiden säröä.
Alakertaa myöskään ei kannata välttämättä ihan hirveästi boostata. Se nimittäin yleensä pyöristää niitä bassotaajuuksia liikaa, eikä soundi pysy enää tarpeeksi tarkkana. Lisäksi boostattu alakerta basson etuasteessa aiheuttaa samaa epäselvää alakertaa, joka oikein ylikorostuu monesti särön kanssa.
 
Säröä hakiessa kannattaa aluksi nollata kaikki eq:t bassoa myöten. Ei passaa tuijottaa liikaa siihen miltä se yleissoundi kuulostaa, vaan keskittyy enemmänkin särön karaktääriin, eli _minkälainen_ se särö on. Gainilla kannattaa kokeilla pelata, sillä se särö voi reagoida ihan eri tavalla kello yhdeksässä ja kello yhdessä. Sitten kun sopiva särö löytyy, niin aletaan muotoilemaan eq:lla sopivaa rytinää ja leikkelemään huonoja taajuuksia pois.
 
Jos tuntuu että särön kanssa tulee suttua herkästi, niin vähennä säröä vaikkapa puoleen (ja mahdollisesti kokeile leikata vähän bassosta alakertaa). Soittele sillä kombinaatiolla joku minuutti ja lisää vasta sitten tavaraa takaisin, jos tuntuu huonolta.
Sitä bassoa (ja tarvittaessa säröä) kuitenkin voi sitten miksausvaiheessa lisätä aina. Metallissa sellaiset vähän kuivahkon kuuloiset särösoundit on ihan ok lähtökohta. Ylikorostuneilla bassoilla mennään helposti kitaroiden taajuuskaistalle ja se sitten vaikuttaa erottelevuuteen.
 
"Sanovat että osaisin miksata, mutta kyllä se viina mahtaa olla minun juttu" -Tuntematon miksaaja
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti