Muusikoiden.net
26.05.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Sormet puutuu ja väsyy soitettaessa
1
NIKOLEHTONEN
13.11.2009 14:57:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

6-7 vuotta oon soitellut ja viime aikoina on tällainen ongelma ilmaantunut. Ostin tuossa hiljattain uuden esp vintage 4 basson, tässä varmaan syy ongelmaan. Osaako kukaan kertoo voiko asialle tehdä jotain? Basso sinällään tuntuu tosi hyvältä ja mukavalta soittaa joten en ymmärrä että mistä tää ongelma johtuu.
 
snippe
washburn
13.11.2009 15:04:06
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rannekanavan ahtaudesta voipi johtua, eli hermot jää puristuksiin ja sormet puutuu, varsinkin jos puutumista tapahtuu lähinnä muissa sormissa kuin peukalossa ja etusormessa, niin vika on luultavasti siinä.. Onko kaula oleellisesti erilainen kuin mihin oot tottunu?
 
Live long and prosper.
sartzan
13.11.2009 17:57:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos puutuu pikkurilli ja nimetön, on vika lukemani mukaan kyynärnivelen kieppeillä tai joskus jopa ylempänä jossakin lavan seutuvilla ehkä... Mulla on tuota kaulakäden sormien puutumista ollu joskus pikkurillissä ja nimettömässä, joka osin johtui huonosta soittoasennosta varmastikin, mutta myös silloisesta surkeasta työskentelyergonomiasta tietokoneen äärellä. Etenkin tietokoneellamöllötys-ergonomian korjaaminen auttoi tilanteeseen. Onko basson vaihdon lisäksi tapahtunut mitään ton tyyppistä muutosta työssä tai kotona?
 
"Oh my dog... Oh Long John... Oh Long Johnson... Oh Don Piano... Why I eyes ya... All the live long day." -kissa
JMP71
13.11.2009 18:57:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lämmittely ennen soittoa ja venytykset vois auttaa.. http://www.mobilat.fi/opas.php
Onhan soittoergonomia kohdallaan, soittoasento?
 
Jos ei apua näistä löydy -> lääkäriin.
 
Hanki parempaa luettavaa
jazzbass-74
13.11.2009 20:19:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onhan soittoergonomia kohdallaan, soittoasento? Niinpäniin. Kotona soitellaan istuen ja treeneissä/keikalla seisten. Jep, basso oikealle korkeudelle. Siis ylemmäs. Voi näyttää kornilta, mutta ranteet tuleee oikeaan kulmaan. Ei puudu ja soitto helpottuu.
 
Bassonsoiton salat on nopeat jalat!
J.Nikkanen
14.11.2009 23:34:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.student.oulu.fi/~mkkuure/bassovenytys.html
 
Joskus vielä keksin tähän jotain nasevaa.
UncleFester
15.11.2009 11:17:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

NIKOLEHTONEN: 6-7 vuotta oon soitellut ja viime aikoina on tällainen ongelma ilmaantunut. Ostin tuossa hiljattain uuden esp vintage 4 basson, tässä varmaan syy ongelmaan. Osaako kukaan kertoo voiko asialle tehdä jotain? Basso sinällään tuntuu tosi hyvältä ja mukavalta soittaa joten en ymmärrä että mistä tää ongelma johtuu.
 
Hyvä basso tuo vintage 4 :) Väsyykö ne sormet näppäilykädessä vai toisessa kädessä? Tuossa espissähän on sinällään jytympi kaula mitä esim. mulla aikasemmissa ja voi olla raskaampi otelaudan kädelle. Sitten muuten on varmasti vaikutusta sillä että onko kuinka jämäkät/löysät kielet ja kuinka korkealla ne kielet on. Jos tuntuu että on liian raskas näppäillä niin pistä löysemmät kielet tai laske kieliä hieman.
 
maihinnousu.net/superbullets
tmuikku
19.11.2009 12:58:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sartzan: Jos puutuu pikkurilli ja nimetön, on vika lukemani mukaan kyynärnivelen kieppeillä tai joskus jopa ylempänä jossakin lavan seutuvilla ehkä... Mulla on tuota kaulakäden sormien puutumista ollu joskus pikkurillissä ja nimettömässä, joka osin johtui huonosta soittoasennosta varmastikin, mutta myös silloisesta surkeasta työskentelyergonomiasta tietokoneen äärellä. Etenkin tietokoneellamöllötys-ergonomian korjaaminen auttoi tilanteeseen. Onko basson vaihdon lisäksi tapahtunut mitään ton tyyppistä muutosta työssä tai kotona?
 
No joo tätä on helppo kompata. Töikseni näpyttelen koneella ja monesti nukun oudossa asennossa että hartiat menee jumiin. Pikkurilli ja nimetön sillointällöin melko turtana ja juurikin tosta kyynärpään tuntumasta kun muljuttelee jotain "jännettä" niin helepottaa (ojentajalihaksen päässä tjsp, ns. sisäpuolella käsivartta, sen pienen kyynärpäässä tuntuvan luunpään lähellä). Justiin eilen koitin tilutella jotain perus pentatonista niin ei meinaa vasurin nimetön toimia kunnolla. Treenin puutetta tietysti, mutta jotenkin tälläkertaa toimi erihuonosti.
 
Venyttelemällä ja urheilemalla kädet kuntoon. Leveitä hihnoja kannattaa myös harrastaa. Tietokonehommat on kyllä hanurista siinämielessä että keho turpoaa keskeltä ja ulokkeet juoksee kohti eläkeikää.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti