Muusikoiden.net
20.04.2018
 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Eri kielisettien (ja kielten) väliset äänenvoimakkuus erot
1
UncleZ
12.11.2009 23:12:01
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oli pari päivää käytössä Musari tyyppinen 5-kielinen basso ja viides kieli soi vallan älyttömän kovaa, laitoin metallilevyllä #5 mikin navat magneettisesti oikosulkuun ja sain viitoskielen aika lähelle muitten kielten voimakkuutta. Ajattelin et varmaan on mikissä vikaa, koska joskus kokeilin semmoista bassoa missä tuo viitoskielen mikki oli vahvempi. Nyt kuitenkin vaihdoin tilalle toisen merkkisen kielen (oisko ollut Alice tai Dadi) ja voluumi oli saman verran miinuksella kuin mitä vanhalla kielellä oli plussalla, vaikka oikkarimetalli oli poistettu. Koko setin vaihdon jälkeen kaikki kielet oli hyvin balanssissa.
 
Millaisia kokemuksia, ja onko kukaan mittaillut noita kielten äänenvoimakkuuksia?
 
UncleZ
05.12.2009 15:50:47 (muokattu 05.12.2009 15:51:07)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heitänpä tässä väliin, kun on niin julumetusti palautetta, että sain yhdeltä kielimieheltä kolme G .40 ja A .80 kieltä testattavaksi. Sanoi et laitas nuo 6 kieliseen bassoon rinnakkain. Aika vekkulit, yhdet on hyvin keskiäänivoittoiset, toisessa kilisevä yläpää, kolmansissa aika balansoitu sointi. Äänen voimakkuudet: tokat soi reilusti voimakkaimmin, kolmannet hiukka heikommin kuin ekat. Paha mennä sanomaan ulkonäon perusteella, kielet oroittuivat vain eri väristen päätypunoksien perusteella.
 
Monet tehtaat tekevät kuulema vain yhdentyyppisiä kieliä, mutta myyvät ne eri myyntipakkauksissa, pehmyt muovipussi, pahviloota, peltiloota, "CD" loota, ja tietysti eri hinnat. Nuo testikielet todella vaatisivat erilaisen myyntipakkauksen, nehän on täysin eri käyttäjille tarkoitettu. Joku kaunis päivä ne ehkä tulevat markkinoille, siihen ei kaveri osannut sanoa juuta eikä jaata, hänen homma on vain kerätä käyttäjien kokemuksia saundien ja soitettavuuden osalta.
 
Sanoi muuten tuosta meikäläisen mainitsemasta terhakkaasta viitoskielestä, et hyvin todennäiköisesti viitoskielen ydin oli ollut paksumpi tai eri terästä, ehkä vielä eri valmistajalta. Tehtaalla ovat heittäneet väärän rullan koneesen ja doennäköisesti maailmalle on lähtenyt sekalainen määrä kielisettejä (ja bassoja tehtailta) joissa on ollut tuo sama balanssiongelma.
 
No, toivottavasti saan toiselta tehtaalta flattejä testattavaksi, pomo Koreassa sanoo jees, mutta kiinalaiset pyörittelevät tehtaalla peukkujaan eivätkä lähetä mitään.
 
Heikki L.
05.12.2009 16:29:04
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miltä kielimerkiltä nuo kielitestin A:t ja G:t olivat?
 
Basso sanoo pum pum ja pitää suunsa kiinni.
T.Nick
05.12.2009 21:01:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla oli kerran tilanne, että piti saada 5-kieliseen uudet kielet, mutta sitten siinä lähimmässä musakaupassa(Soundata), missä tätä pikaista asiaa toimitettiin, oli sillä hetkellä huonohko kielivalikoima. Näin ollen joutui ostamaan HEAD -kielet Rotosoundin paketissa, jotka oli .130-.105-.85-.65. Sitten ostettiin erikseen Skullstringsin G-kieli. Tämmösellä tulikin sitten vedettyä jostain syystä vähän pidempään ja tuossa taannoin sitten vaihdoin GHS:n .045-.130 setin kiinni.
 
GHS:n kielet on parhaassa balanssissa. On jonkun verran kilisevämmät, kuin Rotot. Skullstring oli uutena erittäin kirkas, mutta meni Rotoihin verrattuna paljon aiemmin tukkoon. Rotoissa oli kivan rapsakka middlesoundi, mutta sitten taas huono balanssi. H-kieli oli tarpeettoman heikko, kun taas E-kieli soi kohtuuttoman kovaa. D-kieleltä tuli tosi kiva poppisoundi, kun taas Skullstringin G-kielestä ei irronnut ensimmäisen kolmen soittopäivän jälkeen oikein mitään muuta kuin töks.
 
Ei oo hirveesti mielenkiintoo plärätä eri kielimerkkejä. Muutamii kokeiltuani on jääty GHS Bass Boomerseihin.
 
Kipu lisää kiimaa
UncleZ
06.12.2009 09:21:49
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heikki L.: Miltä kielimerkiltä nuo kielitestin A:t ja G:t olivat?
 
En mene arvaamaan. Ajattelin jostain syystä et ne ovat Kongyuan tehtaan, koska heiltä tuli postia, mutta kyseessä saattaa hyvinkin olla joku musiikkitavaratehdas joka on ostanut koneet. Tää tyyppi on joskus ennenkin antanut jotain sälää kokeiltavaksi, mutta tehtaat on olleet etelä-Kiinassa.
 
UncleZ
06.12.2009 09:42:05
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuossa saattais muuten olla kitarapajoille myyntiartikkeli. Tekisivät 6-8 kielisen basson (vaikka tynkämallin) jossa kaikki on A -kieliä, mutta eri tyylisiä ja vahvuisia, vois testata niitä eroja. Saattais musakaupan tiskillä valinnat helpottua, jos pääsis vähän raplaamaan ja kuuntelemaan.
 
Basisteilla tulee saundi enemmän kielistä kuin kitaristeilla. On sormityyliä, peukkua, täppäystä, eri plekuja, nauhatonta ja nauhallista, eri mikkejä, bassoja ja kamoja, ja tuohon kun liittää ne roundwound, flatit, päällystetyt, muovitetut, jne. niin johan on valikoimaa.
 
Hullu basisti
06.12.2009 21:18:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

UncleZ:
 
Basisteilla tulee saundi enemmän kielistä kuin kitaristeilla. On sormityyliä, peukkua, täppäystä, eri plekuja, nauhatonta ja nauhallista, eri mikkejä, bassoja ja kamoja, ja tuohon kun liittää ne roundwound, flatit, päällystetyt, muovitetut, jne. niin johan on valikoimaa.

 
Joo, komppaan. Juur esim. kielien lisäksi mikit vaikuttaa jonninverran. Huomasin tuon kun vaihdoin alnico-mikkiin ja sit takas keraamiseen. No toi alnico oli hotimpi, mut keraamisessa oli jotenkin tasasempi soundi kielien kesken. Niin ja fläteillä vetelen.
 
"I have taken more out of alcohol than alcohol has taken out of me" Winston Churchill
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti