Muusikoiden.net
23.06.2018
 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Basso ja DI-boksi
1
weikka
21.10.2009 09:24:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kytketäänkö basso DI-boksi kautta suoraan mikseriin? Vai kytketäänkö bassovahvistimen ulostulosta Di-boksin kautta suoraan mikseriin? En oikein klaaraa näitä sähköjuttuja. Onko mikseriin liitettäessä äänentoistossa oltava bassokaiutin, vai voiko basson laittaa tulemaan normaaleista kaapeista? Kiitos vastanneille.
 
T.Nick
21.10.2009 09:49:28 (muokattu 21.10.2009 09:57:03)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos sulla on semmonen ulostulo nupissa, niin sieltä vaan piuha mikseriin. Et tarvii DI-boksia siihen väliin. Jos ei oo "direct-out" -lähtöä, niin sitten signaali "haarotetaan" mikseriin ja omiin kamoihin DI-boksilla. Eli tässä tapauksessa bassosta piuha boksiin ja siitä toinen nuppiin ja toinen miksaajalle. Kiitos itsellesi.
 
Ja bassosignaalia voi kyllä toistaa sit ihan kaapilla kun kaapilla ilman etuliitettä basso-. Perustelen tälleen ikäänkuin näsäviisaasti, että himassakin levyjä kuunnellessa tulee bassot ulos kaiuttimista ilman että ne on bassokaiuttimet.
 
Kipu lisää kiimaa
ubik
21.10.2009 12:11:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

siis toistaa vai soittaa 'basso'kaapin läpi? en ainakaan suosittele soittamaan muitten kun basso kaappien kautta.
 
T.Nick
21.10.2009 15:00:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ubik: siis toistaa vai soittaa 'basso'kaapin läpi? en ainakaan suosittele soittamaan muitten kun basso kaappien kautta.
 
No tos kun puhuttiin mikseriin liitettävistä kaiuttimista, niin vois kuvitella kyseessä olevan ns. PA-kamat. Et miten siitä päin haluu sit kukin ajatella..
 
Kipu lisää kiimaa
j4kk1
21.10.2009 15:22:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ubik: siis toistaa vai soittaa 'basso'kaapin läpi? en ainakaan suosittele soittamaan muitten kun basso kaappien kautta.
 
Oon joskus joutunu vetämään reenit laulukamojen läpi. Ei kuulosta kovin hääppöiseltä ja alapäätä joutuu ehkä leikkaamaan, ettei kajarit mene ruvelle. Mutta mitään tommosta sääntöä ei ole. Jotkut monitorit kuulosti kans tosi hyvältä kotivoluumeilla.
 
bize
21.10.2009 16:09:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

weikka: Kytketäänkö basso DI-boksi kautta suoraan mikseriin? Vai kytketäänkö bassovahvistimen ulostulosta Di-boksin kautta suoraan mikseriin? En oikein klaaraa näitä sähköjuttuja. Onko mikseriin liitettäessä äänentoistossa oltava bassokaiutin, vai voiko basson laittaa tulemaan normaaleista kaapeista? Kiitos vastanneille.
 
DI-boksilla saadaan basson signaali balansoiduksi ja matalaimpedanssiseksi, mikä mahdollistaa pidemmät häiriöttömät siirrot. Impedanssi voi bassovahvistimen lähdössä olla ok ja balansoitu XLR-lähtökin voi löytyä, mutta usein syynä DI-boksin käyttöön on nupin oman lähdön heikko laatu, korkea pohjakohina tai hurina johtuen maanostokytkimen (ground lift) puutteesta.
 
DI-boksi voidaan kytkeä myös esimerkiksi vahvistimen linjalähtöön, tai jopa nupin ja kaapin väliin, jos nupin omaa soundia halutaan mukaan, esim. putkivahvistimen ollessa kyseessä.
 
Liveoloissa bassoa ei yleensä ajeta PA:han, jos kyseessä on "laulukamat", eli pelkät yläpäät ilman subbasia.
 
j4kk1
21.10.2009 16:54:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

bize:
DI-boksi voidaan kytkeä myös jopa nupin ja kaapin väliin..

 
No hitsi, ootko ihan varma tosta? Onko siis DI-boksin out ja thru suorassa galvaanisessa yhteydessä toisiinsa ja sisäisen elektroniikan tulopuoli niin suuren sisäisen vastuksen omaava ettei kärähdä tosta? En uskaltais ihan summassa kokeilla.
 
bize
21.10.2009 21:14:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

j4kk1: No hitsi, ootko ihan varma tosta? Onko siis DI-boksin out ja thru suorassa galvaanisessa yhteydessä toisiinsa ja sisäisen elektroniikan tulopuoli niin suuren sisäisen vastuksen omaava ettei kärähdä tosta? En uskaltais ihan summassa kokeilla.
 
Riippuu tietenkin boksista. Esim. jonkinasteisen "standardivehkeen" BSS AR133:n manuaalissa tuo mainitaan mahdollisena käyttötapana, -40dB PAD rientää tässä kohden apuun. Eli ilman pad- tai instrument/speaker -kytkintä olevia bokseja ei pysty käyttämään tohon.
 
http://www.bssaudio.com/product_downloads/User_Manuals/ar133um.pdf
 
ubik
22.10.2009 09:25:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hartken bass atack o aika mainio levyl ja liven DI-boksina, ja muutenkin jakana toimiva. eikä hintakaa käsittääkseni päätä huimaa.
 
mut siis joo mikseristä ku lähtee ni sit ei kaapeil o muuta väliä ku se et kuin tarkkaa haluaa ääntä kuunnella.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti