Muusikoiden.net
20.06.2018
 

Bassot »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Vahvistinkorjaajia Lpr seudulta?
1
delites
01.10.2009 08:49:49
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laitoin viestin nyt tänne koska en muualta löytänyt tietoa eli..
 
Minulla on Hartke HA7000, joka on aikaisemmin hyvin palvelleena on alkanut nyt särkemään ääntä. Välillä vahivistin toimii kuten pitääkin ja välillä soundi muuttuu sellaiseksi säröksi ja paukkumiseksi, että pelkää kaiuttimien pamahtavan. Vika ei ole soittimssa eikä kaapeissa koska niitä on myös vaihdeltu, ja aina sama juttu.
 
Olen yrittänyt kysellä kaikkialta jos Lappeenrannasta löytyisi joku korjaaja tämän tyyppisille laitteille, mutta kitaristien tiedossa ei ollut muuta kuin Teleme, joka ei mielellään korjaa muuta kuin putkivahvistimia (kävin kysymässä). Onko tiedossa ketään yksityishenkilöitä/yrityksiä Lappeenrannan suunnalta tai lähiympäristöstä, jotka pystyisivät käymään läpi tuollaisien laitteen?
 
Epäilen vahvasti että kyseessä on kylmäjuotokset, eli korjaus saattaisi olla erittäin helppo. Vika tosin saatta olla muuallakin, jolloin homma voi mennä vaikeaksi. Muista kaupungeista löytyisi kyllä huoltoja, mutta tuolle vahvistimille olisi jatkuvasti käyttöä enkä haluaisi luopua siitä moneksi viikoksi.
 
3108
01.10.2009 22:52:16
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihan siinä telemen vieressä on tvkorjaamo missä korjaillaan aika laaja kirjo sähkövehkeitä. Kysy sieltä. Oletko päässyt karsimaan tuota ongelmaa hartken päästä kokeilemalla vain toista etuastetta, ohittamalla equn ja ottamalla äänen ulos ennen pääteastetta? Käsittääkseni tuohon on aika työlästä etsiä sähkökaavioita ja tuossa on päätepuolella näköjään tuplaten tavaraa 3500:n verrattuna eli ihan summamutikassa vian etsintä vie aikaa. Jussia helpottaisi jos osaisit päätellä onko vika etuasteissa tai pääteasteen puolella. Kai tuossakin in siellä takana Balance (send/return) nupikka millä saa säädettyä niin, että efektin returniin saa syötettyä ääntä vaikka mp3:sta ilman, että vahvistimen etuaste on mukana. Jos tuotakin kautta syötetty ääni hajoaa niin vika on pääteasteessa (tai virtalähteen puolella). Samaten sendistä pitäisi saada puhdasta ääntä ulos jos vika on vain pääteasteen puolella.
Jos vie mihin vain korjattavaksi ja saatesanoiksi sanoo oireet, mutta yhtään ei pysty perustelemaan mikä on rikki ja piirustukset tietenkin puuttuu niin aika nopsaan tulee korjaajalle mieleen, että ensin etsitään vikaa useampi tunti ja ei voi oikeastaan veloittaa kun varsinaisesta korjaamisesta eli tie nousee helposti pystyyn.
 
ubik
19.10.2009 09:06:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Telemen vieressä on Soundwell joka ainakin sillo ku ite siel pyörin teki myös Vahvistin korjauksia. ja jos eivät tee nii ainakin tietävät jonkun joka tekee.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti