Muusikoiden.net
23.04.2021
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Neuvoa MuseScoren käyttöön
1
Kukkualtto
10.03.2021 10:55:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rupesin opettelemaan MuseScorella kirjoittamista omin päin. Aikani ährättyä sain kuin sainkin aikaiseksi sellaisen partituurin kuin halusin, mutta stemmojen ulkoasun muotoilussa on ongelmia. Ensimmäisellä sivulla viivastot ovat liian tiheässä ja toisella liian harvassa enkä löydä mistään toimintoa, jolla voisin säädellä viivastojen väliä. Osaisiko joku neuvoa?
 
Toinen ongelma on merkityksettömämpi, mutta haluaisin silti mielelläni oppia tekemään senkin. Kuinka voin sijoittaa Finen keskelle tahtia? Saan kyllä tekstin sijoitetuksi haluamaani kohtaan keskelle tahtia, mutta kuinka saan myös äänentoiston pysähtymään siihen? Työkaluissa on toiminto "Jaa tahti ennen valittua nuottia/taukoa", mutta jos sillä ylipäätään on mitään tekemistä tämän asian kanssa, niin ainakaan se ei toimi. Teksti näkyy siis valintakelvottomuuden osoitukseksi harmaalla, vaikka jokin nuotti olisi valittuna.
 
ituvirtanen
10.03.2021 13:58:47
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sivun vaihto on suomenkielisessä Scoressa vasemman reunan paletissa kohdassa "Vaihdot ja välistäjät" toisena. Sellainen paperiarkin oloinen ruutu. Heitä se haluttuun tahtiin ja tahdit jakautuvat tästä kohdasta eri sivuille. Samassa valikossa on "Systeemien vaihto", jolla on kiva jakaa tahteja vaikka neljän nippuihin. Helpottaa lukemista.
 
Tuo Fine tahdin keskellä on jossain joskus tullut vastaan mutten kyllä mitenkään muista, kuinka se toimii. Kannattaa etsiä tai kysyä Scoren foorumilta.
 
Kukkualtto
10.03.2021 14:42:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ituvirtanen: Heitä se haluttuun tahtiin ja tahdit jakautuvat tästä kohdasta eri sivuille.
Kiitos! Jopa tuli helpolla nätimpi lappu! Taidan kuitenkin odotella täällä, jos joku osaisi ratkaista tuon toisenkin ongelman.
 
Kukkualtto
11.03.2021 14:50:32 (muokattu 11.03.2021 15:18:45)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pari uutta kysymystä. Onko olemassa tapaa, millä stemman saisi kirjoitetuksi G-avaimella, mutta näkymään partituurissa F-avaimella? Suosin nimittäin partituureja, joissa kaikki stemmat näkyvät paitsi soivassa sävellajissa, niin myös todellisella sointikorkeudella. Näin kokonaisuus hahmottuu ensi silmäyksellä. Tämä tuottaa ongelmia esim. tenorisaksofonin kanssa, koska soiva ääni on oktaavin matalampi kuin mihin MuseScore sen kirjoittaa.
 
Toinen mieltä askarruttava ongelma koskee pikkunuotteja. On ihan tarpeeksi ärsyttävää lyhentää varret erikseen kun on ensin pienentänyt päät, mutta en löydä mitään keinoa pienentää kahdeksasosanuottien väkäsiä! Eikö nuotteja voi pienentää säilyttäen niiden mittasuhteet?
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti