Muusikoiden.net
20.02.2019
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: APUA!! Cubase AL 9,5
1
apostle
19.03.2018 16:57:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jeesatkaa nyt joku, ennen kuin mä pistän noi rojut tuhannen päreiksi!! Hommasin Steinberg UR22mkII. Latasin sen softan siihen. Ongelma on se, että en saa minkään vitun valtakunnan ääntä siitä vaikka mitä olen yrittänyt.
 
Tein tällaisen kytkennän:
 
Nupista(Blackstar blackfire200) line out:sta kortin 2.porttiin(kokeilin molempia ei väliä). Kitara normisti nuppiin. Katoin Youtuben ihmeellisestä maailmasta tutorialpätkiä ja säädin mielestäni niissä kuvatulla tavalla. Mutta..EI mitään!
 
Pedal to the Metal!!!!
Kalmo
20.03.2018 12:00:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itselläni ei ole Cubasea, mutta pääperiaatteet lienevät suunnilleen samanlaiset eri DAWeissa.
Oleellista on, mitä olet tehnyt Cubasessa. Onko siellä valittu UR22 käytettäväksi äänilaitteeksi, ja mielellään ajureiksi Steinbergin omat ASIO-ajurit eikä esim. ASIO4ALL (joka ei ole oikea ASIO)? Näkyvätkö äänikortin sisääntulot audioraitojen input-valikossa?
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
apostle
20.03.2018 22:53:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, siis kaikki on alkuperäistä. Äänilähteet on koneelta ok.
 
Pedal to the Metal!!!!
iec
20.03.2018 23:34:07 (muokattu 20.03.2018 23:45:32)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No kuuluuko mitään pihinää ja heiluuko Cubasessa signaalitasomittari yhtään, mikäli et vedä signaalia sen nupin kautta, vaan syötät ihan kitarasta piuhalla siihen Steinbergin inputtiin?
 
Kannattaa lähteä ihan yksinkertaisesta liikkeelle jotta tiedät helpommin missä se ongelma on. Joskus on tosiaan hieman kinkkistä hoksata (silloin kun ei ole vielä mitään kokemusta näistä kamppeista) mitä pitää valita ja ruksia, että alkaa homma toimimaan. Hyvällä tuurilla se DAW-ohjelma tunnistaa automaattisesti sen audiointerfacen (UR22 siis) asetukset kohdalleen ja huonolla tuurilla sun pitää säätää manuaalisesti kaikki kohdalleen.
 
Jos pystyisit nappaamaan vaikka kuvan ja laittamaan sen tuonne omiin kuviin siitä Cubasen asetusten kohdasta missä määritellään audiointerfacen asetukset.Joku voisi siitä osata neuvoa tarkemmin.
 
Tieto lisää tuskaa ja turha tieto turhaa tuskaa...Ja niin päin pois...
slowdive
17.08.2018 09:21:10 (muokattu 17.08.2018 09:21:36)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Käytänpä tätä ketjua, koska otsikointi sopii.
 
Aloittelen tässä useamman vuoden tauon jälkeen musiikkihommia uudelleen. Päätin ottaa äänikortin kylkiäisenä tulleen Cubase AI 9.5 käyttöön ja nyt mennyt pari iltaa asennellessa ja rekisteröidessä, kun samalla hommasin midikiipparin ja senkin mukana tuli softasyna poikineen.
 
Periaatteessa kaikki sujui hyvin, ääni saatu kulkemaan ja plugarit ja VST-instrumentit löytyy ja toimii.
 
Eilen ehdin illan päälle vähän äänityshommaa kokeilemaan, ja se yllättäen tuntuu vaikealle. Oma kokemus on Reaperista ja muutaman vuoden takaa, mutta muistelen että sen kanssa pääsin jotenkin helpommin sinuiksi . tai sitten aika on vaan kullannut muistot?
 
En nyt luovuttaa ja vaihtaa meinaa, mutta onko kokemuksia tuosta että onko Cubase jotenkin vaikea/helppo ottaa haltuun?
 
Lähinnä tuntui ihan perusasiat tökkivän, avautuvia ikkunoita en tahdo saada suljettua, en meinaa päästä juuri äänitetyn pätkän alkuun, VST instrumentin tai plugarin vaihtaminen jo äänitetylle midiraidalle.. jotenkin kaikki tuntui vaikealle. Alkukankeutta ehkä?
 
Onko kellään jotain hyvää luettavaa tai katsottavaa "Getting started" -matskua mielessä? Eilen jotain videoita kahlailin läpi, mutta en ihan sitä ohjelman peruskäyttöä näyttävää löytänyt, missä esittelyn omaisesti sitä käytäisiin läpi.
 
"one good thing about music, when it hits you feel no pain" (bob marley)
-Q-
17.08.2018 16:47:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaikea sanoa onko Cubase vaikeampi tai helpompi kuin joku toinen, nämä on varsin henkilökohtaisia juttuja. Se on kyllä totta että Cubase on todella monipuolinen "tuottajan työkalu", erityisesti midi-hommissa se taitaa olla hyvinkin kattava ja suosittu, ja ominaisuuksien lisääminen väistämättä nostaa myös opiskeltavien asioiden määrää. Jos niitä siis haluaa hyödyntää. Tottakai käyttöliittymän suunnittelu nousee sitä tärkeämmäksi mitä enemmän niitä ominaisuuksia tuodaan mukaan, kaikki pitäisi olla helposti ja loogisesti käytettävissä ilman turhaa valikoissa kahlaamista. Läheskään aina siinä ei ikävä kyllä onnistuta.
 
Mun mielestä yksi tärkeimmistä keinoista omaa työtä helpottamaan minkä tahansa softan käytössä on sopiva määrä pikakomentojen / näppäimistöoikoteiden haltuun ottoa. Kun ne jatkuvasti toistuvat asiat hoituu "automaattisesti" yhtä näppäintä painamalla niin niiden kenties monimutkaisempien asioiden klikkailu ja kaivaminen ei tunnu ihan niin hankalalta.
 
Ei tämä viesti taida juuri auttaa.. :-)
En osaa suositella mitään tiettyä oppimateriaali, juutuubissa videoita on äärettömästi ja ehkä kannattaa katsoa myös niitä vanhempien versioiden oppaita. Ekana varmaan ne steinbergin omat videot. Jatkuvasti tulee videoita tsekattua itsekkin, yleensä on joku uusi tai unohtunut asia mikä tulee tarkistettua ja videot on usein helpoin lähde siihen.
 
mhelin
17.08.2018 20:10:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuolle AI:lle muuten löytyy edullinen päivitys Artist -versioon:
https://www.thomann.de/fi/steinberg_cubase_artist_9_upgrade_ai6.htm
 
Kannattaa perehtyä manuaaleihin, Cubasessa on kyllä omastakin mielestä liikaa ikkunoita, ei ole oikein nykyisten UI/UX-käytäntöjen (webbimaailmasta) mukaisesti tehty tuo softa. 9-versiossa on tuo sovitus (arrange) ja mikserinäkymien jaettu näyttö hyvä, tosin en ole vielä paljoa ehtinyt käyttää. Tuplaklikkaamalla arrange- ikkunaa saa sen koko näytön kokoon, tuo softa on siitä outo että koko sovellus on ensin yhdessä ikkunassa ja sitten kun avaa yhde projektin avautuu sen sisälle toinen ikkuna jne. Mitä voisi joskus kokeilla niin olisi Windowsin omat virtuaaliset työpöydät, saisiko ikkunoita avattua tai siirrettyä niihin nätisti esim. arrange, mikseri, plugarit yms. omille työpöydilleen.
 
slowdive
17.08.2018 20:33:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, kyllä tänään jo pääsin hieman eteenpäin ja onnistui parit yksinkertaiset raidat äänitellä. Pala kerrallaanhan se pitäs malttaa, meinasi vaan alkuahdistus iskeä kun kaikki oli uutta ja oli ensin uuvuttanut itsensä jo sillä rekisteröintiruljanssilla. Tympäsi sitten kun se alulle pääsy ei käynytkään ihan tuosta vaan.
 
"one good thing about music, when it hits you feel no pain" (bob marley)
-Q-
17.08.2018 22:38:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mhelin:.. Mitä voisi joskus kokeilla niin olisi Windowsin omat virtuaaliset työpöydät, saisiko ikkunoita avattua tai siirrettyä niihin nätisti esim. arrange, mikseri, plugarit yms. omille työpöydilleen.
 
Minusta ne Cubasen omat työpöydät (workspaces) on toimiva ratkaisu, en keksi mitä käyttiksen puolen virtuaalityöpöydät toisi lisää. Varsin näppärä vaihtaa näkymää näppäinkomennolla, sen sijaan että suurentelee/pienentelee ja siirtelee ikkunoita.
 
slowdive
07.09.2018 07:44:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mistähän johtuu, että välillä kun jotain midikiipparilla soittelee ja sitten piano rollissa asioita koittaa kaittaa kohdilleen, niin välillä niitä ei vaan saa tahdilleen, vaan Cubase yksinkertaisesti "muljauttaa" sen joko liian taakse tai liian eteen. Vähän vaikea selittää, mutta ehkä joku hoksaa?
 
Varmaan joku yksinkertainen asetus, mutta eilenkin meni kyllä tuohon aikaa, ja loppupeleissä oli helpompi deletoida koko raita ja soitella uudelleen, ja sitten ei ollut enää mitään ongelmaa siirrellä tai muokkailla niitä.
 
"one good thing about music, when it hits you feel no pain" (bob marley)
-Q-
07.09.2018 09:58:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

slowdive: Mistähän johtuu, että välillä kun jotain midikiipparilla soittelee ja sitten piano rollissa asioita koittaa kaittaa kohdilleen, niin välillä niitä ei vaan saa tahdilleen, vaan Cubase yksinkertaisesti "muljauttaa" sen joko liian taakse tai liian eteen. Vähän vaikea selittää, mutta ehkä joku hoksaa?
 
Varmaan joku yksinkertainen asetus, mutta eilenkin meni kyllä tuohon aikaa, ja loppupeleissä oli helpompi deletoida koko raita ja soitella uudelleen, ja sitten ei ollut enää mitään ongelmaa siirrellä tai muokkailla niitä.

 
Eka ehdotus on quantize päällä ja väärällä nuottiarvolla. Eli se laittaa väkisin kaikki asetuksen mukaan vaikkapa kahdeksasosien kohdalle ja haluat nyt saada jonkun nuotin siihen välissä olevaan 16-osaan?
 
Tosin jos et muuttanut mitään asetuksia ja homma toimi halutulla tavalla uudestaan kokeillessa niin se ei ihan sovi diagnoosiin. Mutta tsekkaa nyt kuitenkin tuo quantize ensin, helpoin koittaa ottaa vaan pois päältä.
 
slowdive
24.10.2018 10:52:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

AI 9.5 käytössä itsellä ja se avatessa tarjoaa tuota päivitystä Elementsiin. Raitamäärä toki kasvaisi, mikä nyt on tietenkin ihan kiva, vaikka AI rajoitukset ei olekaan tulleet vielä kertaakaan vastaan.
 
Pitch Correct olisi myös Elementsissä, mutta mitäs muuta tulee mieleen miksi tuo päivitys kannattaisi ehdottomasti tehdä? Ja onkohan tuo Cubasen Pitch Correct jotenkin hyvä tai paljon parempi kuin Meldaproduction MAutoPitch mikä itsellä tällä hetkellä käytössä?
 
"one good thing about music, when it hits you feel no pain" (bob marley)
Michaelson
10.11.2018 19:24:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jes. Sama täällä. Paitsi, että mulla on Steinberg UR22, ja käytän Garage bandia. Nyt päivitin koneen Mojaveen (uusin päivitys), eikä se anna enää signaalia? Myös äänityksen tason säätö on jumissa. Onko kenelläkään hajua mistä johtuu???
 
Nim. Turhautunut :/
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti