Muusikoiden.net
20.04.2024
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Gibson päätti lopettaa Cakewalkin
1 2 3 4 5
JoeHans
12.01.2018 12:34:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Q-: Dongle on vähän muinaisjäänne mutta tekee kyllä lisenssin käytö eri koneiden välillä helpoksi. Treeniksellä on erikseen äänityskone ja kotona oma, cubase toimii kun vaan ottaa donglen mukaan. Samoin mulla on esim Waves plugareita rekisteröity USB-tikulle jolloin ne liikkuu kans eri koneiden välillä.
 
Tämä ARA on mulle ihan uusi juttu, mielenkiintoinen. Mitäs plugareita teillä on tätä hyödyntämässä?

 
Tuo lisenssien siirron helppous on hieman suhteellista. Sonarin kun voi asentaa useammalle koneelle ilman mitään sen kummempia kikkailuja. Asennus voi olla useammalla koneella kunhan vain yhtä käytetään kerrallaan. Noissa dongleissa on se, että sitten kun se unohtuu kotia niin ei paljon naurata.
 
Sonarissa tuo Melodynen ARA-integraatio on kyllä tosi hyvä. Pikanäppäimellä CTLR+M clippi aukeaa Sonarin sisäisessä ikkunassa Melodyneen ja homma toimii saumattomasti. Ilman ARA:a clipin joutuu käsittääkseni viemään käsin Melodyneen, prosessoimaan siellä ja sitten tuomaan takaisin DAW:iin.
Antti1
12.01.2018 14:22:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JoeHans: Ilman ARA:a clipin joutuu käsittääkseni viemään käsin Melodyneen, prosessoimaan siellä ja sitten tuomaan takaisin DAW:iin.
 
Plugariversioissa se äänitetään soittamalla kerran sisään ja sen jälkeen toimii reaaliajassa.
smoltron
12.01.2018 15:28:13 (muokattu 12.01.2018 15:29:09)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen käyttänyt Melodyneä ARAna sekä Sonarissa että S1:ssä. Täytyy sanoa että S1:ssä se on huomattavasti sujuvampaa ja varmempaa.
 
S1:n saa asentaa viiteen koneeseen samalla lisenssillä ilman mitään dongleja.
 
-Q-
12.01.2018 15:37:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JoeHans: Tuo lisenssien siirron helppous on hieman suhteellista. Sonarin kun voi asentaa useammalle koneelle ilman mitään sen kummempia kikkailuja. Asennus voi olla useammalla koneella kunhan vain yhtä käytetään kerrallaan. Noissa dongleissa on se, että sitten kun se unohtuu kotia niin ei paljon naurata.
 
Njoo, tuskin se dongle montaa kertaa unohtuu. Eikä siitä kait valmistajaa voi syyttää. Donglen pääasiallinen tarkoitushan on tietysti kopioinninesto ja tässä se toimii lyömättömät hyvin, vissiin Cubasen vitosversion jälkeen ei ole kräkkejä näkynyt. Tämä voisi hyvin olla myös yksi syy miksi Cubase on edelleen olemassa, tuottaa rahaa ja Sonar on myyty ja kuopattu. Mutta niinkuin aina näiden kopiosuojauksen kanssa, ne aiheuttaa harmia tai vähintään epäkäytännöllisyyttä nimenomaan niille maksaville käyttäjille. Ongelmaa olen myös vähentänyt niin että esim läppärissä on asennettuna Cubase Elements jonka lisenssi tulee joka toisen äänitysvehkeen mukana ja joka ei tarvitse Donglea. Treenisäänitykset hoituu oikein hyvin silläkin ja miksaus sitten kotona isommalla ruudulla.
 
Mistähän syystä nämä maineikkaimmat dawit (Logic, PT) ei ole ARAa implementoineet? Cubasessa on aika lähelle Melodyneä vastaavat ominaisuudet jo mukana ja niillä harrastelija pääsee pitkälle mutta ei kait siitä haittaakaan olisi. Rewire kuitenkin on.
 
Vessajono
12.01.2018 18:17:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Q-: Mistähän syystä nämä maineikkaimmat dawit (Logic, PT) ei ole ARAa implementoineet? Cubasessa on aika lähelle Melodyneä vastaavat ominaisuudet jo mukana ja niillä harrastelija pääsee pitkälle mutta ei kait siitä haittaakaan olisi. Rewire kuitenkin on.
 
Varmaan lähinnä siks, että sikäli kun oon oikein ymmärtänyt niin ARA on lähinnä VST:n toiminnallisuuden jatke, ja Logic ja PT ei kumpikaan tue VST:tä suorilta.
 
"Ohan se nyt helvetin paljon järkevämpää treenata balalaikkaa ku suunnitella jotain saatanan vetypommia."
reaktor
12.01.2018 22:16:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Omistan lisenssit sekä Cubase 8.5, Studio One 3 että Fl Studioon. Työstän pääsääntöisesti midi-ohjattua matskua, videoon synkattua soundtrack musiikkia. Taustani on FL Studiossa tuolta Fruity Loopsin 3.0 ajoilta asti ja FL workflow on erittäin tuttu, mutta siirryin neljä vuotta sitten Studio One 3 keskikastin editioniin. Tykkäsin SO3 workflowsta kovasti, mutta videoplugini ei sisältynyt tuohon ostamaani versioon ja käyttämäni plugin ei synkannut tempomuutoksia oikein videoa vasten. Tästä johtuen siirryin Cubasen pariin, jolla työskentelin seuraavat kolme vuotta.
 
Nyt on aika pienelle retrospektiiville. Mielestäni Cubasen (8.5) workflow on suht. onneton verrattuna SO3:een. Cubasen ongelma on jokseenkin ylimonimutkaisessa käyttöliittymässä, mutta myös käyttämäni version käyttöliittymän hajanaisuudessa (eli eri tilat hajoavat eri ikkunoihin).
 
Cubase 9 versio korjasi näitä ongelmia, mutta valitettavasti ei tarjonnut oikein mitään sellaista mitä SO3 ei olisi tarjonnut jo 3 vuotta sitten. Tästä johtuen olen siirtynyt uudestaan SO3 käyttäjäksi, sillä käyttäliittymä on todella intuitiivinen ja nykyaikainen verrattuna Cubaseen.
 
DAW valinta riippuu siitä millaista musiikkia työstät. Jos juttusi on elektroninen looppi/sekvensserivetoinen musiikki niin mielestäni FL on edelleen ylivoimainen valinta. Mikrofonin live-äänitykseen valitsisin monestakin syystä SO3:n (nykyään 3.5), joka vetää pidemmän korren Cubasea vastaan monestakin syystä, mutta ainoastaan jos ostat joko keskimmäisen tai kalleimman version. Cubase kärsii entisen jättiläisen roolista, eli Steinberg ei ole täsmentänyt kohdeyleisöään, josta johtuen softa tarjoaa kaikkea kaikille isoon hintaan, mutta kehittyy selvästi kilpailijoitaan hitaammin.
 
Villikorttina on vielä mainittu tuo Reaper, joka vaikuttaa erittäin hyvältä budjettivaihtoehdolta ainakin live-äänityksien työstämiseen. Midi/VST osalta Reaperista vaikuttaisi puuttuvan vielä intuitiivinen workflow ja muutama tärkeä ominaisuus isojen templatejen hallintaan, mutta harrastelija ei saa parempaa hyötyä raahaa vasten.
 
Harmi Cakewalk käyttäjien suhteen... käytin CW:tä jo enne Rolandin ostoa ja jo tuolloin CW oli varsin pätevä sekvensseri... tällaista tää maailma vaan on kun yritykset tekevät hätäisiä IP-ostoja :p
 
Antti1
13.01.2018 01:05:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

reaktor: Villikorttina on vielä mainittu tuo Reaper, joka vaikuttaa erittäin hyvältä budjettivaihtoehdolta ainakin live-äänityksien työstämiseen. Midi/VST osalta Reaperista vaikuttaisi puuttuvan vielä intuitiivinen workflow ja muutama tärkeä ominaisuus isojen templatejen hallintaan, mutta harrastelija ei saa parempaa hyötyä raahaa vasten.
 
Ihan mielenkiinnosta: mitä nuo mainitsemasi puutteet ovat käytännössä?
mhelin
21.01.2018 13:45:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Millaisia MIDI-fiitsereitä tuosta Studio One 3:sta löytyy, Presonukset sivuilta vähän vaikea löytää muuta kuin Note FX plugarit? Löytyykö mahdollisesti jotain Cubasen Chord Track, Chord Pad tai Chord Assistant tyyppisiä toimintoja?
 
SO3 vaikuttaisi kyllä muuten mukavammalta kuin Cubase noin niinkuin käyttöliittymältään, mutta vaikuttaisi olevan painottunut enemmän audio- kuin MIDI-toimintoihin. Toisaalta Cubaseen jota nykyisin käytän eniten tuota ARA integraatiota tuskin tulee koskaan vaan Steinberg lisää vastaavat toiminnot seuraavaan VST-speksiin.
 
Waveform toisaalta sisältää jo melkein enemmän MIDI-toimintoja kuin Cubase ja myös ARA-integraation ja Melodyne Essential lisenssin, joten harkitsen tuon Cubasen grossgreidaamista SO3:een (JRR:n tarjous on ohi, mutta Presonuksen 199 EUR + GROUP kupongilla saa vielä hyvän alennuksen).
 
JPQ
30.01.2018 13:22:53
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Studio Onesta tuon asian esille jota en olisi miltei huomannut eli esim. modwheel automaatio midille on 0-100 eikä 0-127 joten jos tarvitsee tarkkoja arvoja tai haluaa hirnovaraisia muutoksia tuo iso ongelma. syy miksi Cubaseen siirtynen Logicista joka taas aika pakko kun mäkistä loppuu tehot,järki hintaan nopeiden sisäisten (korostan sitä kovalevyjen saanti eli ei oikein onnistu normi malleissa) et lisää muistia ei onnistu. imacissa ongelmana se oma näyttö ei mahdu kun muut koneet tarvii tätä näyttöä myös et tykkään 16:10 näytöstä 16:9 näyttöön nähden.
 
Laajan musiikkityylien kirjon edustaja. Tähän asti kehutuin kappale musiikki näytteessä download linkkinä. Ehkäpä toinen puolisko tyylistäni jota eniten edustan.
Torniojaws
30.01.2018 15:13:12 (muokattu 30.01.2018 15:15:10)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Ihan mielenkiinnosta: mitä nuo mainitsemasi puutteet ovat käytännössä?
 
Jos siis Reaperin MIDI-workflow'ta tarkoitat, niin ainakin itselle se on kankea Cubaseen verrattuna. Cubasessa riittää kun valitsee nuotin pituuden valmiiksi ja klikkaa kerran vasemmalla hiirennapilla oikeaa kohtaa piano lanesta, niin tulee automaattisesti esim. 8-osanuotti. Reaperissä pitää(?) tuplaklikata ensin ja sitten venyttää jokainen nuotti erikseen haluamaansa pituuteen siitä vakiopituudesta - oliko se nyt 16-osanuotti - joka on aika kankeaa. Onkohan tuohon jotain konffia olemassa?
 
Toinen hyvä ominaisuus Cubasen MIDI:ssä on, kun valitsee halutut nuotit ja avaa kontekstimenun, niin voi kerralla esim. kvantisoida, lisätä kiinteän arvon Velocityyn jokaiselle nuotille (tai esim. lisätä +10 jokaisen nuotin alkuperäiseen arvoon). Myös kun äänittää MIDI-rumpuja jollain triggerillä tai PercPadin tyylisellä, niin ne nuottien pituudet on jokus tyyliin 64-osanuotti. Jos haluaa ne nopeasti muuttaa kaikki esim. 4-osanuoteiksi (selkeyden vuoksi, nuotin soiva pituushan ei rummuissa muutu keston mukaan), niin se onnistuu Cubasessa: valitse kaikki nuotit (Ctrl +A kun avaa tietyn oton)
-> oikea hiirennappi -> Quantize -> valitse haluttu pituus -> OK -> valmis.
 
Vortech Industrial Death Metal
Antti1
30.01.2018 16:45:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Torniojaws...
 
Kaikki noista onnistuu juuri samalla tavalla Reaperissakin.
Kaakatus
02.02.2018 11:15:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Torniojaws: Jos siis Reaperin MIDI-workflow'ta tarkoitat, niin ainakin itselle se on kankea Cubaseen verrattuna. Cubasessa riittää kun valitsee nuotin pituuden valmiiksi ja klikkaa kerran vasemmalla hiirennapilla oikeaa kohtaa piano lanesta, niin tulee automaattisesti esim. 8-osanuotti. Reaperissä pitää(?) tuplaklikata ensin ja sitten venyttää jokainen nuotti erikseen haluamaansa pituuteen siitä vakiopituudesta - oliko se nyt 16-osanuotti - joka on aika kankeaa. Onkohan tuohon jotain konffia olemassa?
 
Toinen hyvä ominaisuus Cubasen MIDI:ssä on, kun valitsee halutut nuotit ja avaa kontekstimenun, niin voi kerralla esim. kvantisoida, lisätä kiinteän arvon Velocityyn jokaiselle nuotille (tai esim. lisätä +10 jokaisen nuotin alkuperäiseen arvoon). Myös kun äänittää MIDI-rumpuja jollain triggerillä tai PercPadin tyylisellä, niin ne nuottien pituudet on jokus tyyliin 64-osanuotti. Jos haluaa ne nopeasti muuttaa kaikki esim. 4-osanuoteiksi (selkeyden vuoksi, nuotin soiva pituushan ei rummuissa muutu keston mukaan), niin se onnistuu Cubasessa: valitse kaikki nuotit (Ctrl +A kun avaa tietyn oton)
-> oikea hiirennappi -> Quantize -> valitse haluttu pituus -> OK -> valmis.

 
Reaperin pianorollissa on ikkunan alalaidassa nuotin pituuden valinta. Jälkimmäinen setti onnistuu ihan samalla tavalla Reaperissä. Pari kliksua säästää, kun menee Quantize valikkoon painamalla Q
 
smoltron
17.02.2018 14:34:29
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Gibsonin päivät alkavat olla vähissä. Talousjohtaja jätti uppoavan laivan: https://www.nashvillepost.com/busin … /gibson-running-out-of-time-rapidly
 
Torniojaws
19.02.2018 14:46:54
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja Gibson meni konkurssiin:
 
http://www.daytondailynews.com/busi … -bankruptcy/UUQESYcO94O9RXfuraMQeJ/
 
Vortech Industrial Death Metal
p130
19.02.2018 15:07:37
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Torniojaws: Ja Gibson meni konkurssiin:
 
http://www.daytondailynews.com/busi … -bankruptcy/UUQESYcO94O9RXfuraMQeJ/

 
Gibson ei katoa mihinkään. Jutussakin todetaan itsestäänselvyys: Various reports, citing experts in the music and financial business, said Gibson would likely survive a bankruptcy due to its name value and tradition, as well as the a strong core business, according to Moodys, who also cited the companys balance sheets and organization issues as reasons to downgrade the company.
 
Eihän tämä ole ensimmäinen kerta kun siinä 1902 alkaneessa jatkumossa, jonka osa nykyinen Gibson on kun omistajapohja menee uusiksi taloudellisten ongelmien vuoksi. Hyvänä puolena saadaan lisää harvinaisia ja laadukkaita pre-jotain -soittimia.
 
Olen mieluummin yksin oikeassa kuin lauman kanssa väärässä.
aantila
22.02.2018 01:04:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Se olisi sitten lähes 14 vuotta Sonarin Beta-testaajana taputeltu ja on aika ryhtyä suunnittelemaan pikku hiljaa softan vaihtoa. Toki Sonarikin vielä toimii hyvän tovin ellei tulevat Windowsin päivitykset jotain riko.
Studio One on ollut hankittuna jo muutaman vuoden ja taitaa olla seuraava valinta, tosin on tuossa jemmassa myös Mixbus ja Samplitudekin josta oli myös hyvä crossgrade tarjous Sound Forgen ja Spectralayersin kera. Pitää tutkailla ...
Jostain vaan pitäisi kehittää aikaa ja energiaa uuden opetteluun ja vanhan "lihasmuistin" nollaamiseen :)
 
smoltron
22.02.2018 10:29:08
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aantila:
Jostain vaan pitäisi kehittää aikaa ja energiaa uuden opetteluun ja vanhan "lihasmuistin" nollaamiseen :)

 
Siirryin joulukuussa Studio Oneen ja se sujui aika kätevästi. Eniten on ikävä Pro channelia, mutta hankin Console 1:n sitä korvaamaan.
 
S1:n low latency monitoring ja Mix Fx ovat hyviä, kunhan ne ensin ymmärtää oikein. Samaten tempon käsittely ja stretching ovat S1:ssä paremmat, joskaan eivät ongelmattomat.
 
Jos käyttää paljon ulkoisia MIDI-kikkareita, silloin Sonar lienee parempi, mutta minä en käytä niitä juuri ollenkaan, joten ei haittaa.
 
Oppiminen tapahtui noin kahdessa-kolmessa viikossa, kun joka päivä vähän ähräsi.
 
anapena
22.02.2018 11:27:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aantila: Jostain vaan pitäisi kehittää aikaa ja energiaa uuden opetteluun ja vanhan "lihasmuistin" nollaamiseen :)
 
Itsellä käynyt muutaman kerran softaa vaihtaneena niin, että "ajatus" rupeaa uuden opettelun takia muutenkin rullaamaan jollain tavalla paremmin.
 
TommiW.- Autot, kämpät ja piparit.
tommijk
22.02.2018 15:21:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Studio Oneen tuli muuten muutama viikko sitten Sonarin keyboard shortcut presetti, joten vaihtaminen entistä helpompaa
 
mhelin
22.02.2018 16:17:51 (muokattu 22.02.2018 16:20:08)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tracktionin Waveformista (Windows, Linux, Mac, Raspberry Pi) tuli juuri uusi version Waveform 9. Siinä on liuta ominaisuuksia (mm. Chord Track ) joita ei löydy vielä esim. Studio Onesta, tuossa videolla esittelyä niistä:
 
https://www.youtube.com/watch?v=BGFk738APB0
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «