Muusikoiden.net
18.06.2018
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Räkkikotelo tietokoneelle?
1
LaatuAatu
21.06.2016 16:34:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Suunnitelmissa on kasata uusi tietokone, ja tuntuu hyvältä idealta jos sen saisi upotettua suoraan studiopöytään ennemmin kuin pöydän alle. Ei vain paljoa tahdo löytyä moisia ja ne jotka löytyy on serverihuoneisiin tarkoitettuja rumia, isoja ja painavia.
 
Olisiko kokemuksia, vinkkejä tai ylipäätään mitään tietoa räkkikoteloon kasatuista tietokoneista, mistä saisi hommattua jne?
Kiitoksia.
 
tender.insanity
21.06.2016 17:05:34 (muokattu 21.06.2016 17:07:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse tekemällä saat mitä haluat. Ja koneen nyt voi laittaa mihin vain sisään kunhan tuuletus pelaa.
Jossain törmäsin kun joku oli kasannut koneen pöydän sisään. Siis että oli lasilevy tasona ja sen alla pöydän sisässä kone ledeineen. Oli komea.
 
Edit. Vähän niinku tämä
https://i.kinja-img.com/gawker-medi … ive,q_80,w_636/18ixiiep1tjptjpg.jpg
 
LaatuAatu
21.06.2016 17:14:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onhan noita joo, mutta ei ole tarkoitus lähteä pöytää muuttamaan, saada vain se kone kiskoihin. Ja kunnon keissiin että sen tietokoneen saa tarvittaessa myös nätisti irti pöydästä etc..
 
Pop Corn
22.06.2016 01:19:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yks halpa vaihtoehto on ostaa siisti lauta/levy ja ruuvata huonekalupyörät alle. Helppo liikutella, eikä ole ihan lattiatasolla pahimmalle pölylle alttiina.
 
.
-Q-
22.06.2016 11:14:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostaa räkkikotelon ja rakentaa PC:n siihen, eikö?
 
https://www.verkkokauppa.com/fi/pro … kkikotelo-ilman-virtalahdetta-musta
 
Jos taas haluaa laittaa nykyisen koneensa räkkiin, vaihtoehtoja olisi ruuvata kylkeen räkkikorvat tai asentaa räkkiin hylly. Olettaen tietysti että nykyinen kotelo on pienempi kuin se 19 tuumaa.
 
Oma ratkaisuni koneeen ja kaapeleiden piilottamiseksi pois näkyvistä oli ostaa pöydän kanssa yhteensopiva laatikosto ja laittaa kone sen sisään. Yksi laatikoista toimi kaapelikätkönä ja muiden etulevyt peitti koneen näkyvistä.
 
juha_p
22.06.2016 12:19:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voisiko toteuttaa ATX HTPC kotelolla asentamalla siihen kiskot ja kahvat? Esim: https://www.verkkokauppa.com/fi/pro … -HTPC-kotelo-ilman-virtalahdetta-mu
 
pappasfin
22.06.2016 12:44:12 (muokattu 22.06.2016 12:49:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LaatuAatu: Suunnitelmissa on kasata uusi tietokone, ja tuntuu hyvältä idealta jos sen saisi upotettua suoraan studiopöytään ennemmin kuin pöydän alle. Ei vain paljoa tahdo löytyä moisia ja ne jotka löytyy on serverihuoneisiin tarkoitettuja rumia, isoja ja painavia.
 
Olisiko kokemuksia, vinkkejä tai ylipäätään mitään tietoa räkkikoteloon kasatuista tietokoneista, mistä saisi hommattua jne?
Kiitoksia.

 
Nykyisin on olemassa erittäin hyviä tietokoneita, joissa itsessään on jo erittäin hyvät pölyltä suojatut kotelot ja silti hyvin tuulettuvat kotelot ja ne voi ihan hyvin olla pöydän alla omalla alustallaan, jossa on rullat alla (itellä on juurikin näin).
 
Eli jos pölyä pelkää niin on koppia jotka ei pölyä sisälle kerää vaan ne pysyy puhtaana ja silti tuuletus pelittää koneissa.
 
Ite olen skeptinen noihin räkkeihin laitettaviin rumiluksiin ja lähinnä niissä mietityttää ilman kierto ja tuuletus sekä edelleen, että pysyykö ne viileänä.
 
PappaSFin
-Q-
22.06.2016 14:59:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pappasfin: Ite olen skeptinen noihin räkkeihin laitettaviin rumiluksiin ja lähinnä niissä mietityttää ilman kierto ja tuuletus sekä edelleen, että pysyykö ne viileänä.
 
Ilma kulkee täsmälleen samalla tavalla koneen läpi edestä taakse, on se sitten jaloilla lattialla tai räkkikorvillä hyllyssä.
 
pappasfin
22.06.2016 16:50:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

-Q-: Ilma kulkee täsmälleen samalla tavalla koneen läpi edestä taakse, on se sitten jaloilla lattialla tai räkkikorvillä hyllyssä.
 
Puhutko nyt kotelosta mikä on seisaalteen vaiko makuuasennossa.
Seisomisasennossa esim. mulla 2 x 14 cm tuuletinta työntää viileää sisään etupuolelta ja lämmin ilma poistuu tornin takaosasta ylempää sekä katosta, joissa on molemmissa 14 cm tuulettimet.
 
Jos kone on lappeellaan niin toimiiko ilmanpoisto muka yhtä tehokkaasti?
Meillä on töissä koneita niin torneja ja lappeellaan olevia ja kuumempana käy noi lappeellaan olevat koneet kun niissä tuntuu ilma kiertävän poistoon vähän tahmeammin.
 
Räkissähän se kone on käsittääkseni lappeellaan? vai voiko sinne sijoittaa tornikoteloa, joka on pystyssä.
 
Toki ilmankierto on siitä kopasta kiinni ja miten se toimii tuuletuksenkin osalta.
Ite myös pelailen ja olen aina päätyny näissä koneissa tornikoteloon.
 
Mutta kukin menköön sen mukaan mikä tuntuu parhaimmalta ratkaisulta.
 
PappaSFin
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti