Muusikoiden.net
26.04.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Line 6 Toneport UX2 ääni katkeilee nauhoittaessa
1
Juhlaneppari
07.05.2016 17:59:11 (muokattu 07.05.2016 18:05:52)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ongelma on siis tämänlainen kuin otsikossa esiin tulee. Kaikki alkoi varmaan joskus pari vuotta sitten, kun huomasin että nauhoittaessa oli sieltä täältä lähtenyt joku millisekunti pois. Ongelma ratkesi usein sillä, että uudelleenkäynnistin koneen. Lopulta olen hyvin pystynyt nauhottelemaan tällä, sillä tämä ei ole vaivannut koko ajan.
 
Nyt viimeiset viisi kertaa kuitenkin on tilanne mennyt pahemmaksi. Nauhoitus katkeilee niin pahasti että siitä ei meinaa saada edes mitään selvää. Välillä vähemmän kun avaa mutta kuitenkin. Ja samalla volamittari näyttää, että sointi on vielä päällä ja aaltoilee, vaikka olen kitarankielet mykistänytkin. Toisinaan se ääni on hirveän voimakas meluvalli eikä oikein myötäile mitenkään sitä mitä kitarasta painelen, ainoastaan vähän. Ja tämä kuuluu myös muutenkin linjatoiston kautta, eikä pelkästään nauhoittaessa.
 
Osaisiko joku sanoa, mitkä mahdolliset asiat tähän voisi vaikuttaa? Kuten mainitsin, ongelma vaihtelee, joskus ollut pitkiä kausia että toiminut hyvin. En tiedä onko jotain säädöksiä tms, millä tämän voisi saada pois? En halua ainakaan vielä heittää Toneportia roskakoriin vaan yritän parhaani mukaan ratkaista ongelman jos mitenkään mahdollista.
 
EDIT. Kyseessä on siis ulkoinen audio interface (Toneport), jonka kautta nauhoitus menee USB:n kautta tietokoneelle asennettuun Line6:n softaan, josta saa erilaisia soundeja mallinnettuna.
 
jra
07.05.2016 22:21:19 (muokattu 07.05.2016 22:25:35)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aina ekana kannattaa testata koneen usb-portit läpi ja kokeilla muutamaa usb-piuhaa, jotta vika ei olisi niissä.
 
Mulla on samanlainen edelleen (kaapissa), joskus pari kolme vuotta sitten olen sitä viimeksi tainnut käyttää. Sellaista ongelmaa itsellä oli, että välillä sekosi ja päästi sellaista staattista häiriöääntä, vähän kuin voimakasta valkoista- tms. kohinaa. Tapahtui myös silloin kun käytin tuota normaalisti äänikorttina ja kuuntelin vaikkapa Foobarilla mp3-tiedostoja.
 
Silloin kun lueskelin asiasta Line6:n foorumeita, niin veikkailtiin, että ongelma johtuisi siitä, että laite ei saa USB-portista tarpeeksi virtaa. Läppäreissä ainakin taitaa olla ongelmaa, ettei portista tule aina speksin mukaista jännitettä. Voi olla niinkin, että porttia vaihtamalla äänikortti pelaa paremmin, portit voivat olla eri tavalla liitetty emolle, vaikka päällisin puolin identtisiä olisivatkin.
 
Tuossa staattisen häiriöäänenen tapauksessa välillä kohina oli muutaman sekunnin mittainen, välillä jäi päälle, ja loppui vasta kun sammutti sen Line6-ohjelmiston. Sen verran tuosta on aikaa, että en aivan tarkkaan muista.
 
Tuohon häiriöön auttoi (mutta ei kokonaan poistanut) sellainen Y-mallinen usb-piuha, joka ottaa kahdesta portista virtaa. Myös omalla virtalähteellä varustettu usb-hubi olisi voinut auttaa, vaikka niitä ei yleensä äänikorttien kanssa suositella käytettäväksi. Sellaista ei silloin ollut tai tullut hommattua.
 
Omassa koneessa oli tuon kanssa myös taipumusta lantenssipiikkeihin, joiden syytä en saanut lopullisesti selvitettyä. Voi olla esim. emolevyn piirisarjan "ominaisuus", josta on vaikea päästä säätämällä eroon. Tällä voi helposti (ei vaadi asennusta) testata onko omass koneessa DPC-piikkejä, jotka aiheuttavat napsuja tai jopa katkeamisia ääneen.
http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml
 
Kannattaa myös laittaa Windowsin Tehtävienhallinta (Task manager) päälle, ja katsoa sattuuko noiden katkosten kohdalle jonkun muun prosessin aiheuttamaa prosessorikuorman piikkiä. Esim. päivitystoiminnon (Trusted installer, svchost.exe jne.) prosessit saattavat vetää taustalla pyöriessään cpu:n aina hetkeksi kyykkyyn, vaikka kone ei käyttäjälle päivityksistä mitään ilmoittaisikaan. Ne tekevät omiaan, vaikka automaattiset päivitykset eivät olisi päällä, tarkistavat etukäteen jotain yhteensopivuusjuttuja tms.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
UnderConstruction
18.05.2016 18:52:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jra: Aina ekana kannattaa testata koneen usb-portit läpi ja kokeilla muutamaa usb-piuhaa, jotta vika ei olisi tms.
Tämä. Sekä kaikki ei-välttämättömät usbyhteydet pois. Ja mieluusti se hiirikin..
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti