Muusikoiden.net
26.04.2018
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Core Parking , lisää tehoa koneeseen (windows) asiaa tehosta
1
antti4
05.05.2016 14:25:59 (muokattu 08.05.2016 22:22:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moikka, jos koneesta loppu mehut kesken kannattaa kattoa parkkeeraako Windows ytimiä. Windows 7 itselläni mutten yllättyisi jos ongelma esiintyisi muissakin.
 
Cntrl-alt-del -> Performance -> Resource Monitor -> Oikeassa laidassa näkyy CPU,t jos niistä on osa parkissa(parked) niin huono juttu. (HUOM: Todennäköisempää siis ettei tuota ongelmaa automaattisesti ole)
 
Ihmettelin miten uudestaan asennettu kone oli 4x hitaampi Abletonissa kuin ennen ja tossa syy. Windows haluaa säästää energiaa väkisin ja pakottaa ytimiä kiinni.
 
Ratkaisu :
-Vaihda power optionssista plan High Performanceen
-https://bitsum.com/parkcontrol/
Ilmainen ohjelma jolla saa ytimet vapautettua , näillä muistaaksen itse sain ton korjattua ja hommat alko taas pelittämään. Täysin käsittämätön juttu , on myös muita keinoja joita en kokeillut esim rekisteriin lisäily.
______________________________________
Lisäksi pientä juttua tehosta:
Koneen kykyyn pyörittää plugineita lähinnä eniten vaikuttaa järjestyksessä
-prosessori
-kuinka iso sample rate on käytössä ( esim 44khz saat 8 pluginia niin 98khz saat 4)
-kuinka pitkä bufferi asio ajurissa (lyhyempi bufferi esim 128ms : pienempi latenssi eli aika mitä äänellä kestää matkata kaiuttimiin, mitä lyhyempi sitä enemmän tehoa vie) Liian lyhyt bufferi saattaa alkaa tuottamaan jotain pieniä ärsyttäviä pätkimisiä äänessä)
_______________________________________
Kaikki sekvensserit ilmeisesti ainakin omien kokemusten mukaan käsittelee ääntä niin että yks kanava = 1 prosessori eli vaikka sulla olisi 8-16 ydintä ,ei sen yhden kanavan kuormaa juurikaan jaeta. Ainakin ennen sain 4 raskasta pluginia kanavaan jonka jälkeen musiikki ohjelma näyttikin jo 90% , sain kuitenkin lisättyä vielä 7 muuhunkin kanavaan ne 4 ja tilanne pysyi samana toiston kannalta. Homma jatkuu myös kanavasta toiseen eli asiaa ei voi kiertää mitenkään. Laittamalla kanavan 1 kanavaan 2 ja siitä masteriin ei enään toimisi vaan oltaisiin ylikuormitettu jo systeemi. Kokeilkaa
 
Koska homma toimii noin niin kannattaa konetta rakentaessa pitää silmällä ehkä yksittäisten ytimien suorituskykyä.
https://www.cpubenchmark.net/singleThread.html
 
Mielestäni äänikortti ei tuo tehoa koneeseen juurikaan lisää ,laatua tietty toistoon ja ajureihin ja mitä ikinä muuta.
 
jra
05.05.2016 16:09:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mistähän tuollainen parkkeeraaminen johtuu, jos Windows ei osaa niitä vapauttaa tarvittaessa? Itsellä on tällä hetkellä yksi neliytimisellä Intelillä oleva ja toinen kahdella, eikä niissä koskaan ole tuollaista esiintynyt, vaikka virranhallinnan asetukset ovat olleet kokeilumielessä välillä miten milloinkin, pitkään tosin verkkovirrassa ollessa maksimissa. Seiskan lisäksi toisessa koneessa oli pitkään Vista, ja aika usein on Tehtävienhallista auki, joten ytimien kuormitusta on tullut tarkkailtua.
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
Jönssi Punainen
05.05.2016 19:47:11 (muokattu 05.05.2016 19:54:07)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jra: Mistähän tuollainen parkkeeraaminen johtuu, jos Windows ei osaa niitä vapauttaa tarvittaessa? Itsellä on tällä hetkellä yksi neliytimisellä Intelillä oleva ja toinen kahdella, eikä niissä koskaan ole tuollaista esiintynyt, vaikka virranhallinnan asetukset ovat olleet kokeilumielessä välillä miten milloinkin, pitkään tosin verkkovirrassa ollessa maksimissa. Seiskan lisäksi toisessa koneessa oli pitkään Vista, ja aika usein on Tehtävienhallista auki, joten ytimien kuormitusta on tullut tarkkailtua.
 
Core parking on käytössä windows vistassa, seiskassa ja kympissä eli win8 tätä ominaisuutta ei edes ole
Windowsin tulisi kyllä ottaa nuo tarvittavat ytimet käyttöön kun havaitsee sen tarpeelliseksi...
Lähinnä tuo windowsi sammuttelee omasta mielestään tarpeettomia ytimiä sähkön kulutusta pienentääkseen sekä pitääkseen lämpötiloja matalampana. PC markkinoilla läppärit jyrää kuluttaja puolella ja niissä harvemmin on järin ärhäkkää jäähdytys järjestelmää.
 
Toinen asia mihin kannattaa kiinnittää huomiota varsinkin uudemmilla prossuilla on turbo boost ominaisuus.
Eli isoimmissa miksaus projektissa voi olla hyvä välillä tarkotuksellisesti kuormittaa prosessoria että aktivoi tuon turbo boost tilan ja saa prossusta kiskottua kaiken irti. Samasta syystä suurin osa peleistä suorittaa käynnistyksenä yhteydessä ns stressitestin
 
Ja tosiaan jos tarvii tehoja kaikki mahdolliset virransäästöt pois päältä
 
jra
07.05.2016 01:24:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Liittyykä tämä ThrottleStop-sovellus aiheeseen mitenkään?
http://forum.notebookreview.com/threads/the-throttlestop-guide.531329/
 
Ketju alkaa vuodesta 2010, mutta uusimmat versiot ovat tämän vuoden puolelta.
 
Joskus aikoinaan tuota testailin, mutta en syventynyt toimintaan sen enempää kun omissa koneissa ei mitään varsinaista ongelmaa ollut, eikä ollut tarvetta viilata aivan viimeisiä tehon murusia irti prosessorista. Vai oliko niin, että tuon avulla on päinvastoin tarkoitus pitää prosessori viilempänä ja akun varassa oltaessa minimoida virrankulutus, vaiko molempia, eli vaihtoehtoisesti tehot irti, vaihtoehtoisesti lämmöt alas ja akun kesto maksimiin?
 
- Kaukolähettimen Klassista Värähtelyä jo vuodesta 2008 -
Jönssi Punainen
07.05.2016 12:22:00
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

jra: Liittyykä tämä ThrottleStop-sovellus aiheeseen mitenkään?
http://forum.notebookreview.com/threads/the-throttlestop-guide.531329/
 
Ketju alkaa vuodesta 2010, mutta uusimmat versiot ovat tämän vuoden puolelta.

 
Oman käsityksen mukaan toi oli alunperin vain prossun rajoitukseen tarkoitettu softa, jolla sai läppäreissä akun keston paremmaksi ja lämpötilat alemmaksi.
Nykyään tolla pystyy käytännössä ylikellotteleen/rajoittaa prossua,
eli hyvin tiivistetty cpun virranhallinta ohjelma with a twist
 
ÄrGee
10.05.2016 23:27:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos tuosta, nousi läppärin tehot. En ole ihan varma saiko tuolla nyt optimoitua kaiken pätkimisen, koska epäilen että tässä on ongelmia usb-porttien virran kanssa. Vaikka kaikkien asetusten pitäisi olla parhaalla suoritusteholla, ja laitehallinnasta usb-portit niin ettei emolevy katkaise virtaa niiltä. AMD A8 quad-core, 2.3Ghz. Jos teiltä löytyy läppäreitä niin suosittelen poistamaan käytöstä kaikki ohjelmiston/käyttöjärjestelmän mukana tulleet ääntä käsittelevät sovellukset. Mutuilen että nekin sekoittivat ulkoisen äänikortin ajurien toimintaa.
 
Ibanez-pervo, kamarunkkari kitaristi.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti