Muusikoiden.net
20.05.2018
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Cubasen VST -pathin kanssa ongelmia
1
Toddler
22.03.2016 17:44:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Helou. Seuraavanlainen ongelma: latasin Kontakt 5 ja asensin kaikki sen tiedostot kansioon jonka asetin Cubasessa pathikseni. Sen kansion siis. Tapahtui seuraavaa: Cubase tunnistaa plug-in manageriin mennessä Kontaktin, mutta kun yrittää avata uuden instrumentin, alasvedettävään listaan Kontakt ei ilmesty. Perin raivostuttavaa. Oletteko kokeneet samanlaista, ja jos olette, olisitteko niin ystävällisiä ja jakaisitte ratkaisunne ongelmaan?
 
cosmob83
22.03.2016 18:00:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toddler: Helou. Seuraavanlainen ongelma: latasin Kontakt 5 ja asensin kaikki sen tiedostot kansioon jonka asetin Cubasessa pathikseni. Sen kansion siis. Tapahtui seuraavaa: Cubase tunnistaa plug-in manageriin mennessä Kontaktin, mutta kun yrittää avata uuden instrumentin, alasvedettävään listaan Kontakt ei ilmesty. Perin raivostuttavaa. Oletteko kokeneet samanlaista, ja jos olette, olisitteko niin ystävällisiä ja jakaisitte ratkaisunne ongelmaan?
 
Mikäs versio Cubasesta sulla on käytössä? Olettaisin että Kontakt asentaa VST tiedoston sun VST folderiin (ellet ole asennuksen yhteydessä muuta määritellyt), joten sun ei tarvitse Cubaselle osoitella mitään muita kansioita. Mitäs Cubase näyttää Kontaktin tilaksi siellä plugin-managerissa?
 
Toddler
22.03.2016 18:26:19 (muokattu 22.03.2016 18:26:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on käytössä Cubase 8 Elements, ja tuollahan on siis plug-in managerissa se pathin määritys, ja tein niin että tein uuden kansion minne laitoin kaikki plugit, ja sieltä plug-in managerin pathin määrityksestä sit määritin pathiksi sen tekemäni kansion, ja se siis löytää sen Kontaktin kyllä, se näkyy siinä plug-in managerin listasssa, mutta sitten kun yrittääkin avata uutta instrumenttia niin siellä instrumentvalikossa se Kontakt ei enää olekaan...
 
cosmob83
22.03.2016 18:39:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toddler: Mulla on käytössä Cubase 8 Elements, ja tuollahan on siis plug-in managerissa se pathin määritys, ja tein niin että tein uuden kansion minne laitoin kaikki plugit, ja sieltä plug-in managerin pathin määrityksestä sit määritin pathiksi sen tekemäni kansion, ja se siis löytää sen Kontaktin kyllä, se näkyy siinä plug-in managerin listasssa, mutta sitten kun yrittääkin avata uutta instrumenttia niin siellä instrumentvalikossa se Kontakt ei enää olekaan...
 
Tulipa nyt mieleen (en ole varma että onko tämä Elements versiossa) että oletko lisännyt sen Kontaktin sieltä plugin managerista sun tällähetkellä aktiivisenä olevaan "Collectioniin"?
 
Toddler
23.03.2016 19:21:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Enpäs päässyt vielä aukaisemaan softaa tarkastaakseni asiaa, mutta sensijaan mieleeni pälkähti eräs asia. Tuolla foorumeilla tämän saman ongelman kanssa painiskelevia on kehotettu löytämään tietokoneeltaan cubasen Blacklist.xml -tiedosto, jonne cubase on laittanut VSTeet joita se ei jostain syystä avaa, ja poistamaan kyseisen .xmllän. Paikallistin tuon kyseisen tiedoston koneeltani, ja siellä luki kontaktin nimi. Ongelmaksi muodostui se, että jostain syystä tuota .xml tiedostoa ei saa yksinkertaisesti poistettua. Tämän kokeminen oli foorumeilla ilmeisesti myös usein vastaan tullut tilanne.
 
Meanwhile, ideoita saattaisi lisätä se tieto että kaikki toimivat plugini tuolla managerissa ovat VST3 -alkuisia. Kontakt sen sijaan on ainoana VST2 -alkuinen. Voisiko olla kenties jokin bridge yms. niinollen jolla tuon suottaisikin saada fiksattua? Harmittaa kovasti kun sain hommattua melko hintavan kasan plugeja jotka vaativat hostikseen Kontaktin, ja en ole vieläkään niitä päässyt äänittelemään...
 
cosmob83
24.03.2016 15:53:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toddler: Enpäs päässyt vielä aukaisemaan softaa tarkastaakseni asiaa, mutta sensijaan mieleeni pälkähti eräs asia. Tuolla foorumeilla tämän saman ongelman kanssa painiskelevia on kehotettu löytämään tietokoneeltaan cubasen Blacklist.xml -tiedosto, jonne cubase on laittanut VSTeet joita se ei jostain syystä avaa, ja poistamaan kyseisen .xmllän. Paikallistin tuon kyseisen tiedoston koneeltani, ja siellä luki kontaktin nimi. Ongelmaksi muodostui se, että jostain syystä tuota .xml tiedostoa ei saa yksinkertaisesti poistettua. Tämän kokeminen oli foorumeilla ilmeisesti myös usein vastaan tullut tilanne.
 
Meanwhile, ideoita saattaisi lisätä se tieto että kaikki toimivat plugini tuolla managerissa ovat VST3 -alkuisia. Kontakt sen sijaan on ainoana VST2 -alkuinen. Voisiko olla kenties jokin bridge yms. niinollen jolla tuon suottaisikin saada fiksattua? Harmittaa kovasti kun sain hommattua melko hintavan kasan plugeja jotka vaativat hostikseen Kontaktin, ja en ole vieläkään niitä päässyt äänittelemään...

 
Taaskaan en ole oman koneen äärellä, joten en voi tarkistaa. Mutta kyllä Cubase ihan kiltisti pyörittää VST2 plugareita. Ainut poikkeus on tietysti semmoinen, että jos asensit 32bittisen version kontaktista, niin sitten ei varmaan toimi. Sulla voi toki asetuksissa olla määritelty niin että Cubase käyttää vain Vst3 plugareita. Se blacklist file voi olla yksi syyllinen. Tosin mulla on sellainen mielikuva että jos Cubase blacklistaa jonkun plugarin, niin se ei pitäisi näkyä plugin managerissa. Miksi et saa poistettu blacklist fileä? Kyllä se mulla lähtee ihan deletoimalla.
 
Itselläni pyörii Kontakt ilman mitään ongelmia Cubasessa. Niin ja ihan tarkennuksena, että Kontakt ei hostaa plugareita, se on sampleri.
 
Toddler
25.03.2016 08:06:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

cosmob83: Niin ja ihan tarkennuksena, että Kontakt ei hostaa plugareita, se on sampleri.
 
Aivan totta, käytin väärää sanaa, tarkoitin siis hintavaa kasaa samplekirjastoja joita Kontakt pyörittää.. Olen tottunut käyttämään halion sonicia ja siitä olen omaksunut jostain syystä puheenparteen tavan puhua plugeista ja hosteista, koska sen kanssa se meneekin niin. Kontakt on ensimmäinen sampleri jota olen käyttänyt.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti