Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: kitaravahvistinohjelma OsX:ään
1 2
hallu
16.11.2015 17:49:07
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Appstoressa näyttää olevan kaksi vahvistinmallinnusohjelmaa kitaralle osX:älle. Amp Lion ja Ampkit jotka keskeisiltä ominaisuuksiltaan vaikuttaa aika samankaltaisilta. Amp Lionista on ilmaisversio jota olen kokeillut ja se on ihan jees, mutta Ampkitistä on vain maksullinen versio niin onko kukaan kokeillut näitä että kumpi olisi parempi? lähinnä haluaisin koneelle simppelin nopeasti käytettävän ohjelman jammailua taustoraitojen päälle ja luuppailua varten johon leikkimiseen Logic on pikkuisen liian raskassoutuinen.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
smoltron
16.11.2015 18:54:46
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikös ne melkein kaikki toimi OSX:ssä? Tämä on hyvä: http://overloud.com/products/th2.php
 
Grugi
16.11.2015 19:00:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ehkä kyse on nyt enemmän hinnasta kuin sopivista softista, mutta jos nyt tähän lähdetään niin uusi AmpliTube 4 on harkinnan arvoinen vaihtoehto jos sen 150€ raaskii sijoittaa. Löytyy loopperit ja DAW eli helposti ideat talteen ja jammailu sujuu varsin mallikkaasti.
 
The only true wisdom is in knowing you know nothing.
hallu
16.11.2015 19:22:27 (muokattu 16.11.2015 19:23:19)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minä en tiedä toimiiko ne kaikki osX:sä en vain löytynyt appstoresta muuta kuin nuo kaksi. Noihin tarjottuihin vaihtoehtoihin verrattuna toki edullisia nuo appstoren vaihtoehdot, mutta ei se hinta ole täysin ratkaiseva. sen verran mietin tässä että nuo kalliimmat versiot näyttävät olevan pullollaan ominaisuuksia, niin mahtavatkohan ne olla kuinka painavia? Aplitubea kokeilin käyttää tai ostin sellaisen iPadille, mutta en oikein pitänyt siitä kun se on niin täynnä sisäisiä ostoja ja ohjelman hinnalla ei saanut oikein mitään. ei nyt sinällään ole mitään ostamista vastaan, mutta vähän ärsyttävää kun koko ajan pitäisi olla kaivamassa kuvetta kun ohjelmaa käyttää. Eli ohjelman keveys ja se että sen voi ostaa kerralla (ei siis sisäisiä ostoja enää kiitos) olisi ominaisuuksia joita arvostan.
 
E: Amplitubea ei näköjään löytynyt appstoresta joten mahtaako se toimia mäkissä?
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
Henri Henri Olavi
16.11.2015 19:47:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Appstoresta nyt ei löydy oikein mitään. Tässä Amplituben speksit:
 
http://www.ikmultimedia.com/product … amplitube4/index.php?pp=at4cs-specs
 
Eli hyvin toimii Macissa. Mulla on Amplitube 3 Macissa ja se on kyllä oikein hyvä. Myös tuo yllä mainittu TH2 on aivan jepa.
 
I'm sticking pins and needles in this stinking rot flesh-like substitute pieces of half cooked meat that are walking on this earth.
Pedro de la Helvetto
16.11.2015 21:15:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Saahan sen Amplituben Logiciinkin! Teet sopivan Templaten, jossa sulla voi olla styrkkarit, efektit ja rummut yms. Mites sit esim garageband?
 
Hanuriin
17.11.2015 09:40:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pedro de la Helvetto: Mites sit esim garageband?
 
Niinpä. Jos haluat vaan jammailla ja satunnaisesti äänitellä, ja kokeilla ilmaiseksi niin koita nyt ainakin hyvä ihminen GB:tä ensin. Kyllä sieltäkin löytyy kitaristille leua jos vaikka millaista. Sama moottori siinä on kuin logicissa, ainoastaan paskennettu käyttöliittymä erityisesti mikserinäkymän osalta.
 
passe
17.11.2015 16:30:19 (muokattu 17.11.2015 19:49:54)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse olen viime viikot kahlaillut näitä läpi. Pikkuhiljaa nämä tuntuvat menevän parempaan ja parempaan suuntaan.
 
Mainittu, vasta julkaistu Amplitube 4 on mielenkiintoinen. Demoversio oli kylläkin yksi pain in the ass!
 
Uusi tuttavuus itselleni oli Scuffham S-Gear:
 
http://www.scuffhamamps.com/product/s-gear
 
Kaltaiselleni, joka haluaa helppoa ja hyvää "valmista" soundia tuo vaikutti parin viikon demoilun perusteella todella buenolta.
 
Jos taas tykkää ja on aikaa tweakkailla niin Positive Grid:n Bias Amp vaikuttaa melko päälliköltä. Jotkut puhuvat tästä samassa lauseessa AXE FX:n kanssa. Vaikuttaa siltä että Positive Gridillä on myös tekemisen meininki ja uutta karkkia pukkaa varmaan tiuhaan tulevaisuudessa.:
 
https://www.positivegrid.com/bias-desktop/
 
Guitar Rig 5 on ollut käytössä tähän asti ja noista kaikista jäi parempi maku korvaan.
 
E: Testailen tässä juuri Bias Amp:ia. Onpahan melkoisen tykki ensivaikutelma! Voi olla minustakin kiinni, mutta en saanut Amplitubesta yhtä laadukasta ensivaikutelmaa. Efektit myydään näköjään erikseen, mutta taidan kokeilla ensin lyödä Guitar Rig:n efektejä Bias Amp:n perään.
 
"Ne levyt usein radiossa soivat - tai ne voivat olla muitakin".
Marzi
18.11.2015 19:52:40
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MAKSULLISIA
 
Overloud TH2 on varsin passeli. Löytyy kaikenlaista ja aika vähällä säädöllä saa hyvää soundia ulos. Selkeä käyttöliittymä. IR:iä mahdollista käyttää suoraan ohjelmassa.
 
Peavey Revalver 4 on kans hyväsoundinen värkki. Miinuksena, että se pitää naittaa USB-tikun kanssa iLok-tyyliin. USB-portteja ei oo ikinä tarpeeksi. Ja en tykännyt käyttöliittymästä, tosi hidas jos on tottunut kaikessa drag-and-drop -tyyliin. IR:iä voi käyttää ja lisäksi kolmannen osapuolen plugareita omassa komponentissaan.
 
Bias FX on Bias Ampissa rakennetuille vahvistimille loppusijoituspaikka. Vähän buginen vaan vielä. Selkeä käyttää, vähänkun TH2. Ampissa saa kaapin tilalle IR:n, ei toimi vissiin vielä FX:ssä.
 
Amplitube 3 on ihan jees, mutta perussoundi ei oo oikein yltänyt parempien tasolle ikinä. Lisäksi se, että joka asia (pedaalit, amp, kaappi, efektit) on eri sivuilla tekee käyttöliittymästä hankalan. Paljon kaikenlaista ostettavaa ja päivitettävää, ahdistava kun koskaan ei oo "kaikkea" itellä. Ei IR-loaderia.
 
Guitar Rig 5 on tosi monipuolinen, helppokäyttöinen ja ehdottomasti helpoin orjuutettava MIDIlle jos haluaa käyttää livenä. IR:t mahdollista jos ostaa lisäksi Reflektorin, aukee GR5:n sisään. Itellä livekäytössä.
 
Kaikki nää on alle 200€ kpl. Bias Amps ja Bias FX on eri tuotteet, kannattaa tsekata tarkkaan mitä on ostamassa.
 
ILMAISIA tsekkaaminen arvoisia
TSE audio, Ignite amps ja Lepoul. Löytyy ilmaisia pedaaleita, amppeja ja IR loaderit. Saa levykelpoisen hyvää soundia ulos.
 
Mainitsin IR:t siksi, että ne on nykyaikaa. IR:llä toteutetut kaapit kuulostaa tosi paljon paremmille kuin minkään noiden omat kaapit ja lisäksi Match EQ -IR:ien kanssa jamittelu on sikamaisen hauskaa, koska voi käyttää samaa soundia kuin alkuperäisellä äänitteellä. Tietyin reunaehdoin, mut ainakin tosi samanhenkisiä soundeja saa helposti. Guitar Rig oli mulla jo vähän aikaa hyllyllä, mutta kun laitoin siihen Reflektorin kautta IR:t kaappien tilalle, niin aukes ihan uudella tavalla taas.
 
Tarpeeksi on aivan liian vähän.
passe
18.11.2015 21:34:21 (muokattu 18.11.2015 21:38:20)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Marzi: ...Mainitsin IR:t siksi, että ne on nykyaikaa...
 
Näistä on joo foorumeilla jauhettu jo useampi vuosi. Tällaiselle tavalliselle ajan puutteen kanssa kamppailevalle perus "IT ei niin hirveästi kiinnosta" - jantterille ovat vaan jostain syystä vähän vaikeasti lähestyttävä aihe. Google haku ja voihan tsiisus...
 
Ymmärrän kutakuinkin IR:ien perus periaatteen. Ensimmäinen kynnys tulee siinä että ne lisäävät automaattisesti säätämisen ja räknäämisen määrää. Se itselleni vielä isompi kynnys tulee sitten valintaprosessissa, mitä IR:iä tässä nyt sitten kannattaa hommata. Tarjontaa tuntuu olevan aika poskettomasti.
 
Osaatko sinä (tai joku muu) suositella konkreettisesti jotakin IR:ää (mielellään pakettia), jolla hommat hoituu? Mieluiten vielä sellainen paketti, jossa on vain ne muutamat killer-mallinnukset, ei ekstra sälää. Mieluummin lusikallinen sokeria kuin lapiollinen p*skaa. Itse operoin enimmäkseen raskaan rockin parissa, kuitenkin niin että välillä poppia ja joskus harvoin sisäisen Devinin ruokintaa. Modernit soundit ovat lähempänä sydäntä.
 
Eli suomeksi, onko IR:lle jo samalla tavalla vakiintuneet tarjoajansa kuin esim. näille threadissä puuhena olleille mallinnuksille? Ketkä johtavat juoksua? Hinta ei ole mikään ongelma, kunhan vaan tietäisi että mistä edes aloittaa etsiminen.
 
Tuohon mainitsemaasi Guitar Rig:n kuolleista nostamiseen IR:ien avulla olen törmännyt toistuvasti yön pitkinä googletus tunteina. Itseltänikin kun tuo löytyy niin luonnollisesti aihe kiinnostaa, tarvinneeko sittenkään lähteä merta edemmäs kalaan.
 
Pahoittelut osittaisesta threadin pöllimisestä. Toivon mukaan tästä on kuitenkin hyötyä myös yleisemmällä tasolla.
 
"Ne levyt usein radiossa soivat - tai ne voivat olla muitakin".
hallu
18.11.2015 22:47:28
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jahas, kiitoksia vaan kovasti kaikille. Minulla onkin noissa pitkäksi aikaa pureksittavaa:-). Garageband ja Logig löytyy kumpikin ja niiden vahvarimallit on käyty läpi ja ei ne ole sinällään pöllömpiä, vaikka pikkuisen häiritsee niiden vahva keskiarvoistava vaikutus (tahtoo sanoa, että kaikki kitarat kuulostaa vähän samanlaiselta, vaikka soundi sinällään on ihan okei, mutta se etäännyttää). Toinen juttu on että ajattelin sellaista helppoa taustanouhojen tms. päälle soittelua standalone softalla siis lähinnä paljon nappeja paineltavana ennen kuin pääsee soittamaan, mutta tuo idea noista valmiista pohjista oli hyvä ja nopeuttaa hommaa varmasti joten kokeilen sitäkin kun ei ollut noinkana ilmeinen ajatus mieleen itselle :-D joten kiitoksia van siitäkin :-).
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
Marzi
19.11.2015 19:31:14
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

passe: Näistä on joo foorumeilla jauhettu jo useampi vuosi. Tällaiselle tavalliselle ajan puutteen kanssa kamppailevalle perus "IT ei niin hirveästi kiinnosta" - jantterille ovat vaan jostain syystä vähän vaikeasti lähestyttävä aihe. Google haku ja voihan tsiisus...
 
Samaa mietin ite aikaisemmin. Mutta loppujen lopuksi maailman simppeleintä hommaa kun ei yritäkään tehdä noita ite.
 
Ymmärrän kutakuinkin IR:ien perus periaatteen. Ensimmäinen kynnys tulee siinä että ne lisäävät automaattisesti säätämisen ja räknäämisen määrää. Se itselleni vielä isompi kynnys tulee sitten valintaprosessissa, mitä IR:iä tässä nyt sitten kannattaa hommata. Tarjontaa tuntuu olevan aika poskettomasti.
 
Niitä on laidasta laitaan ja pyörii ympäri internettiä. Pääpiirteittäin niitä on kahta versiota, match EQ-IR:iä ja cabinet IR:iä. Ekat on yleensä jonkun levysoundeja ja tokat pelkkiä kaappeja. Eli ekat on hauskoja jamitteluun ja biisien päälle soittamiseen ja tokat on sit äänittämiseen/liveen. Mun mielestä.
 
Osaatko sinä (tai joku muu) suositella konkreettisesti jotakin IR:ää (mielellään pakettia), jolla hommat hoituu? Mieluiten vielä sellainen paketti, jossa on vain ne muutamat killer-mallinnukset, ei ekstra sälää. Mieluummin lusikallinen sokeria kuin lapiollinen p*skaa. Itse operoin enimmäkseen raskaan rockin parissa, kuitenkin niin että välillä poppia ja joskus harvoin sisäisen Devinin ruokintaa. Modernit soundit ovat lähempänä sydäntä.
 
Paremmin löytyy just tuohon raskaampaan puoleen kaikkee MEQ-sälää. Puhtaan Soundin kloonaus ei oo niin helppoa. Sit taas cabit käy mihin vaan kun löytyy sopivat.
 
Eli suomeksi, onko IR:lle jo samalla tavalla vakiintuneet tarjoajansa kuin esim. näille threadissä puuhena olleille mallinnuksille? Ketkä johtavat juoksua? Hinta ei ole mikään ongelma, kunhan vaan tietäisi että mistä edes aloittaa etsiminen.
 
Ownhammer, Kathallen ja Redwirez on mulle niminä tutuimmat. Kannattaa poimia ne Mikko L:n rectokaappi-IR:t talteen. Ite sain vähän sitä ja tätä kaverilta, mistä lie kaivanut. En osaa oikein suositella tähän hätään mitään tiettyä. Sen kyl kuulee sit ku on laadukas IR ajossa.
 
Tuohon mainitsemaasi Guitar Rig:n kuolleista nostamiseen IR:ien avulla olen törmännyt toistuvasti yön pitkinä googletus tunteina. Itseltänikin kun tuo löytyy niin luonnollisesti aihe kiinnostaa, tarvinneeko sittenkään lähteä merta edemmäs kalaan.
 
Tsekkaa Mike Kyra Youtuubista, sillä on hauskoja kloonisoundeja GR5:lle eri biiseihin. Presetit ladattavissa sen kotisivuilta. Latasin huvikseen sen Musepresetit ja yllätyin. :) Niissä on melkein sama presetti aina mut eri IR:llä. Voi koittaa myös ilman Reflektoria, pistä vaan lepoun tai Igniten loaderi raidalle perään.
 
Kokeilin ite tehdä pikaisen Dream Theater-IR:n niin, että oli vaan TSE808, Lepou Lecto ja Le Cab käytössä. Aika likelle ja kaikki ilmaisia. :) Toki tarvii Logicin Match EQn ja pari kikkakuutosta.
 
Tarpeeksi on aivan liian vähän.
smoltron
24.11.2015 09:53:15
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Overloud näyttää juuri julkaisseen uuden version TH:sta: http://overloud.com/products/th3.php
 
Topiello
24.11.2015 16:11:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JamUp Positive Gridilta ja Bias. Jälkimmäinen toimii hienosti JamUpin kanssa ja saat rakentaa mieleisesi vahvistimen haluamillasi komponenteilla. Muuta ei tarvi.
 
Youtube-basismisisti.
ardelius
24.11.2015 20:37:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

https://www.tseaudio.com/software/x50v2
 
Tuo on ihan asiallinen kanssa ja Perjantaina 27.11 -50%
 
battery
27.11.2015 13:21:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bias ampista näyttää olevan Desktop ja Professional versio. Mitä tuolla 100€ saa lisää tuohon desktop versioon nähden?
 
Marzi
27.11.2015 18:34:37
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

battery: Bias ampista näyttää olevan Desktop ja Professional versio. Mitä tuolla 100€ saa lisää tuohon desktop versioon nähden?
 
Suurin lisä on se amp match ja lisäksi saa ne hlassy, insane ym. laajennukset. Eli voit kloonata oikean vahvistimen tai levyraidan.
 
Tarpeeksi on aivan liian vähän.
passe
28.11.2015 01:02:21 (muokattu 28.11.2015 01:02:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hups, väärä threadi!
 
"Ne levyt usein radiossa soivat - tai ne voivat olla muitakin".
hallu
27.04.2016 11:49:59
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Palaan vielä tähän aiheeseen koska en edelleenkään ole asiaa ratkaissut kohdallani. Olen käytellyt AmpLionia, joka on ihan hyvä mutta vähän yksipuolinen. Tässä ketjussa ehdotetut kalliimmat (ja epäilemättä paremmat) vaihdoehdot tutuvat liian järeiltä ja monipuolisilta ja pelkään niiden olevan hitaita kokonsa vuoksi (lisäksi ne on kalliita eikä niitä saa appstoresta).
 
Huomasin, että applehan tarjoaa myös omaa ratkaisuaan tähän ongelmaan eli Mainstage jolla voi ajaa logicin vahvistinmalleja ilman logicia. Onko kenelläkään kokemusta tästä softasta? esittelyssä mainittiin, että se on tarkoitettu muusikoille livekäyttöön apuvälineeksi, mutta kai sitä voi yhtälailla käyttää himassa kitaran soittoon?
 
AmpLion pro vaikutti lupaavalta, mutta sekin on todella järeän oloinen (pelottaa se koko ja raskaus) eikä sitä saa appstoresta, vaikka sitä ilmaisversiota saakin. Mutta siis tuo Mainstage kiinnostaa nyt.
 
Jos se vaappuu ja vaakkuu, se on ankka
Marzi
27.04.2016 12:48:03 (muokattu 27.04.2016 12:48:36)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hallu: AmpLion pro vaikutti lupaavalta, mutta sekin on todella järeän oloinen (pelottaa se koko ja raskaus) eikä sitä saa appstoresta, vaikka sitä ilmaisversiota saakin. Mutta siis tuo Mainstage kiinnostaa nyt.
 
MainStage haukkuu jo hintansa puolesta pelkkää hyvyyttä, siinä tulee vähän vaikka mitä mukana. Mut ei ne kitarahommat oo kauheasti vakuuttanut. Riippuu tietty mitä hakee.
 
Tarpeeksi on aivan liian vähän.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti