Muusikoiden.net
25.04.2018
Into-Luthman | Yli 300 sivua parasta musakamaa 

Tietokoneet ja musiikkiohjelmat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Cubase. Mikä versio sopisi parhaiten?
1
RedPlanet
25.09.2015 16:36:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi!
 
Aion ostaa USB ulkoisen äänikortin ja ajattelin kysyä, mikä softa olisi minulle paras, jos on tarkoitus käyttää laulumikrofonia ja elektroakustista kitaraa.
Halusisin, että softassa olisi mahdollisimman paljon reverb-, choorus-, deley-, ym. efektejä, joita on tarkoitus ottaa käyttöön.
 
Olen kokeillut Macbookissa olevaa Garagebandia. Kaiun mahdollisuudet lauluäänelle ovat melko vaatimattomat :(
Siksi ajattelen ostaa jonkinlaisen Cubase äänitysohjelman, mutta niitä on niin paljon erilaisia, etten oikein tiedä minkä niistä pitäisi oikein ostaa.
 
Äänikortiksi ajattelin hankkia Steinberg UR22 ta UR44 mallin.
Jälkimäisessä on kuulemma sellainen prosessori, jonka ansiosta voi kuulla efektit reaaliajassa. Tietääkö joku, voiko tallentaa sen, minkä reaaliajassa kuulee, käyttäen Steinberg UR44 äänikorttia, vai onko kyseinen toiminto vain sitä varten, että tiedetään miltä kuulostaa?
 
Jos ei tallenna raitaa sillä efektillä, minkä kuullaan, pitää tietenkin lisätä efektin jälkikäteen.
Anteeksi, kun kysyn noin paljon, mutta kun mulla ei oo näistä asioista paljon kokemusta :(
 
Kiitoksia vastauksestanne!
 
taneli
 
anapena
25.09.2015 20:56:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Cubasessa on se hyvä puoli, että sitä saa päivitettyä isompaan välirahalla. Plugareita saa muualta lisää, jos ei dawin omat riitä. Kokeile demottaa mikä on sulle sopiva versio, tuon äänikortin mukana tulee varmaan joku.
 
Istu ja pala!
Heguli
25.09.2015 22:28:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Cubase on ihan hyvä. Efektejä alkuun hyvinkin riittävästi, Elements-versiossa on kitaramallinnuksia yms kivaa. Opetusvideoita löytyy, tosin löytyy muiltakin softilta.
 
Sotahippi
05.10.2015 10:04:42
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

AI-versiohan noissa ilmeisesti tulee mukana. Aloita sillä ja katsele sitten päivitystä muihin jos tuntuu rajoittavalta. En kyllä usko että ihan heti rupeaa ahdistamaan.
Efectejä saa tosiaan monia ilmaisia erikseen, että niiden takia ei välttämättä tarvitse päivittää. Niissä on vain vähän hommaa etsiä ne itselle toimivat, kun niitä on niin paljon. Tätä kannattanee lähestyä kategorioittain eli vaikka kompressorit, kaiut, eq:t, lesliet/rotaryt jne.
 
Todellisuudessa ei ole ristiriitoja.
Kasu-_-
08.10.2015 07:06:38 (muokattu 08.10.2015 07:16:10)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kylläpä ne efektit kuulee reaaliajassa muutenkin vaikka olisi äänikortti mikä. Kunhan on ASIO-ajurillinen vehje ja saa latenssit pieneksi. Reaaliaika toki siis muutaman millisekunnin viiveellä mikä on huomaamaton. En nyt oo tutkinu kyseistä äänikorttia, niin en tiedä onko siinä joku oikein erikoisominaisuus vai mainostetaanko vain ääniprosessorin hyvyyttä sillä ettei latenssia tule paljoa.
 
Jotkut efektit toki vaativat enemmän aikaa prosessointiin ja niiden täytyy "kuunnella" raitaa hetken aikaa ennen kuin tekevät temppunsa, jolloin viivettä voi syntyä enempi. Enimmäkseen masterointiplugareissa ja autotunereissa tullut tämä vastaan sekä joissain reverbeissä.
 
Eli tavallisimmat efektit; kaiut, viiveet, kompurat, eq:t, gatet ym. menevät ihan heittämällä viiveettömänä. Yleensä efektit lisätään nauhoitetun raidan inserttiin, jolloin ne eivät liimaannu kiinni nauhoitettuun raitaan ja niitä voi jälkikäteen säätää haluamikseen. Eli ei inputraidan inserttiin, jos sellainen on näkyvissä (kuten cubasessa on), vaan nauhoitettavaan raitaan
 
Edit: Näköjään tuossa äänikortissa onkin jotain sisälle ladattavia plugareita mikä helpottanee latenssin hallintaa. Niitä käytettäessä efektit toki liimaantuvat raitaan eikä niitä voi jälkikäteen muuttaa, ellei jotain ihmeellistä taikavoimaa vielä löydy kyseisestä purkista...
 
Drunk'n'roll
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti